Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mieszkałam na dwóch dzielnicach Katowic.... jedna OK.... ludzie wykształceni, na poziomie.... Żyło nam się dobrze...

Przeprowadziłam się z rodzicami do dużego mieszkania w 1982roku... do dzielnicy robotniczej... Było mi przykro.... Było mi źle... Ale ... Ja nie byłam zła na tych co źle robili i mówili... Im po prostu wpoili nienawiść do innych... A to wynikało z braku wiedzy, edukacji, przekręcenia pewnych faktów..... Braku tolerancji....

Widziałam to na własne oczy Feniks.... O walkach dzielnic myślę....

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgoś, ale w Irlandii, główne spory są na gruncie religijnym, nie ?

Jeśli ludzie wyzbyli by się wszelkich uprzedzeń, napewno zyło by się lepiej.....

ale wciąż wsród Polaków panuje ogólna niechęć do Niemców, nie wspominając już o wciąż panującym antysemityźmie :roll:

Ludzie z Polski mowia, ze Szczecin lezy nad morzem i szczecinianie tez musza z tym zyc. A jak widac i Slazaczki i Zaglebianki maja nierowno pod sufitem z tymi oknami. :lol: :wink:

jaja se robisz :lol: :lol: :lol: :lol:

Nigdy tego nie slyszalas? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A oni uczyli się innej geografii niż my???????????????

Ludzie z Polski mowia, ze Szczecin lezy nad morzem i szczecinianie tez musza z tym zyc. A jak widac i Slazaczki i Zaglebianki maja nierowno pod sufitem z tymi oknami. :lol: :wink:

jaja se robisz :lol: :lol: :lol: :lol:

Nigdy tego nie slyszalas? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie :lol: :lol: :lol: :lol:

Małgoś, ale w Irlandii, główne spory są na gruncie religijnym, nie ?

Jeśli ludzie wyzbyli by się wszelkich uprzedzeń, napewno zyło by się lepiej.....

ale wciąż wsród Polaków panuje ogólna niechęć do Niemców, nie wspominając już o wciąż panującym antysemityźmie :roll:

I dalej brnąc... musimy wspomnieć o rasizmie....