78mysz 10.08.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 ochocho. Małgośke rozzłościli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.08.2010 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Nieeeeeeeeeee noooooo, spoko. Jeszcze nie jestem rozzloszczona, na razie jestem tylko lekko wk...na. Wkurzaja mnie ci wszyscy agenci, jak jeden maz. Opowiem Wam historie - poszlam ogladac mieszkanie, to znaczy I etap, bo oferowane bylo mieszkanie w II etapie, na razie zaczynaja kopac. Mieszkanko male, ale z ogrodkiem, ladny budynek bla bla. Podpisalam umowe z agentem na 2% i to mnie od razu zdziwilo, bo zwykle mieszkania u depesi sa bez prowizji, ale OK. Zaczal najpierw opowiadac, jak to sprzedawal I etap, jakie tam piekne sa mieszkania, niektore dwupoziomowe i wlasnie tam jednej pani sprzedal, no cudo. Idziemy na miejsce (bo oczywiscie pelna konspira, umowilismy sie gdzies indziej), a tam ta pani jakims dziwnym trafem wlasnie przechodzi... Nie wychodzila z budynku, po prostu szla ulica. No i taka pokazowka - tak, tak, fajnie sie mieszka, suuuuuper. Pan agent: ale to nie bylo ustalone z taaaaaaaaakim usmiechem. Pani: nie, nie, jak tylko ide na tramwaj. Kurnaaaaaaa jaki tramwaj se mysle w tym kierunku to chyba tylko kajak (bo tam rzeka plynie i najblizszy tramwaj jakies 2 km). Agent opowiada, opowiada, ale nie potrafi na wszystkie pytania odpowiedziec, wiec mowie, ze chce sie spotkac z depesiem (nie podal mi pelnej nazwy firmy - chyba musze wygladac na kompletna idiotke) i ze chcialabym troche potargowac, bla, bla. Facet mowi, ze wysle zdjecia ze stanu deweloperskiego, oczywiscie nie wyslal. Dzwoni i pyta, co postanowilam. No to ja, ze OK, ale chce sie z depesiem spotkac, bo mam cos tanszego na oku i to wszystko bedzie zalezalo od jego elastycznosci. Pech agenta chcial, ze przyszlysmy z mama na to spotkanie pol godziny za wczesnie i przeszlysmy sie po okolicy - wtedy zauwazylysmy budynek z mieszkaniem z katem, a na nim banery agencji z napisem, ze oczywiscie mieszkania bez prowizji... Spotykam sie z agentem od mieszkanka z katem i dowiaduje sie, ze to budowal... ten sam depes. Opowiadam mu o agenciku, a on taaaaaaaaaaaaaakie oczy, bo to on sprzedawal mieszkania w I etapie tamtej inwestycji i mial umowe na wylacznosc i w ogole nie wie, o co kaman. A co powiedzial mi prezes? Ze oni w ogole tych mieszkan jeszcze nie zaczeli sprzedawac i ze o tamtym panu ani o takiej agencji w ogole nie slyszeli... Pytanie - co z tym fantem zrobic... Teoretycznie jak za rok powstana mieszkania w tamtym budynku i bede chciala ja albo ktos z mojej rodziny lub wspolnik lub ktokolwiek z kim mam cos wspolnego kupic mieszkanie, powinien zaplacic tamtemu oszustowi 2% do pol roku po wygasnieciu lub rozwiazaniu umowy (a jest zawarta na czas nieokreslony). Musieli chyba przemyslec te pulapke, nie wierze, ze nie. Moze powinnam im jakies pisemko wysmazyc, co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 11.08.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Jako że ten człowiek jest oszustem, chyba nie powinno być kłopotu z rozwiązaniem tej umowy. Chyba z depesiem tez nie podpisywał umowy na pośrednictwo, więc raczej nie mógł tego robić? Ale nie wiem, jak ona jest "prawnie" skonstruowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.08.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Lo matko!! Ale jaja od samego rana!! ja myslala ze to zawsze sprzedajacy placi prowizje a nie kupujacy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.08.2010 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Hejka. Tak, gosc jest oszustem, ale na pewno to przemyslal... Sie zastanawiam glosno, moze mozna jakos pana pozbawic licencji... Maja, nieeeee, w zasadzie kupujacy placi wyzsza prowizje niz sprzedajacy. Sa agencje, ktore jej niby nie pobieraja od kupujacego, ale wtedy cena jest odpowiednio wyzsza, bo sprzedajacy dobija do ceny prowizje, albo jej duza czesc. Nic za darmo kochana. Zreszta takie jest prawo, kupujacy musi zaplacic chociaz zlotowke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 11.08.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 u nas prowizje płaci jeden i drugi.....w szoku jestem Małgoś na tego gnoja oszusta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.08.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 ...to ja wole tutejszy uklad - prowzje placi sprzedajacy i jest to pomiedzy 1 a 2% - zalezy od agencji. Juz wiem: domu na Kaszubach nie sprzedam, a na pewno nic nie kupie;)....i wcale nie dlatego, ze mnie nie stac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 11.08.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 no u nas skubance rżną od jednego i drugiego po równo 2 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.08.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Małgoś no to nieźle:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.08.2010 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 No czeeeeeeeeeee. Jestem po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.08.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Szybko! gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.08.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Hej. Dzieki, dzieki. Teraz czekam, az moj kupiec wplaci mi reszte kasy, bo jak nie dostanie kredytu to beda jaja. Irma, nie wiem jak wytyczyc im te niska scianke, na Twoim rysunku wychodzi ok. 50 cm od okna, ale chyba to jest troszke za blisko... Podpowiesz mi jak sie do tego zabrac, pleeeeease? Plan taki: http://i621.photobucket.com/albums/tt294/malgos2/niemcplan.jpg Reszta jest latwa. Dzieki Wam wszystkim jeszcze raz za pomoc, dzieki Wam w zasadzie zdecydowalam sie na to mieszkanie, a szczegolnie dzieki Tobie Irma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 12.08.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Gratulacje!! Malgos, ze Ty cos widzisz w tym gaszczu kreseczek:rolleyes: udalo mi sie wyodrebnic 4 koleczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.08.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 malgoś chętniew pomogę, wyślij mi plan mailem. Tylko, ze dopiero w drugiej połowie przyszłego tygodnia będę mogła coś narysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.08.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 mi tez mozesz podeslac, rozrysuje ci to w acadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.08.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 (edytowane) nie umiem okreslic polozenia tego slupa Irma jakby co to mam wrysowany rzut do acada jakby co to jakos ulatwilo Edytowane 12 Sierpnia 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.08.2010 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Dzieki kobitki. Juz podsylam. Marta, slup jest na prawo od wejscia (na rysunku po lewej), w sasiednim mieszkaniu masz podciagi (koleczka ), takie zakreskowane ukosnie to jest ten slup. Przez jego srodek idzie kreska "h-230 linia sufitu podwieszanego". Chodzi mi tylko o ta wolnostojaca scianke, bo reszta jest dosc prosta - garderoba tak duza, jak sie da, a scianka w lazience na 90 cm od sciany i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.08.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 slup to ja widze ale nie ma nawiazania wymiarowego a linia sufitu to raczej ta przerywana na przedluzeniu sciany z lazienki a te koleczka to piony wentylacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 12.08.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 O, gratuluję! To co nowy dziennik zakładasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 12.08.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Małgoś gratulejszyn:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts