Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Heloł.

No wlasnie to mnie zastanawia, bo jest w Krakowie sporo takich mieszkan. Sa to niskie budynki, maks 2 pietra... Kupilibyscie takie mieszkanie? :rolleyes:

Ku pamieci wklejam sobie zalety, jakie znalazlam:

- indywidualne projektowanie pod potrzeby i gust Klienta,

- korzystny mikroklimat wewnątrz budynku ("oddychanie ścian")

- niepalność budynku- szkielet drewniany osłonięty niepalnymi materiałami budowlanymi

- wyższe niż w przypadku murowanych wyciszenie budynku

- rewelacyjnie niskie koszty ogrzewania, współczynnik przenikania ciepła od 0,23 do 0,14 W/m2K/ (norma polska 0,3 W/m2K/), a nawet możliwość budowy domów pasywnych (domów bez ogrzewania)

Edytowane przez malgos2

zapomnij o oddychaniu scian to jedna wielka sciema

powiem ci ze budynki szkieletowe to icha jakosc bardzo zalezy od tego jak byly wykonane, w Polsce nie najlepiej sie kojarza te budynki ale sa tansze i ludzie sie decyduja. Fakt ze te pierwsze budynki wykonane przez kanadyjczykow maja sie calkiem niezle :)

polemizowalabym tez z tym wyciszeniem no chyba ze sciana 2xosb plus welna daje wieksze wyciszenie niz murowana

Witam teraz dopiero odpisuję bo juz nie wchodziłam na necika :) byliśmy w Karwi dom nazywa się Nikola rewelacja blizej morza juz chyba domów nie ma jak ten zaraz przy wejściu na plażę pogoda była boska bez żadnej chmurki wróciłam opalona :) mmm troche nie wyspana bo o wczoraj cały dzionek jeszcze na plaży i na 6 rano wróciliśmy więc jutro będe dopiero normalnie funkcjonować ale powiem wam że tak duzo wolnych pokoi tam jeszcze nie widzialam jak w tym roku chyba przez tą powódż ludzie porezygnowali musze pranie zrobić i od Piatku jestem w Sielpi tez super miejsce :)