Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Małgoś pisała, że meble będą waniliowe....

Natomiast ja okien bym nie przemalowywała, tylko dała rolety drewniane.. i tu inwencja gospodyni : białe, naturalne drewno i ciemny brąz,. Tym bardziej, że na twój wymiar w Ikei tanio kupisz.

A czego brakuje... nie mam pojęcia.. mnie czegoś do siedzenia....

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to chyba wszystkie jesteśmy zaskoczone kolorem szafek :lol2:

kuchnia wyszła super :D

jeszcze jedno co mi się rzuciło w oczy: czy płyta nie jest za blisko wystającej ściany ? wygodnie będzie w głębi po lewej stronie postawić garnek ?

Do tej pory Małgoś na jedno płytkowej maszynce gotowała i było OK, więc i teraz da radę...

I aż nie chce mi się wierzyć, ze nie mieścisz się w meblach..... To gdzie to wszystko wcześniej trzymałaś....?

no troche zaskoczyl mnie kolor tych szafek :) ale wyglada fajnie :)

Mnie tez. :D Jak je pierwszy raz zobaczylam to mialam lzy w oczach, ale w sumie teraz stwierdzam, ze biale bylyby zbyt banalne w tym calkiem bialym mieszkaniu...

Magłoś, krytycy wczoraj padli, ale dziś już na nogach :) i jak na krytyka przystało powiem, że mi się podoba :) jeśli nie musisz zasłaniać okna to poprzestałabym na pomalowaniu ramy okiennej bo to co pokazywałaś u mnie na przykładzie drzwi wygląda super. a szafka na kaloryfer to rozumiem po to, żeby go zabudować? może na tej szafce jakiś malunek strzelić, hę?

no i medal Ci się należy za smart shopping :)

Nie musze zaslaniac okna, bo przed soba mam drzewa, a drugie okno wychodzi na moj wlasny balkon... Musze chyba faktycznie P. zmusic do pomalowania okien, bo kazda roleta zasloni tez troche okna, a to nie jest wskazane. Kaloryfer trzeba jakos zamaskowac, bo na pierwszy rzut oka pozny Gomulka. :D W ogole myslimy jeszcze nad tym, ze jak juz bedziemy off-whiteowac sciany (chyba idac w szarosc) to sciane z zegarem, z widokiem na salon strzelimy na jakis metalic albo jakies inne cus. Moze dzieki temu swiatlo sie troche ochlodzi, odbije od tej sciany i meble nie beda takie zolte...

malgos, fajna kuchnia, ale podobnie jak Markoto, nie sądziłam, ze zrobisz waniliową :)

lodówka cudna

Kurde, Irma, to Twoja wina. :D Radzilas mi, zeby isc w offwhite, tylko nikt nie przewidzial ze w masie ten offwhite zrobi sie taki... bezowawy. Kolor jest mega dziwny, bo jak sie popatrzy na bok frontu to jest tylko odrobine ciemniejszy od wnetrza bialej szafki, a jak sie popatrzy na niego z przodu to sie zmienia.

Doradz mi cos na temat tej polki z relingiem, bo troche mi ta lodowka z niczym nie idzie - moze te polke pomalowac na czarno?

to chyba wszystkie jesteśmy zaskoczone kolorem szafek :lol2:

kuchnia wyszła super :D

jeszcze jedno co mi się rzuciło w oczy: czy płyta nie jest za blisko wystającej ściany ? wygodnie będzie w głębi po lewej stronie postawić garnek ?

No nie jest to najwygodniejsze, ale nie bylo innego wyjscia. Zlew musial byc tam gdzie jest, kolo zlewu troche blatu no i... tak wskoczylo. Na szczescie tam akurat jest male pole, wiec garnek i tak nie moze byc za wielki...

Małgoś pisała, że meble będą waniliowe....

Natomiast ja okien bym nie przemalowywała, tylko dała rolety drewniane.. i tu inwencja gospodyni : białe, naturalne drewno i ciemny brąz,. Tym bardziej, że na twój wymiar w Ikei tanio kupisz.

A czego brakuje... nie mam pojęcia.. mnie czegoś do siedzenia....

Do tej pory Małgoś na jedno płytkowej maszynce gotowała i było OK, więc i teraz da radę...

I aż nie chce mi się wierzyć, ze nie mieścisz się w meblach..... To gdzie to wszystko wcześniej trzymałaś....?

Co racja to racja z ta maszynka. Nie moge sie przyzwyczaic, ze moge za jednym zamachem 2 albo i 3 rzeczy ugotowac i jeszcze piekarnik odpalic, normalnie kosmos. :D

Ja sie mieszcze w meblach (tak prawie na styk), ale tak sa rozmieszczone polki, ze wysokie rzeczy mi nie wchodza nigdzie, jak tylko do szafki z garami albo pod zlew... Musze poglowkowac jak to rozwiazac, albo kupowac oleje w nizszych butelkach. :rotfl: Na razie butelki i puszki mi nie przeszkadzaja na zewnatrz, chociaz ogolnie nie lubie zbyt duzych wystawek. Z drugiej strony troche elementu ludzkiego musi sie znalezc w kazdej kuchni.

Zaluzji nie chce, bo mi zaciemnia kuchnie, to jest wschod, wiec nie jest za jasno w ciagu dnia. Do siedzenia brakuje (jakies fajne i niedrogie hokery gdybyscie widzialy to krzyczcie), ale napisalam, ze to cos P. kupil juz dawno temu... To... KACZKA. :rotfl: Ostatnio jak wypakowywalam wszystkie szkla i skorupy z pakamery to narobilam paniki, ze nie ma kaczki! Okazalo sie, ze na szczescie siedzi w NY i juz zostala spakowana, zeby zajac zaszczytne miejsce w kuchni. :p

off white powiadasz... :)

toż to żółty jest ;)

czekam na malowaie ścian

półkę z relingiem niech Ci P. pomaluje w coś dziwnego - blachę moze jakąś czy cos...

Nie jest zolty, to juz predzej bezowy... Gdybym miala go do czegos porownac to najpredzej do lnu z futona. Gdyby to byl zolty to bym sie zalamala na maksa, on idzie w czerwien bardziej niz w zolc.

A z ta polka to dobrze gadasz kobieto, jakas stal bylaby fajna. :) Na sciany i polke musze poczekac co najmniej do pazdziernika. :(

blat z MDF-u? ?? dziwne, bo mdf jest miękki bardzo

Gosciu chcial plyte meblowa dac podwojna, tak czy owak nie podoba mi sie to. Poza tym wiem, ze jak to sami wydziergamy to przynajmniej bedzie ladnie zrobione, nie tak jak z tymi uszczelkami w kuchni. :bash:

nooooo aż mi ciarki przechodzą po plecach na samą myśl o mojej łazience na poddaszu, którą mam nadzieję w niedalekiej przyszłości zaprojektuje :)

Dzieki Irmie wyczyscily mi sie pewnie rzeczy w glowie, ide teraz w naturalne kolory, z materialami nie zawsze sie udaje z oczywistych powodow, ale z kolorkami owszem i juz nie musze sie spierac o to z P. gdyz on tez takie subtelne roznice lubi. :)

No wiec dlatego sciana musi isc, to zostalo juz komisyjnie stwierdzone pierwszego dnia (chyba w szarosc?). W folii nie bylo zadnych chlodnych off-bieli, a gdyby dac taka biel-biel, to byloby dosc rzezniczo z betonem itd. Zreszta w ogole dochodze do tego, ze w calym mieszkaniu pasowaloby zaoffowac biele, bo w polaczeniu z naturalnymi kolorami lnu, jasnego drewna itp. sciany wychodza potwornie sine (wiem, wiem, pisalas to 100 lat temu). To tez kwestia jakosci farby, bo u mojej mamy gdzie bylo malowane tikkurila takiego efektu nie ma...