Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powinno sie tracic ok. 2-2.5 miesiecznie i tak to chyba wlasnie bylo, chociaz na poczatku szybciej, koncowka jest zawsze najtrudniejsza. Tak dokladnie tego nie kontroluje, bo lekarz kaze sie za czesto nie wazyc, zeby sie nie frustrowac. Ja mialam wysoki cholesterol, wiec w sumie ta dieta byla pod ten fakt ukladana, a jak Ty masz w normie, to moze by to troche inaczej wygladalo...

Jedno, co warto wiedziec, to ze jesli ma sie BMI powyzej 25 (co chyba zadnej z nas nie grozilo nigdy, ale moze komus kogo znacie) to dietetyk jest refundowany przez NFZ. Malo ktory lekarz rodzinny o tym mowi, a naprawde warto...

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak kiedyś chodziłam do dietetyka, to powiedział, że powinno się chudnąć ok. 4 kg na miesiąc i to by mi najbardziej odpowiadało, bo do maja muszę się przynajmniej w większym stopniu wylaszczyć :lol2: :p

Bardzo się teraz pilnuję, aby jeść 5 posiłków dziennie, żeby wyregulować metabolizm.

• 3 weeks później...

cześć już dośc dawo natrafiłam na twój dziennik ale piszę dopiero teraz bo dopiero teraz mam konkretne pytanie do Ciebie. Zdecydowaliśmy że będziemy dawać beton w salonie, kuchni, jadali i wiatrołapie i jak kiedyś byłam tego mega pewna tak teraz mam dylemat. Na dniach muszę dać odpwiedź czy bezie tak aby na odpowiedniej wysokości osadzili nadproża do drzwi wewn. I dlatego mam do Ciebie dwa nastepujące pytania (nie wiem czy udzieliłas juz na nie wcześnie odpowiedxi-jesli tak to wybacz ale niestety nie mam czasu przeczytać całego twoje dziennika i komentarzy:)

a) wiem że w beton wsiąka wszystko w szybkim tempie - jak sprawdza się to u Ciebie w kuchni? jesli sie cos wyleje i zaraz wytrze to zostaję plama czy musi troche dłuzej poleżeć aby bylo cos widac?

b) czy żałujesz że go tam dałas? zrobiłabyś to jeszcze raz? czy do salonu to dobry pomysl? (mam zamiar połozyc jakiś filcowy dywan aby w nogi bylo przyjemniej niemniej jednak bedzie on prawie na 100m2)

pytałam o posadzki betonowe w innych wątkach ale niestety nie bylo chętnych do odpowiedzi więc byłabym bardzo wdzieczna za twoja pomoc

Witam w komentach. Beton musi byc zaimpregnowany wiec w miejscach, w ktorych nie peka nie ma prawa nic wsiakac, chyba, ze impregnat sie zetrze - wtedy to trzeba uzupelniac. Moje mieszkanie jest bardzo cieple, a beton sie szybko nagrzewa i dlugo trzyma cieplo, wiec nie jest nieprzyjemny dla stop. Dalabym go jeszcze raz, ale do kuchni z bardziej wytrzymalym impregnatem - niestety moj sie sciera.

z pewnością pokrywanie betonu impregnatem nie należy do najciekawszych zajęc tylko że z niektórych twoich postów wywnioskowałam że beton powycierał się w pewnych miejscach i musisz go impregnować ponownie:) (w którymś wątku o posadzkach betonowych także przewijało sie to zagadnienie i nie wiedzialam czy to caly czas chodzi o to samo czy po raz kolejny impregnat sie wytarł) sorki że Ci suszę tym głowę ale jeśli mam sie zdecydowac na beton ( czytaj wywalic dośc sporo kasy no i ciezko będzie juz potem czyms to ewentualnie pokryc) to chce byc tego pewna na 100%. Pozdrowionka:)

No tak, jak ktos chce miec perfekcyjna podloge to powinien to albo uzupelniac, albo na samym poczatku wybrac cos bardziej trwalego. Ja jeszcze nie rozebralam choinki, wiec trudno mnie podejrzewac o impregnowanie podlogi. :p Powinnas porozmawiac z dobrym wykonawca, ktory zna nowe produkty i pokaze Ci je na probce. Mysle, ze lakier poliuretanowy taki jak do parkietow dalby rade.

Czesc Nelka, czesc Rasiulka. :) Coz za milosne wyznania, wzajemnie, wzajemnie, we love you. :) And tesknimy a lot. ;)

Sluchajcie, czy nie znacie kogos, kto sie zajmuje dystrybucja prasy? Potrzebuje jakiejs malej firmy, ktora zajmuje sie rozprowadzaniem prasy po ksiegarniach przy muzeach, instytucjach kulturalnych, ewentualnie uniwersyteckich... Nie jakis moloch typu empik. Jakies znajomosci? :rolleyes: