Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noooo jak masz swoją firmę jednoosobową to jesteś w niej i dyrektorem i menadżerem i księgową i zaopatrzeniowcem i sprzątaczką.

Ale za to nie spowiadasz się nikomu... z drugiej strony nie masz urlopu... tzn... masz go tyle ile chcesz tylko tyle, że bezpłatny... a czasami na rynek po takim urlopie to nie ma po co wracać.....

Nie wspominam już o kryzysie, który dopiero teraz żniwa zbiera... A w TV mówią, ze ludzie więcej kasy na święta wydadzą...

Noooo jestem ciekawa.... Którzy...?

Noooo jak masz swoją firmę jednoosobową to jesteś w niej i dyrektorem i menadżerem i księgową i zaopatrzeniowcem i sprzątaczką.

Ale za to nie spowiadasz się nikomu... z drugiej strony nie masz urlopu... tzn... masz go tyle ile chcesz tylko tyle, że bezpłatny... a czasami na rynek po takim urlopie to nie ma po co wracać.....

Nie wspominam już o kryzysie, który dopiero teraz żniwa zbiera... A w TV mówią, ze ludzie więcej kasy na święta wydadzą...

Noooo jestem ciekawa.... Którzy...?

Firma nie jest jednoosobowa, ale ma tylko jednego pracusia. ;)

i wystarczy Ci te raptem 5 h snu?

Nie wystarczy, ale musi... :rolleyes:

Ludzie wydadzą na święta dużo kasy,ale nie na prywatne lekcje, jak sądzę... :rolleyes:

...chyba też muszę zostać dla siebie sama dyrektorem, zaraz zacznę sprawdzać, od czego trzeba zacząć! ;)

No to mnie pocieszylas. ;)

Jak to od czego zaczac??? Od wyrobienia pieczatki oczywiscie. :)

Niekoniecznie.....

Jak nie pracujesz i jesteś zarejestrowana to możesz ubiegać się z UP o pożyczkę bezzwrotną na dofinansowanie nowej działalności... Ale musisz mieć przynajmniej rok firmę.....

Znajomy tak dostał na rozpoczęcie swojej firmy w zeszłym roku 18000zł.... Z powiatowego UP... Wojewódzki daje ponoć więcej....

same dyrektorowe :p a czego będziecie uczyć :)

Dyrektorowa to zona dyrektora, wiec nia nie jestem. ;) Zreszta dyrektorem tez nie, bo juz za duzo tych pieczatek by bylo. :D

Niekoniecznie.....

Jak nie pracujesz i jesteś zarejestrowana to możesz ubiegać się z UP o pożyczkę bezzwrotną na dofinansowanie nowej działalności... Ale musisz mieć przynajmniej rok firmę.....

Znajomy tak dostał na rozpoczęcie swojej firmy w zeszłym roku 18000zł.... Z powiatowego UP... Wojewódzki daje ponoć więcej....

Ale to trzeba dzialalnosc gospodarcza zalozyc, a ja mam spolke.

Prywatne lekcje to od stycznia, w ramach realizacji noworocznych postanowień! :)

Zebys wiedziala, ze najczesciej po nowym roku zawsze przybywa uczniow, miedzy swietami sie nudza i szukaja nauczycieli w necie, a potem przed 2 tygodnie stycznia sa najbardziej pilni na swiecie.

No nie wiem Maja, jak to bedzie, bo Niemcy cos Wam nie chca kasy dawac. ;)

Malka, no oby...

Kurde, ide sie pakowac. :eek:

wszystko przez te banki i kumoterstwo w irlandzkiej polityce....trzeba bylo pozwolic im upasc i juz by dawno atmosfera sie oczyscila, ale irlandzcy politycy pompowali nasze podatnikow pieniadze, by chronic ich wlasne depozyty w tych bankach...i teraz jest kicha....wieksze amerykanskie banki padly, to kto w swiecie by sie przejmowal takim Anglo Irish, zatrudniajacym 200 osob i bedacym jednym z najmniejszych bankow w Irlandii? Pan Cowen kolega byl wlasciciela banku...wiec trzeba bylo kryc doope...

cholera!!

Niemcy maja racje...cale szczescie ze za pare miesiecy wybieramy nowy rzad....