efilo 06.04.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 a o co cho z tymi RSSami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.04.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Kurcze ja to musze znalezc, co by Ci tez zagwiazdkowac. Ja tez nie chce powiadomien, od dawna marzyly mi sie takie subskrypcje, zebym mogla dzienniki miec pod kontrola. Zaraz sciagne sobie RSSy i wtedy w ogole caly forum bedzie moj. że co proszę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 No RSSY to sa takie jakby naglowki - jest do tego wtyczka w FF ale wygodniej sobie sciagnac jakis program, np. Great News. Mozna dzieki temu szybko czytac wiadomosci - kazda gazeta, TV, agencja ma swoje wiadomosci w formie tych RSSow. Sciagasz naglowki i po kliknieciu wyskakuje Ci cala wiadomosc, ale jak Cie nie interesuje to olewasz. Nasze forum tez cos takiego teraz ma - np. dla konkretnego dziennika (w wersji blogowej) albo dla dzialu - jesli sie pojawi jakis temat to jego tytul pojawi sie nam w programie do RSSow (jesli oczywiscie wlozymy tam kod odpowiedni - najczesciej po prostu przeciaga sie pomaranczowa ikonke do okna w programie). Matko, chyba nie umiem tego prosciej wytlumaczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.04.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Kurcze ja to musze znalezc, co by Ci tez zagwiazdkowac. Ja tez nie chce powiadomien, od dawna marzyly mi sie takie subskrypcje, zebym mogla dzienniki miec pod kontrola. Zaraz sciagne sobie RSSy i wtedy w ogole caly forum bedzie moj. yyyy że keeeee????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Patrz poprzednia strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.04.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 No RSSY to sa takie jakby naglowki - jest do tego wtyczka w FF ale wygodniej sobie sciagnac jakis program, np. Great News. Mozna dzieki temu szybko czytac wiadomosci - kazda gazeta, TV, agencja ma swoje wiadomosci w formie tych RSSow. Sciagasz naglowki i po kliknieciu wyskakuje Ci cala wiadomosc, ale jak Cie nie interesuje to olewasz. Nasze forum tez cos takiego teraz ma - np. dla konkretnego dziennika (w wersji blogowej) albo dla dzialu - jesli sie pojawi jakis temat to jego tytul pojawi sie nam w programie do RSSow (jesli oczywiscie wlozymy tam kod odpowiedni - najczesciej po prostu przeciaga sie pomaranczowa ikonke do okna w programie). Matko, chyba nie umiem tego prosciej wytlumaczyc... :jawdrop::jawdrop::confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Wejdz na glowna strone forum i kliknij w pomaranczowa ikonke przy jednym z dzialow. Jesli masz FF albo inna przegladarke z opcja RSS to Ci sie bede wyswietlac nowe tematy np. w Zakladkach. Mozna miec program do RSSow, sciagam go i pokaze Wam screenshoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.04.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 cze Gwiazda i Inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.04.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 o kuźwa ale fajne - mam już :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.04.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 ... a gdzie ja moge znależć Achaje? jakoś nie moge je komentów wyhaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.04.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 ... a gdzie ja moge znależć Achaje? jakoś nie moge je komentów wyhaczyć kurcze widziałam ją gdzieś dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.04.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 tu jest dziennik http://forum.muratordom.pl/blog.php?112601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.04.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 nooo ale jego nie wiem jak subs-wać... nie ma tej zakładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Na gorze po prawej kliknij "narzedzia watku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.04.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 No i se kobitki pogadały.... Dla mnie to jakoś po chińsku...I nic z tego gadania nie wiem... Jak co to proszę po polsku... bo ja nie rozumiem co to to na FF i R coś tam... itd..... Poproszę o ładne emotki, bo u mnie są kwadratowe i brzydkie i dla mnie nieczytelne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 06.04.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 No i se kobitki pogadały.... Dla mnie to jakoś po chińsku... I nic z tego gadania nie wiem... Jak co to proszę po polsku... bo ja nie rozumiem co to to na FF i R coś tam... itd..... Poproszę o ładne emotki, bo u mnie są kwadratowe i brzydkie i dla mnie nieczytelne.... chodzę, chodzę, troche błądze ale do niektórych rzeczy doszłam. Jak pomoze to wkleje to co juz pisałam odnośnie emotek: trzeba wejśc najpierw do swojego profilu, w zaawansowanych ustawieniach zaznaczyc to: http://lh4.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S7uEpKA4nMI/AAAAAAAACfk/lWJGqtt8NJU/zaawansowane.jpg To chyba najwazniejsze. Potem piszac posta klikasz na zaawansowaną edycję i masz takie okienko z emotkami po prawej: http://lh5.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S7uGa0FCy0I/AAAAAAAACfo/-4YWFuk1x0M/emotki.jpg Przynajmniej ja tak to robie. Nie wiem czy dobrze i czy jest inny sposób. Powodzenia Mam nadzieję, ze to w miare czytelne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Czesc Aneta. Dzieki za instruktaz. Ja powoli rozgryzam RSSy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 06.04.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Czesc Aneta. Dzieki za instruktaz. Ja powoli rozgryzam RSSy... a ja siedze choc powinnam zmykac. Usne jutro przy biurku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.04.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Już doszłam do emotków ładnych:wave: Tylko u mnie si nie wkleiły... a tutaj tak... To ja jeszcze popróbuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 OK. Mam. Sciagnelam program RSS Bandit, bo jest podobny do Microsoft Outlook i mozna go miec po polsku. Wpisujemy w gornym pasku adres glownej strony forum, klikamy w pomaranczowa ikonke obok dzialu, ktory chcemy subskrybowac i przeciagamy np. do folderu "blogs" po lewej. Wyskakuja nam nowe watki. To samo z dziennikami w nowej formie blogowej (mam Anety dziennik jak widac). Proste i moim zdaniem zajefajne, mozna sledzic latwo watki w interesujacym nas dziale, a reszte olewac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts