Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oooo, dzieki dziewczyny. :) Jak mi mowil stolarz o wpuszczanych, to myslalam o takich jak u Irmy, ale takich on nie ma. To raz. A dwa ze ja mam niewiele tej kuchni, nie chce, zeby uchwyty byly dominujace. Mnie by sie najbardziej podobalo bez, ale jak wtedy bede otwierac szuflady? :rolleyes: Jakos tak nie chce mi sie w rozne inne wynalazki inwestowac, to ma byc tania kuchnia. :) U mojej mamy jest stalowy zlew i nie jest jakis mega trudny w utrzymaniu, przynajmniej ona nie narzeka...

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to ja mam inne doswiadczenie, w domu mialam stalowy niby dobrej firmy a ze nie jestem z typow co przecieraja do sucha po kazdym myciu to musialam walczyc z kamieniem a zlew wygladala wiecznie na zaleziony, teraz mam granitowy i nic nie musze robic, jak sie zaczynaja pojawiac leciutkie zacieki jasniejsze to przecieram octem i znow wyglada jak nowy

o, dobry pomysł ma Irma z tymi uchwytami. delikatne, nie narzucają się,tworzą podziały tylko na łączeniu frontów. Myślę, ze przy pewnych konformacjach szafek i szuflad dałoby sie zamontować uchwyty tylko w szufladach, a szafki na klik-klaki czy jak im tam

zlew to mi się taki podoba powiększony-juz w ociekacze bym sie nie bawiła i tak nic sie na nich nie stawia.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39858067

Hejka.

Dziubeczki, ale mnie nie stac na klik-klaki, uwierzcie mi. :D Tak sie zastanawialam nad tymi ikeowskimi uchwytami wlasnie, ale czy one sa tylko w ikei? Wiem, ze te uchwyty niewidoczne wefrezowane w plyte sa masakrycznie drogie, ale moze stolarz przesadza, moze dalabym rade. Ten zlew bardzo by mi pasowal ze wzgledu na wielkosc komory, tylko kurde nie wiem, czy mi tam wejdzie szafka 80-tka... :( Ale wlasnie mialam Was pytac o ociekacz - mowicie, ze sie nie przydaje, co? Tak mi sie wydawalo, ze przy zmywarce ociekacz to strata miejsca...

Markotko, co to jest? :)

Dla przypomnienia, taki byl pierwotny plan: http://i621.photobucket.com/albums/tt294/malgos2/Plany/Gosia_kuchnia_rzutciany_kolorystyka.jpg

I teraz widze, ze 80-tka weszlaby tylko gdyby to cargo z boku mialo 12 cm... Duzy zlew by sie przydal, bo chce mala zmywarke, do ktorej wielkie gary nie wchodza, no ale nie wejdzie chyba. Markotko, juz widze, ze to jest z ikei ceramiczny - fajny. :)

A uchwyty moglyby byc takie malutkie jak na ostatnim zdjeciu z inspiracji ikeowskich, o takich myslalyscie? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/tools/kitchen_rooms_ideas Albo ewentualnie te szersze - 13, 14...

Tak Wiola, zbliza sie 2037... :) Obiecalam, ze kuchnia bedzie na 1000 strone, na poprzednim forum to bylo trudniejsze do osiagniecia, ale trudno, trzeba podolac. :D A tak naprawde to mam serdecznie dosc prowizorki, najgorsze jest to, ze robie wszystko na podlodze, ktora nadaje sie wylacznie do remontu...

Edytowane przez malgos2

malgoś najmniejsze cargo to 15

olej 80 zlew

w malej kuchni szkoda miejsca

kup taki, zęby wszedł do 60

uchwyty wyfrezowane to co to takiego?

Tip-on bluma jest tani

To cus takiego, ze masz listwe w krawedzi frontu z wglebieniem, tak jak kiedys 100 lat temu bylo w komunistycznych kuchniach. Mowisz, ze tani...

Cos czuje, ze pierwszy raz w zyciu bede marudna klientka. :D