Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widze, ze poezja rasi zarazliwa jest. ;) Moim zdaniem niech Ci wysle, dlaczego masz mu wierzyc na slowo? Gdybym ja sie zdala na gust moich grzebkow to nie mialabym sie tu co pokazywac...

Fakt, że buk biały, a bielony to całkiem coś innego i stolarz może mieć rację, że bielony nie da dobrego efektu, tylko pytanie, o jaki efekt chodzi? Ne zdawałabym się na niego, bez obejrzenia. bo w końcu sama wiesz najlepiej, co Ci się podoba...tylko że na małej próbce buku to za wiele nie zobaczysz, powinna mieć przynajmniej jakieś A4... albo choć B5 ;)

Jello!

Irma mowi, ze moze byc niespecjalnie urokliwe, wiec sobie odpuszcze na ta chwile;)

Moze kiedys - przy konserwacji za 2/3 lata - zaszaleje i wybiele:)

znalazłam takie coś

"

Bielony buk po lakierowaniu ma taki kolor jak klon tylko oczywiście słoje są

prawie że niewidoczne. Akurat mam w salonie deskę baltic floor z klonu i

żółte bukowe schody nie pasowałyby wogóle. Po tym zabiegu współgra wszystko

naprawdę ładnie i bardzo efektownie.

"

A ja na inny temat to spotkanie 25 to oby nie jest w Krk?? Bo jakby było to bym się ruszyła i Was z miłą chęcią na żywo poznała :)

Spotkanie jest wyjatkowo nie w Krakowie, a w Rzeszowie. :)

Jello!

Irma mowi, ze moze byc niespecjalnie urokliwe, wiec sobie odpuszcze na ta chwile;)

Moze kiedys - przy konserwacji za 2/3 lata - zaszaleje i wybiele:)

Sluchaj Irmy, zawsze ma racje. ;)

znalazłam takie coś

"

"

No to pieknie zamieszalas. :D

A ja walcze z P. o drzwi. Wymyslilam biale plytowe pol-skone z bulajem i bez, bo na nic innego mnie nie stac, ale P. cos kreci nosem i sama juz nie wiem, czy biale, czy szare czy w ogole zupelnie inne... :rolleyes:

Czesc czesc.

a ja bym u Ciebie wyjątkowow poszła w drzewniane...:)

Ja Cie chyba zamorduje. :D Taki byl plan od poczatku, ale z kolei boje sie supermarketowych sosen, bo ponoc sie wypaczaja a stolarza boje sie zapytac o wycene... Poza tym P. mi mowi, ze takie to jak w goralskiej chacie, a na ladniejsze to chyba mnie nie stac. No i co z takimi? Malowac, czy tylko lakierowac? Po jednej stronie mozna by je machnac na taka podloge jak jest w pokoju, ale od strony korytarza chcialam biale, a teraz to juz sama nie wiem, czego chce, najbardziej to mi sie chce wyyyyyyc. :(

malgos, nic sie nie wypacza w sosnowych marketowych (mam je juz 4 lata) - tylko musisz kupic z tych drozszych tz tych bezsekowych i miec troche cierpliwosci na przebranie ;) moj majster z trzech dostaw kompletowal takie jak uwazal ze musza byc - ja powiem prawde roznicy nie widze ;) Gorne widzialas u mnie w topiku, dolne beda chlasniete na bialo jak schody ... tez bilam sie z szarym straszliwie ale mam szare drzwi wejsciowe i jak na zewnatrz wygladaja dobrze, tak w srodku ... no jak by tu powiedziec hmmm no reszta bedzie biala a i te od srodka przemaluje tez chyba na bialo ;)

znalazłam takie coś

"

"

No to pieknie zamieszalas. :D

:cry::cry::cry:

to wiem, ze nic nie wiem....

....jedynym pocieszeniem, ze podloga to kafle Affron i biale sciany, wiec moze nie beda az tak gryzly;) Najwyzej przemaluje pozniej...ide szukac jak wyglada klon.

Maja

PS. Wczoraj pozbylam sie mojego (pol)brata ...wpakowalam Go w samolot!!! Nareszcie!!! ufff nie nadaje sie do mieszkania z rodzina przez 10 miesiecy...:rolleyes:

malgos, nic sie nie wypacza w sosnowych marketowych (mam je juz 4 lata) - tylko musisz kupic z tych drozszych tz tych bezsekowych i miec troche cierpliwosci na przebranie ;) moj majster z trzech dostaw kompletowal takie jak uwazal ze musza byc - ja powiem prawde roznicy nie widze ;) Gorne widzialas u mnie w topiku, dolne beda chlasniete na bialo jak schody ... tez bilam sie z szarym straszliwie ale mam szare drzwi wejsciowe i jak na zewnatrz wygladaja dobrze, tak w srodku ... no jak by tu powiedziec hmmm no reszta bedzie biala a i te od srodka przemaluje tez chyba na bialo ;)

Noooo, tylko moj malzonek jest kurna perfekcjonista i zaczyna mi smedzic o tonach pylu, jakie uniosa sie podczas szlifowania itp. itd. Sily juz nie mam do walki z nim i z sama soba, bo w dodatku sama nie wiem, czego chce. Pochlastam sie normalnie. :(

:cry::cry::cry:

to wiem, ze nic nie wiem....

....jedynym pocieszeniem, ze podloga to kafle Affron i biale sciany, wiec moze nie beda az tak gryzly;) Najwyzej przemaluje pozniej...ide szukac jak wyglada klon.

Maja

PS. Wczoraj pozbylam sie mojego (pol)brata ...wpakowalam Go w samolot!!! Nareszcie!!! ufff nie nadaje sie do mieszkania z rodzina przez 10 miesiecy...:rolleyes:

Maja, Irma jest mistrzynia zasiewania niepokoju tworczego. ;) No i dobrze, bo to przelamuje wszystkie kompleciki i stereotypy... :rolleyes:

No tak, tony pylu nie nie uniknie - ja mam gdzie ta brudna robote robic a i tak wszedzie tego badziewia bylo dodatkowo .... dlatego do przyziemia kupie gotowce, bo sily mi jakos nie teges tz nie starcza a jeszcze od poniedzialku beda mi schody reanimowac - juz to czuje po kosciach.

Apropo schody sa bukowe i moj stolarz tez mowil ze ich bielenie wyjdzie bez efektu ale to dobrze, bo bielone to malz wymyslil a ja chce biale, biale - olejna ciach ;)

a ja stosowałam polskone i reklamacji nie było nigdy...

Malgoś jak to aż taki problem to pierdyknij białe - kaszanki na pewno nie bedzie :)

Kocham Cie. :D No wiec chyba stanie na tym, ze wezme biale z opcja pomalowania na drewienko jak P. sie kiedys zachce. Wiadomo, ze szewc bez butow chodzi... ;)

Małgoś głównie jakość, odchodząca okleina, wycierająca się

Irmuś ja wiem że nie każde drzwi z Polskone musza być bublem ale sprzedawcy mówili że najwięcej reklamacji na te drzwi mają

Wusia, ale ja nie chce okleinowanych tylko malowane, wiec to mi odpada. Poza tym akurat odmalowac drzwi, ktore juz sa idealnie gladkie to pryszcz. Wiadomo, ze nie ma sie co spodziewac cudow po drzwiach, ktore z rabatem kosztuja 166 zl.

szkoda, bo mają najładniejsze wzornictwo na rynku w tej polce cenowej

Zgadzam sie. Wreszcie jakis optymistyczny akcent. :)