Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Och, nie małgoś. Ja z kwiatkami, aTy je łamiesz.

To jeszcze raz, teraz możesz we mnie rzucać :)

To ja takie ładne, całe popołudnie zbierałam, sama zobacz i nie łam http://images1.fanpop.com/images/image_uploads/Lego-Flowers-lego-923467_800_600.jpg

Dalam of course. :D

Jestem z siebie nieslychanie dumna, bo zdjelam wtyczki z poprzedniego kabla i zalozylam je na nowy, co dla wtajemniczonych - nie jest takie proste, najpierw wymagalo to wygrzebania starej izolacji z wtyczek przy pomocy nozyczek do manicure'u. :D Ale udalo sie... Tylko ze teraz jestem bardziej zestresowana, bo wiadomosci czesciej ogladam. :wtf:

Teraz ten kabel musze przygwozdzikowac do scian, bo na razie wisi smetnie przez cale mieszkanie.

Małgoś może zamiast gwoździkować to w taką listewkę białą takie korytko znaczy kryte, które można jakby co pomalować na kolor ściany;) wprawę w obsłudze wiertarki masz;)

na jeden kabelek takie w zupełności styknie http://www.leroymerlin.pl/elektrycznosc/instalacje-elektryczne/listwy-i-kanaly-instalacyjne/korytko-elektroinstalacyjne-mke-18-20-aks-zielonka,p96937,l1064.html

a tu masz nawet z instrukcją stosowania;) http://www.leroymerlin.pl/porady/technika/elektrycznosc/nascienna-instalacja-elektryczna,e461,l1432.html

Oooo widzisz, to jest jakis pomysl. :) Cale szczescie, ze to forum budowlane jest. ;) Na gwozdziach to mi sie nie bedzie tak latwo trzymalo, wlasnie tego sie boje, ze nie trafie w profil i wtedy gwozdz mi wypadnie, ale takie cus to mozna nawet klejem przykleic albo jak czytam sa tez samoprzylepne. Tylko jak to ciac? :rolleyes: Dobrze, ze sie z tymi gwozdziami nie mordowalam zanim sie Wam pochwalilam. :D

No to wezme noz do miesa i utne. :D Dzisiaj sie przejde do casto i zobacze z czym sie to je.

U mnie niestety jest duzo zakamarkow, wiec albo bede docinac takie krotkie elementy, albo tam po prostu puszcze ten kabel. W katach on nie bedzie az tak wyeksponowany, najbardziej w pionie i potem nad drzwiami wejsciowymi, tam to jest najgorszy widok.

Okolicznosci zmusily mnie do zmobilizowania sie i wyczyszczenia pakamery - niestety rzeczy ktorych szukam od co najmniej 2 lat jak nie bylo tak nie ma.. Zaginal mi stojak na wino z lancucha i trzymak do uchwytow garnkow w ksztalcie banana. :( Poza tym nie moge znalezc swojej ulubionej bizuterii, ktora zostala tym samym dopisana do listy, na ktorej juz sa pulsometr i karta do jagiellonki. Nienawidze tego uczucia, wiem ze to gdzie jest tylko nie chce mi sie pokazac. :bash:

Ja zwalam to na moją prywatną teorię czasu. Wyobrażam sobie go jak taką długą linię z bańkami. Coś jak galasy na dębowych liściach. Tam mi się kryją przedmioty. Taki galas czasowy za jakiś czas :) pęka i rozpłaszcza się, aż wtopi się w tę linię. I wszystko się znajduje. Sęk w tym, że niektóre moje galasy nie chcą pęknąć, albo mi poprostu ktoś coś podprowadził :)

Bardzo ciekawa teoria, chyba zastosuje... :D

Jest jeszcze taka mozliwosc, ze moj szanowny eks cos z tego wyrzucil, ale akurat pulsometr i aaaaa kolejna rzecz - jedna seria zdjec w kopercie - niedawno wpadly mi w rece i to naprawde sa czary, bo mialam te zdjecia w rece, odlozylam na polke i nie ma. :eek:

U mnie jeszcze na galasy czasowe nakłada się styl khm ... eklektyczny, znaczy styl prowadzenia domu a la piorun w rabarbar. Nie daj Bóg, żeby ktoś coś poodkładał, to już nic nie mogę znaleźć.

Jak to dobrze, ze nie tylko ja tak mam. :D Ide sie zluzowac na te okolicznosc. ;) Wiem, ze niezawodnym sposobem na odnalezienie sie czegos jest kupienie / zrobienie mu zastepstwa. Od razu sie znajduje to pierwsze. Wiem, ze jak pojde wyrobic nowa karte do jagiellonki to natychmiast znajdzie sie stara, wiem tooooo. :D

Czyszczenie pakamery zaskutkowalo 20 nowymi kartonami ksiazek w domu, na ktore nie mam sily. Ciagle sobie dokladam nowych zadan i ciagle pojawiaja sie jakies nowe. Co chwile wskakuja mi na oczy jakies wredoty do umycia, wyszorowania, starcia kurzu, przybicia gwozdzia, normalnie nie moge juuuuuuz. Wiem, to sie nigdy nie konczy. :rolleyes:

Małgoś takie plajstiki to najlepiej taką drobną piłką ciąć, nawet samym brzeszczotem;) jak już będziesz w casto i znajdziesz takowe plajstiki to upoluj jakiegoś pracownika zamachaj rzęsami i powiedz żeby Ci zaproponowali coś do cięcia tego :rotfl:

Pilke do metalu to ja mam moja droga i nawet mam korytko do ciecia pod katem. ;)

Bardziej bym zamachala rzesami zeby mi przycieli listwy aluminiowe do kuchni, ale nie wiem czy to jest mozliwe, bo wlasnie pod katem 45 stopni trzeba je poobcinac, to jak ja im to wytlumacze. :rolleyes: