Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aaaa, wlasnie......Stany to moja przybrana ojczyzna, tu sie czesciowo wychowalam, tu urodzily sie moje dzieci, wiec sila rzeczy popieram USA choc przeciwko wojnie w Iraku protestowalam ( byla wielka manifa na 9 albo 8 Alei, juz nie pamietam - nie bylo widac poczatku ani konca - tyle bylo ludzi - i Bush i tak polazl w te piaski ) z wieloma aspektami polityki amerykanskiej moge sie nie zgadzac - ale nie wymagajcie ode mnie zebym kochala Putina. :evil: :evil:

Ludzie niesli rozne transparenty ale jeden napis zapamietalam bo to bylo tez zaraz jak Wladca Pierscienia lecial w kinie " Frodo nie dal rady, Bush ukradl Pierscien ". 8) 8) 8) 8)

A nad glowami lataly helikoptery jakby otwarte z dwoch stron i siedziala tam policja z jakimis lufami wycelowanymi prosto w tlum - bardzo nieprzyjemny widok jak ktos z gory celuje do ciebie z broni

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkie mile Panie!

Ja mialam zgola inna przygode przed ostatnimi wyborami prezydenckimi. Bylam w bibliotece, kiedy manifestacja przed konwencja republikanow przechodzila obok biblioteki i szla na Herald Square. Pracownicy biblioteki w panice zawolali policje, no bo przeciez ten tlum zagrazal ksiazkom i budynkowi. :wink: A ja akurat chcialam wyjsc. Nie mialam jeszcze komorki, dzwonie z budki do meza, zeby z kolacja nie czekal. Skonczylam rozmowe, patrze przez okno, a tam manifestacja rozdzielona na dwie czesci, a na schodach biblioteki stoja policjanci w stroju ninja. Stoje, stoje... Mysle, jak dlugo jeszcze moge tak stac. W koncu - raz kozie smierc. Ide. I tak miedzy tymi policjantami Malgosia przeszla do subwayu. Jeszcze krzykneli do mnie, zebym sie usunela z drogi, a mnie ciarki przeszly, ze mnie rozstrzelaja. :o :o :o Ale zyje... 8)

No, ,,,,,jest to jednak kraj w ktorym nie tak dawno zastrzelono prezydenta czyli JFK i kandydata na prezydenta Bobbiego czyli Roberta Kennedych . Teraz chory na raka mozgu, ostatni z braci Kennedych Edward przemawial na konwencji demokratow - ludzie plakali .....

Z historii nieco dawniejszej - strzlano do bezrobotnych weteranow 1esj wojny swiatowej, kiedy manifestowali w Waszyngtonie a miedzy wojnami do strajkujacych robotnikow ....juz nie wspomne co sie dzialo na Poludniu w latach 50ych i 60ych .....

Z policja nie ma tu wcale zartow z roznych powodow .......

malgos -kupiłaś już te perfumki? bo złotówka coraz słabsza i transakcja robi się coraz mniej opłacalna... trzeba było brać jak był po 2zl :roll: ...

No trzeba bylo. :evil: :evil: :evil: I patrz, teraz 88 dolarow to jest 212 zl, a tu: http://mojezapachy.pl/product_info.php?products_id=519 masz zobacz, jaka cene. :-?

malgos -kupiłaś już te perfumki? bo złotówka coraz słabsza i transakcja robi się coraz mniej opłacalna... trzeba było brać jak był po 2zl :roll: ...

No trzeba bylo. :evil: :evil: :evil: I patrz, teraz 88 dolarow to jest 212 zl, a tu: http://mojezapachy.pl/product_info.php?products_id=519 masz zobacz, jaka cene. :-?

po co mi to pokazałaś :cry:

po co mi to pokazałaś :cry:

Po co sobie to pokazalam... Teraz licze i szukam i okazuje sie, ze sie sama w noge strzelilam. To znaczy niektore marki, takie mniej popularne, nadal sie oplacaja, ale te czesto kupowane nie za bardzo. To co, chcesz? :roll: :roll: :roll: Bo jak mnie zlapia na granicy, to bede musiala clo i VAT zaplacic, a wtedy to wiesz... kleska szpiega.

Moje znajome cos kupowaly w tych sklepikach kole Macysia - ale mi sie zawsze wydawalo, ze to jakies wyrafinowane podrobki , wiec nie wiem........ :roll: :roll:

Ja mam tu kolo siebie - na Canal, ale nie lubie tam chodzic, bo jak Ci sie taki Hindus d... uczepi, to Ci wciska badz co i nie chce Cie puscic. Nie wydaje mi sie, zeby to byly podrobki, ale takich rzadkich okazow jak Ania chce to tam nie znajde.