Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie obrażaj się :lol: Nie chciałam Cię atakować, napisałam po prostu, jak ja to widzę, a w zasadzie czuję. Zdaję sobie sprawę, że miejscami nie da się zastosować oryginalnych materiałów - mimo starań sama też się nie ustrzegłam w paru miejscach :roll: I jak ze wszystkim - żadna przesada nie jest dobra, moje podejście pewnie też nie, ale takie jest i nic na to nie poradzę. Mogłam trzymać mordę na kłódkę, ale tego jednego niestety w życiu się nie nauczyłam :-? :wink: Akurat troszkę się orientuję, jak długą historię mają te techniki :wink: I zawsze mam mieszane uczucia :roll:

Jeszcze raz przepraszam, jeśli poczułaś się dotknięta - nie to było moim zamiarem :oops:

To teraz jeszcze goopie pytanie :oops: :wink:

Po jaką nagłą cholerkę tak się przejmujesz kolorem betonu??? :o :wink:

Dobrze, ze ktos ma inne zdanie, bo to jest forum dyskusyjne, a o ile sie orientuje nie ma dyskusji jak wszyscy maja zdanie takie samo. I akurat doceniam, ze z Wami dziewczyny nie trzeba sie obchodzic jak z jajkiem i cedzic kazdego slowa, zeby sie zaraz ktos smiertelnie nie obrazil. Nie latwo byloby mnie obrazic - no... moze jakbys powiedziala: ale grubo wygladasz, to trafilabys w czuly punkt, a poza tym niewiele jest takich punktow, wiec zupelnie nie masz sie czym przejmowac. Mysle, ze wszystko sie okaze jak juz za 5 lat bede miala to mieszkanko urzadzone i wtedy bedzie kazdy sobie mogl ocenic, co fajnie wyglada (w jego opinii) a co srednio. Jeszcze raz mowie, ze podalam dosc zboczone przyklady, glownie mam zamiar strzelac malunki na scianach i takich-sobie-ikeowskich meblach z sosny, nie na jakims pieknym drewnie. Nienawidze wszystkich tych oklein na meblach, wiec wole sobie strzelic drzwi czy stolik czy cos tam z sosny i to pomalowac, niz kupowac cos z plyty. To jest wlasnie taka gra, zabawa w urzadzanie wnetrza, nie podnoszenie wartosci mieszkania... Ja akurat nie przepadam za kamieniami z rysunkiem - jak granit czy marmur "z pajaczkami" i co? Obrazilam Twoje uczucia w stosunku do blatu w kuchni? :roll: :wink:

Przejmuje sie kolorem betonu, bo na nim juz nic nie bedzie. Tak naprawde jest to wylewka samopoziomujaca i one maja rozne kolory jak sie okazuje. Pierwsza probka nam wyszla strasznie ciemna. Ta druga jest prawie w porzadku, ale nie wiem, czy nie za zolta.

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malgos gruba to Ty akurat nie jesteś...

Hmmm.... dobrze sie maskuje... :D

a ja też mam blat w kuchni we wzorek z pajączkiem...........

:lol: :lol: :lol: :lol: tyle, że nie marmurek :wink:

Nieprecyzyjnie sie wyrazilam - chodzilo mi o taki bialy marmur z szarymi albo bezowymi pajaczkami... Takiego chyba nie masz?

no własnie ja mam jakiś blat jasny w pajączki :roll:

ale nie marmur, bo mi pan od mebli taki odradził. A ten co mam to z przypadku, nie wiedziałam co będzie póki mi go już nie zamontował. To było mi obojętne, byle było jasne.

Zresztą mało ważne, każdy lubi to co lubi albo musi lubieć, jak ja...

:lol: :lol: :lol:

no własnie ja mam jakiś blat jasny w pajączki :roll:

ale nie marmur, bo mi pan od mebli taki odradził. A ten co mam to z przypadku, nie wiedziałam co będzie póki mi go już nie zamontował. To było mi obojętne, byle było jasne.

Zresztą mało ważne, każdy lubi to co lubi albo musi lubieć, jak ja...

:lol: :lol: :lol:

Ups, no to sorry, ze Ci blat obrazilam :roll: :oops: . Ale wiesz, jak masz prawdziwy marmur to szkoda go wyrzucic, a jak jakis udawany to jak Ci sie znudzi i juz wszystko inne kupisz (czyli za jakies 20 lat), to zawsze go mozesz zamienic na taki, na jaki bedziesz miala wtedy ochote. Jak drogie sie kupuje to trzeba wiecej energii w szukanie i dopasowywanie jednego do drugiego wlozyc. :-? Ale tak szczerze, to ogladalam Twoja kuchnie przeciez i taki co go nie lubie nie rzucil mi sie na oczy, to albo go maskujesz, albo to nie jest taki jak nie lubie... :roll: W kazdym razie ja mam zupelnie inne poglady co do tego, co mi sie podoba u kogos, a co u mnie, wiec sie nie przejmuj. Dopoki u Ciebie nie zamieszkam, nie ma problemu. :wink:

spoko, spoko :wink:

tylko nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiałaś, bo ja nie mam imitacji marmuru, on jest sliśki (wiesz o co mi chodzi), ja mam zwykły blat z czegoś tam, matowy tylko na nim są jakieś ciapki. On nie wygląda jak marmur, ma inną strukturę, tylko chodziło mi o to, że też ma ciapki. Bo w sumie Tobie sie nie podobają ciapki czy marmur wogóle??

Chyba się nie dogadałyśmy :wink: :wink:

spoko, spoko :wink:

tylko nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiałaś, bo ja nie mam imitacji marmuru, on jest sliśki (wiesz o co mi chodzi), ja mam zwykły blat z czegoś tam, matowy tylko na nim są jakieś ciapki. On nie wygląda jak marmur, ma inną strukturę, tylko chodziło mi o to, że też ma ciapki. Bo w sumie Tobie sie nie podobają ciapki czy marmur wogóle??

Chyba się nie dogadałyśmy :wink: :wink:

Nie podoba mi sie zywy albo udawany marmur ale nie w ciapki tylko w takie szare albo pomaranczowe zylki - nazywa sie to bianco carrara. Takie jak tu: http://www.stonecarver.com/biancoc.html

Szczegolnie jak te zylki sa szare, to robi takie sine wrazenie jak w kostnicy.

Ale to tez zalezy kolo czego to lezy... Wiec w sumie chodzi mi o rodzaj tego marmuru, nie o marmur w ogole. Mam nadzieje, ze tym razem jasniej sie wyrazilam. :wink:

jasno, jasno :wink:

a ja nie wiem, jak wygląda marmur w kostnicy...

mnie sie to miejsce kojarzy bardziej z blatami ze stali nierdzewnej czy czegoś takiego...

w każdym razie dla rozwiania wątpliwości ja mam taki blacik

http://www.kronopol.com.pl/dekory/blaty_kuchenne/big/d5951.jpg

czyli jakaś rumba (salsa??) z Kronopola :roll:

jasno, jasno :wink:

a ja nie wiem, jak wygląda marmur w kostnicy...

mnie sie to miejsce kojarzy bardziej z blatami ze stali nierdzewnej czy czegoś takiego...

w każdym razie dla rozwiania wątpliwości ja mam taki blacik

http://www.kronopol.com.pl/dekory/blaty_kuchenne/big/d5951.jpg

czyli jakaś rumba (salsa??) z Kronopola :roll:

Eeeee, no widzisz - to jest zupelnie cos innego. Wiedzialam, ze nie widzialam u Ciebie kostnicy. Stal nierdzewna to raczej rzeznia albo gabinet weterynaryjny :D . Zawsze mnie otrzepuje, jak takie widze, brrrr.... :-?

super, naprawdę. Tak wogóle, to po zdjęciu nie zorientowałabym się, że to zasłony :o

Dobrze, że wiem :lol: :lol:

Naprawdę udany zakup Malgos, zwłaszcza za takie pieniądze :wink:

Będą pasować do całości :p

Gdyby nie te 24 zlote, to bym nie kupowala juz teraz :roll: A takich zaslonek mozna miec kupe. Te zaslonki maja cos takiego do marszczenia a nad tym jest rulon, ale cienki. Czy to sluzy do wkladania karnisza w srodek? Czy to tak zrobione jest po prostu, a zaslonke wiesza sie na zabkach? Ale w takim razie po co to do zaciagania? :-? Slaba jestem z zaslonkologi...

myślę, że jakby szło na upartego to możesz zrobić i tak i tak.

standardowo się jednak marszczy przed powieszeniem, wiąże supełek, żeby się trzymało, a potem wiesza się na takich specjalnych haczykach (zamiast żabek) za te sznureczki, które wystają pomiędzy marszczeniami albo za tasiemkę, tylko trzeba ją dobrze odgiąć przed pierwszym użyciem.

Jak się dobrze przyjrzysz to ta taśma do marszczenia ma dwa rzędy tasiemki, one są co kawałek luźne, zeby je przełożyć przez haczyk.

U mnie przed pierwszym razem musiałam je poodrywać nożyczkami, bo było bardzo mocno przyklejone do całej taśmy :wink:

kurczę, wiem że to trochę zamotane ale nie wiem, jak Ci to napisać :-?