Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam drogie Panie. Cale szczescie, ze nie wszyscy maja artystyczna moc, inaczej artysci poszliby z torbami... 8)

Maluszku, marmorino kosztuje gdzies w granicach 90-120 zl za m2 material + robota. Tak mi sie cos zdaje. Cena jest zalezna od konkretnego efektu, ktory chcesz uzyskac (wiecej dziur czy gladka powierzchnia) i ile materialu na to wyjdzie. I czy chcesz na to wosk (np. jesli to jest w lazience).

myślałam, że znacznie drożej. Może u siebie bym takie cuś zrobiła.

miłego dzionka :D

Witam drogie Panie. Cale szczescie, ze nie wszyscy maja artystyczna moc, inaczej artysci poszliby z torbami... 8)

Maluszku, marmorino kosztuje gdzies w granicach 90-120 zl za m2 material + robota. Tak mi sie cos zdaje. Cena jest zalezna od konkretnego efektu, ktory chcesz uzyskac (wiecej dziur czy gladka powierzchnia) i ile materialu na to wyjdzie. I czy chcesz na to wosk (np. jesli to jest w lazience).

myślałam, że znacznie drożej. Może u siebie bym takie cuś zrobiła.

miłego dzionka :D

to jak bys się zdecydowała - to dajcie znak...przylezę popatrzę....u mnie jeszcze daleko...ale przynajmniej doświadczenia nabiorę... :lol:

witam koleżanki... :wink:

to jak bys się zdecydowała - to dajcie znak...przylezę popatrzę....u mnie jeszcze daleko...ale przynajmniej doświadczenia nabiorę... :lol:

jakie daleko :o

przecież teraz to właśnie u Ciebie najlepszy moment na robienie takich rzeczy w domu.

kochana ja w tym domu to palcem już nie kiwnę dopóki aktu notarialnego nie zobaczę do podpisu.... no może tylko płytki w kotłowni położę....bo inaczej mi kotłowni nie powieszą...ale powiem, że mnie panowie wnerwiają....i to już tak solidnie... :x

a najbardziej to, że z tego co widzę u sąsiadki łażą po całej chałupie i krytykują to co malarz zrobił... :evil: bo u niej już się ściany malują....a ja powiedziałam że dostanę akt....zmienię zamki w drzwiach i wtedy dopiero cokolwiek ruszę....nie mam ochoty na takie wizyty.... :evil:

jakie daleko :o

przecież teraz to właśnie u Ciebie najlepszy moment na robienie takich rzeczy w domu.

kochana ja w tym domu to palcem już nie kiwnę dopóki aktu notarialnego nie zobaczę do podpisu.... no może tylko płytki w kotłowni położę....bo inaczej mi kotłowni nie powieszą...ale powiem, że mnie panowie wnerwiają....i to już tak solidnie... :x

a najbardziej to, że z tego co widzę u sąsiadki łażą po całej chałupie i krytykują to co malarz zrobił... :evil: bo u niej już się ściany malują....a ja powiedziałam że dostanę akt....zmienię zamki w drzwiach i wtedy dopiero cokolwiek ruszę....nie mam ochoty na takie wizyty.... :evil:

też bym nie miała na to ochoty.

a myślałam, że u Ciebie praktycznie już wyszystko ok z depsiami a tu chyba nie do końca tak jest :(

wiesz na razie mamy ciche dni....

oni mają poważne opóźnienia....więc się nam nie narzucają....a my ...cóż.... mamy do polożenia płytki w kotłowni zanim zamontują kocioł i zasobnik...ale ja nie chcę się zgodzić na położenie płytek na tygodniowej wylewce.... :x więc tez ich unikamy.... :x i co prawda mogą nam zarzucić, że opóźnienie z kotłownią to nasza wina - brak płytek....ale muszą się liczyć z tym, że szybko im wypomnę, że chałupa miała być na koniec czerwca i przekazana na koniec lipca....i gdyby wylewki były na czas...nie było by kłopotów...z terminami..

więc niczym w starym małżeństwie mamy ciche dni... :roll:

wiesz na razie mamy ciche dni....

oni mają poważne opóźnienia....więc się nam nie narzucają....a my ...cóż.... mamy do polożenia płytki w kotłowni zanim zamontują kocioł i zasobnik...ale ja nie chcę się zgodzić na położenie płytek na tygodniowej wylewce.... :x więc tez ich unikamy.... :x i co prawda mogą nam zarzucić, że opóźnienie z kotłownią to nasza wina - brak płytek....ale muszą się liczyć z tym, że szybko im wypomnę, że chałupa miała być na koniec czerwca i przekazana na koniec lipca....i gdyby wylewki były na czas...nie było by kłopotów...z terminami..

więc niczym w starym małżeństwie mamy ciche dni... :roll:

no taaaaaaaaaak.....

czasem w młodym też się zdarza

te dni do podpisania ciągną sie jak flaki z olejem

owszem..... :cry: a już bym chciała mieć to za sobą i spokojnie sobie wsio planować....gdzie, kiedy jakie roboty....i baz tych wizyt co to Wam wspomniałam... :evil:

Wstawać !!! Olimp czeka :D

mnie stuknęło w czerwcu 11 lat :roll: nawet nie wiem kiedy :-?

primo to gratuluję Olimpu.... tu dygam przed Tobą w niskim pokłonie...

a po drugie 11 lat - to fiu fiu....kawał czasu....

a z tym leci kontra wlecze się - coś musi być.... a upadki som wszędzie.... pytanie jest zawsze jedno co dalej...

Hello. Co do stazu to my mamy w czwartek pierwsza rocznice slubu, a w ogole to staz - 8.5 roku.

A co do tynkow, to mozna je klasc zawsze. Jak sie dobrze podloge zabezpieczy, to nie ma problema. To znaczy lepiej, zeby na tej scianie nie bylo nic zamontowane, co by cala powierzchnie pokryc bez gimnastykowania sie, ale takie rzeczy mozna robic na samym koncu. 8)

Cos tak czuje, ze bedziecie dzisiaj swiadkami mojego Olimpu i to juz niedlugo. :D