Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Malgos,

brat udostepnil mi swoje konto na Allegro.pl. Ciesze sie jak dziecko, bo niegdy nie moglam sie zarejestrowac....:D:D

Czy PayPal jest akceptowany na tej stronie tak jak na Ebay'u?

Pytam znawczynie:cool:

Kochana, nieeeee, PayPal nie jest akceptowany na allegro, oni maja swoj system "place z allegro", chociaz nie kazdy sprzedawca go akceptuje. To dziala mniej wiecej tak jak PayPal, ale placisz bezposrednio z konta lub karty. Nie udostepniasz swoich danych sprzedawcy, ale nie mozesz miec balansu na tym koncie tak jak w PayPalu.

Cze Małgoś.... :)

Noo to owocnej pracy tam na antresoli :) ;)

Arnika, staram sie jak moge. :D

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochana, nieeeee, PayPal nie jest akceptowany na allegro, oni maja swoj system "place z allegro", chociaz nie kazdy sprzedawca go akceptuje. To dziala mniej wiecej tak jak PayPal, ale placisz bezposrednio z konta lub karty. Nie udostepniasz swoich danych sprzedawcy, ale nie mozesz miec balansu na tym koncie tak jak w PayPalu.

:D

hmmm..czyli jak nie ma balansu, to jak mozna sprawdzic wszystkie potwierdzenia zaplaty.....albo jak sprzedajacy zwodzi czy cos pojdzie nie tak, to jak wycofac kase?

Czyli nie ma 100% ochrony dla kupujacego....to nic - na razie sie nie zrazam:D

Wykurowana?:stirthepot:

ooo dzieki dziewczyny.

May, czyli jest jak w Paypal'u? Mozna kliknac na platnosc, ze chce sie ja wycofac i oni sciagaja kase od sprzedajacego?

To nie jest wtedy zle. Musze sobie to dzisiaj ustawic i sie rozejzec.

bede kupowac! ciesze sie jak dziecko:D wczoraj juz w ogrodowych stolach siedzialam:D:D

Czesc czesc.

Ania, troche lepiej, chociaz bez rewelacji. Caly czas czekam, az ten glupi katar zejdzie i zaczynam miec podejrzenia, ze to alergia, bo wczoraj w casto natychmiast spuchla mi dlon, taka mam czesto "alergie na supermarkety", chodzi o ich nieczyszczona wentylacje a w nich cladosporium, ale normalnie nie reaguje az tak szybko, wiec albo mieli ja naprawde mocno brudna, albo to jakas reakcja krzyzowa z czyms... Tak czy inaczej ponoc chrapie juz mniej i P. nie musi sie przenosic na futon. :D A propos futonu, jade dzisiaj do ikei obejrzec pokrycie na jedna z sof, moze mi spasuje na moj futon. Niestety nie maja zbyt duzego wyboru kolorow. Chyba wzielabym czarny w razie czego, bo jest jeszcze tylko bialy, czerwony i granatowy.

Maja, to dziala tak jak dziewczyny napisaly, chociaz allegro nie umywa sie do ebaya jesli chodzi o bezpieczenstwo kupowania. Niestety w PL ebay nie jest jeszcze tak popularny, a szkoda, bo wystawienie przedmiotu, ktore na allegro kosztuje 2,50, na ebayu kosztuje 0,20...

ooo dzieki dziewczyny.

May, czyli jest jak w Paypal'u? Mozna kliknac na platnosc, ze chce sie ja wycofac i oni sciagaja kase od sprzedajacego?

To nie jest wtedy zle. Musze sobie to dzisiaj ustawic i sie rozejzec.

bede kupowac! ciesze sie jak dziecko:D wczoraj juz w ogrodowych stolach siedzialam:D:D

Nie wiem jak jest w paypal. Wiem, że zwrok kasy z allegro to żaden problem. Tym systemem placiłam takze za orange na karte córce. Potwierdzenie zapłaty przychodzi mi na maila. miałam też przyzpadek, że sprzedajacy twierdził, że nie otrzymał mojej zaplaty. Przeslałam mu rzut z mojego allegro w którym widział że płatność została dokonana i nr transakcji, odnalazł i bylo ok. Po miesiacu otrzymuje takze zestawienia zbiorcze platnosci przeze mnie dokonanaych na allegro.