Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sklepy z ciuchami to mnie raczej do rozpaczy doprowadzaja (co Ty sie Olga taka ciuchowa ostatnio zrobilas?). Kawka ewentualnie to moze byc niezly pomysl...

Z pewnoscia pojedziemy na rowerze na te zakupy, a mnie sie tak nie chce nogami dzisiaj ruszac. :-?

Skuter, skuter kup Kobieto :)

Skuter - juz o tym myslalam tylko chwilowo gotowki nie mam. :-?

Ja to uwielbiam sklepy z KOSMETYKAMI, ciuchowe srednio. Z duperelami do chalupy jak najbardziej. Ale jak sie z puszkami sosu pomidorowego probuje przedrzec przez tlumy turystow na rowerze, w dodatku z malzem na karku, to kosmetyki odpadaja.

Melduje, ze malz sam sie wybral na zakupy i z glodu nie umrzemy. Na razie. Postanowilam w zamian byc dobra zona i zrobic pasta putanesca (makaron kure....ski, bo jest tak prosty i tani, ze robily go prostytutki we Wloszech). Nie wiem, czy znacie, czy nie, ale sie pochwale, bo sos jest super na lato - wersja klasyczna - bez gotowania. Dwie duze puszki pomidorow (mozna oczywiscie wiecej albo mniej) - juz zmiazdzonych albo calych (wtedy sie je kroi albo tak jak moj malz - ciupie praska do ziemniakow), puszka czarnych oliwek pokrojonych w plasterki, sloiczek kaparow, co najmniej 3 duze zabki czosnku, mala puszka anchois (pokrojonych jak najdrobniej), 3 lyzki oliwy z oliwek, lyzeczka papryki w platkach (najlepiej), sol. Wszystko sie ciupie, miesza i odstawia na godzine w temp. pokojowej. Potem tylko makaron penne (albo jakis inny, najlepiej jakies srubki albo rurki), na goracy wrzuca sie ten zimny sos i posypuje parmezanem. Et voila! Bez stania przy garach...:D 8)

Mam do Was budowlane pytanie. Czy widzialyscie gdzies taki system, zeby drzwi ukryc w scianie? To znaczy nie, zeby byly przesuwne, ale zeby byly rowno ze sciana. Tak, zeby nie bylo widac, ze te drzwi tam sa. Pewnie trzeba jakies specjalne zawiasy czy cos. Dajcie cynk, jesli wiecie chociaz jak to sie nazywa i gdzie tego szukac.

Melduje, ze malz sam sie wybral na zakupy i z glodu nie umrzemy. Na razie. Postanowilam w zamian byc dobra zona i zrobic pasta putanesca (makaron kure....ski, bo jest tak prosty i tani, ze robily go prostytutki we Wloszech).

mówisz,że robiły??? i jadly? to chyba żeby odstraszyć klientow (czosnek, anchovis???) ;)

Mam do Was budowlane pytanie. Czy widzialyscie gdzies taki system, zeby drzwi ukryc w scianie? To znaczy nie, zeby byly przesuwne, ale zeby byly rowno ze sciana. Tak, zeby nie bylo widac, ze te drzwi tam sa. Pewnie trzeba jakies specjalne zawiasy czy cos. Dajcie cynk, jesli wiecie chociaz jak to sie nazywa i gdzie tego szukac.

nie rozumiem o jakie drzwi CI chodzi. Ja mam schowane w ścianie ale przesuwne właśnie. Drugie mam przesuwne widoczne na ścianie...