Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

juz je masz u siebie, czy po prostu udalo Ci sie je zobaczyc przed zakupem?

Na szczescie sie udalo zobaczyc, na laczeniu szyby z decha jest full pianki, a wiadomo, ze na pianke mam uczulenie... :sick:

Przyszłam się przywitać, bo bardzo długo mnie nie było. Jednym słowem zaniedbałam Cię strasznie.:oops:

Karniaka? :rolleyes:

właśnie Małgoś co za drzwi??

W LM, te co wklejalam ostatnio u Myszy, fatallllllllne sa.

no właśnie. Co to za drzwi? W jakiej cenie szukasz?

W jak najnizszej... :p Wszystko byloby fajnie, gdyby nie perfekcjonizm mojego meza, ktory nie wezmie sie za malowanie drewna na drzwiach pokrytych laminatem z chocby najmniejsza faktura, bez wyszlifowania... Chyba skonczy sie na jakichs sosnowych do malowania, ale bede musiala znalezc lakiernika. Juz mam dreszcze... Jedyne idealnie gladkie jakie udalo mi sie znalezc a tanie byly zewnetrzne, ale istnieja tylko w rozmiarach 80 i 90, a ja mam 70 do lazienki i WC. Krew by to...

Jestem zalamana tematem drzwiowym... Upatrzylam sobie w necie na swoja kieszen i mialy byc OK, a sa katastrofalnie brzydko wykonane... :(

miałam to samo, jak już znalazłam na swą kieszeń, które w katalogu wyglądały nawet super, to się okazywało, ze faktycznie to brzydactwa!!!

Hej Malgos....mam to samo razy dwa;)

cos mi na czache cisnie i mam nadzieje, ze nie zakonczy sie migrena:rolleyes:

naogladalam sie juz tylu pieknych obrazkow, ze nie wiem czy smiac sie czy plakac na rzeczywistosc:rolleyes::rolleyes:

ja z prywata;)

Czy moze ktos widzial na we wlasne oczy jak wyglada buk bielony. Dab i jesion widzialam i mi sie podobaja, ale nie widzialam buku...mam jedyna opinie na ten temat od stolarza, ze jest beee...nie wiem, gdzie jeszcze popytac sie o opinie...moga tez byc subiektywne jak najbardziej....schody zostaja bukowe - tego nie zmienie - ale moze coz z kolorem mi sie uda zalatwic;)

Moze zapytam tez sie u Irmy...Irma moze z racju zajacia codziennego gdzies takie spotkala.

Maja

na razie ustalilam z panem od schodow, by zrobil w kolorze naturalnym, ale jaki ten naturalny - z tych 2 przez Ciebie wymienionych - jest, to nie wiem. Pan stolarz powiedzial tylko, ze buk bielony nie wyglada ladnie, bo to drewno samo w sobie nie ma takich pieknych slojow jak dab czy jesion, ktore bielenie ladnie podkresla. Buk bielony, wg pana stolarza, wyglada przez to brzydko, nijak...a ze nigdy tak na prawde nie widzialam na zywo, wiec nie jestem w stanie potwierdzic.

:rolleyes:

daltego nie chce sie az tak bardzo upierac na to bielenie, chociaz mnie kusi, zeby pozniej nie bylo: a nie mowilem?;) ze tak powiem, na poprawianie glupich pomyslow srodkow brak;)

Przepraszam bardzo, a on nie moze zrobic Ci probki? To, co dla pana stolarza wyglada bleeee, dla nas... wiesz... ;)

hmmmm....musze sie zapytac, czy to wchodzi w rachube...w tamtym tygodniu chcialam, by chociaz maznal i zdjecie tego mazniecia zrobil...ale wyszlo, ze to sprawa skomplikowana...robienie zdjec jest sztuka skomplikowana dla moich fachowcow...o Kuzynie tez mysle, chociaz skonczenie inzynierii budowlanej w Gdansku myslalam, ze przygotuje Go takze na obejscie sie z podstawowa technika fotografii...mrzonki mrozonki...

hmmmm....musze sie zapytac, czy to wchodzi w rachube...w tamtym tygodniu chcialam, by chociaz maznal i zdjecie tego mazniecia zrobil...ale wyszlo, ze to sprawa skomplikowana...robienie zdjec jest sztuka skomplikowana dla moich fachowcow...o Kuzynie tez mysle, chociaz skonczenie inzynierii budowlanej w Gdansku myslalam, ze przygotuje Go takze na obejscie sie z podstawowa technika fotografii...mrzonki mrozonki...

Widze, ze poezja rasi zarazliwa jest. ;) Moim zdaniem niech Ci wysle, dlaczego masz mu wierzyc na slowo? Gdybym ja sie zdala na gust moich grzebkow to nie mialabym sie tu co pokazywac...

Fakt, że buk biały, a bielony to całkiem coś innego i stolarz może mieć rację, że bielony nie da dobrego efektu, tylko pytanie, o jaki efekt chodzi? Ne zdawałabym się na niego, bez obejrzenia. bo w końcu sama wiesz najlepiej, co Ci się podoba...tylko że na małej próbce buku to za wiele nie zobaczysz, powinna mieć przynajmniej jakieś A4... albo choć B5 ;)