malgos2 12.08.2008 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 I bez sambal oelek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.08.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Mi się wydaje (w końcu, co ja mogę wiedzieć ), że najważniejsze, to nie przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.08.2008 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Zaraz przesadzic... 5-litrowy sloik ogorkow kiszonych to jeszcze nie przesada... Z chili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.08.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No tak.... A potem ból, jak się dzieciak krzywi na naleśniki z serem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.08.2008 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No i dobrze, bo ja nie lubie nalesnikow smazyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.08.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 To teściówka będzie nieszczęśliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.08.2008 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dlaczego? Myslisz, ze moja tesciowka lubi? Ona tylko pierogami wszystkich masakruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.08.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dlaczego? Myslisz, ze moja tesciowka lubi? Ona tylko pierogami wszystkich masakruje. Jakimi??? Jak ruskimi, to ją mogę adoptować Na jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.08.2008 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dlaczego? Myslisz, ze moja tesciowka lubi? Ona tylko pierogami wszystkich masakruje. Jakimi??? Jak ruskimi, to ją mogę adoptować Na jakiś czas Ruskimi... Adoptuj ja koniecznie. Ona bardzo pilnie opieki wymaga. Lece nauczac. Wracam za godzine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.08.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dlaczego? Myslisz, ze moja tesciowka lubi? Ona tylko pierogami wszystkich masakruje. Jakimi??? Jak ruskimi, to ją mogę adoptować Na jakiś czas Ruskimi... Adoptuj ja koniecznie. Ona bardzo pilnie opieki wymaga. Lece nauczac. Wracam za godzine. Jak robi też dobre gołąbki, to w ciemno biorę To ja się pożegnam, bo za godzinkę, to już mnie nie będzie Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 12.08.2008 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No bo albo jest tyle pracy, ze nie mozna przerobic albo nic ....i tak w kolko. Malgos, trzym sie tam na tych drabinach. Moze jakos uda mi sie do polowy wrzesnia skoczyc do NY. Ale., ale ........ ze wzgledu na gosci to mam zarezerwowane bilety na musical " Wicked " co to podobno trzeba rezerwowac na pol roku wczesniej ( tak zreszta zrobilam ). Nie przepadam za musicalami, ale wszyscy takie ochy i achy wala, ze sie wybiore...zobaczymy co to za produkcja. Och, dziewczyny , dobre ruskie to jest niebo w gebie, uwielbiam ! Ale musi byc zachowana rownowaga sera i kartofli plus cebula i ziola - a nie tylko kartofle ......ach, rozmarzylam sie ........kto ma teraz czas lepic pierogi ! Ostatnio corka zaproponowala mi zebysmy zrobily cos szalonego i zebym cos wymyslila, moze myslala, ze powiem jakis pedikiur razem albo manikiur albo spa - ale ja myslalam, myslalam, i powiedzialam w koncu - mam ! Ona - co ? co ? A ja - ulepimy razem ruskie pierogi ! ! Ale ja przytkalo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.08.2008 00:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Golabkow mojej tesciowej jeszcze nie widzialam, ale robi duzo roznych pysznych rzeczy. Na przyklad pasztet sztrasburski (normalnie pasztetow nie trawie, ale tesciowki jak najbardziej) i karpia po zydowsku (normalnie karpia nie jem, ale tego z przyjemnoscia). Moze jednak uda mi sie ja sprzedac... Lumpie - lep pierogi, tylko mi potem powiedz, z jakich ziemniakow i z jakiego sera zrobilas je tutaj. Moja tesciowka zawsze narzeka, ze nawet w PL nie tak latwo trafic odpowiedni rodzaj, a tu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 13.08.2008 03:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Niestety, Malgos, tutaj nie gotuje ........glupio to zabrzmi, ale mi gotuja.- sluzbowo sie odzywiam, moze tak to ujmijmy -....o pierogach nie maja zielonego pojecia.......wiec jezdze czasami do polskiego kosciolka gdzie np klub Golden Age ( czyli kolejny Klub Seniora ) ma akcje zbierania na wycieczki bo np chca sobie uzbierac na wycieczke do Bostonu albo gdzies tam i wtedy czlonkinie sie zbieraja i lepia a nastepnie sprzedaja pierogi. Sa lepsze niz te ze sklepu, ale wraz nie to samo ! ! Za to jak docieram do Warszawy to lece do sklepu, robie zakupy , podwijam rekamy i dawaj..........gotowac ! ! Nigdy nie przypuszczxalam, ze stanie przy garach uszczesliwia a jednak. . . . . Zreszta opracowalam liste najzdrowszych pokarmow i racjonalny sposob odzywiania sie - dobry tez dla kobiet w ciazy - - A. kawa - B. czekolada gorzka - C. czerwone wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.08.2008 03:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 To z kim bedziesz w koncu te pierogi lepic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 13.08.2008 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 No jak to z kim ? ? Z lumpami, ale w Wawie. Tutaj sie nie ma czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.08.2008 03:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Aaaaaaaa, no to slusznie. Ale gdybys rozmawiala z tymi seniorkami, co tu lepia, to zapytaj, z czego to robia. Nie, zebym miala na to czas, ale moze kiedys, w kolejnym zyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 13.08.2008 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A, no i ziemniaki tu nie maja smaku. Ser do n iczego choc w polskich deli mozna dostac z Polski. To jedno w Stanach jest do bani - zarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.08.2008 03:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Diete piekna wymyslilas. Ale czerwone wino dla kobiet w ciazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 13.08.2008 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Receptura jest taka jak u wszystkich ruskich - najpierw Gruzja a potem sie zobaczy - tfu, co ja gadam - kartofle i ser - ja biore na oko , ale moze byc ciut wiecej ziemniakow , duuuuzo lekko przysmazonej cebuli, nie wiem czy nie dodaje sie tez surowej i sluchaj - ziola - tylko zapomnialam jakie...... Jesli chodzi o ciasto pierogowe to wszystko opiera sie na mace, wodzie .....wiekszosc dodaje jajko....ale moja Babcia na kopczyk maki lala wrzatek i to zagniatala i walkowala i ja tez tak robie.....wtedy ciasto jest lekko twardsze niz to z jajkiem, ale lubie tak bo lubie grzyzc - od tego zeby mam jeszcze....to z jajkiem jest dla mnie za miekkie. Czerwone wino jest dobre na wszystko ! ! Czyli na ciaze tez Nie, no dobra, w ciazy czlowiek sie poswieca i wina nie pije dla dobra ludzkosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.08.2008 03:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Pierogi z Gruzina? Niestety musze isc spac, bo jutro 5:30 i alarm przeciwlotniczy mnie z lozka wyrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts