Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak tez sobie tlumacze ...... 8) troche mi lepiej jak sie wyzalilam i pocieszylyscie mnie....jakos to bedzie....musi byc.... I tuz przed, przyjechaly dziewczyny wiec wzielam sobie urlop , pozwiedzalysmy troche Nowa Anglie i popedzilysmy do NY, smigac po sklepach oczywiscie , bo ja naprawde mam slabosc do strojenia swoich coreczek....... 8) . Chlip.

To w tym kontekscie, ze tuz przed tym krachem sie tez splukalam. Tesc w szpitalu. To juz kolejna operacja i wszyscy sie martwia. No mowie wam........

O rany, Ania, ale zmieniasz te awatarki. :wink:

Lumpie, bedzie dobrze, ja dzisiaj jestem tez z lekka podlamana, w poniedzialek mam rate hipotecznego, frank wzrosl jak cholera, az sie boje, ile mi zabiora. :-? No ale ciesze sie, ze dostalam ten kredyt, bo dzisiaj to bylaby juz zupelna kicha. :roll:

Dziekuje....moj tesc jest bardzo praxowitym, porzadnym, uczciwym czlowiekim.

Moglismy naprawde zyc wygodnie w Stanach, ale nie chcialam zostawiac wszystkich seniorow na starosc samotnych w Polsce bez kontaktu z jedynymi wnuczkami - wiec tak zyjemy w rozkroku. Dziewczyny wrocily zeby sie uczyc w Polsce i zajmowac troche dziadkami, ale czasu za duzo nie maja bo ciagna po dwa kierunki...ale zawsze wpadna a babcie tylko tym zyja....zeby cos ugotowac a dziadek czyli tesc to juz w ogole....jeszcze stara sie cos uhodowac organicznego na dzialce dla nich. Do konca chca byc potrzebni.......

Co robic.......dziekuje jeszcze raz. Nefer, mam nadzieje, ze i stan twojego tescia jest stabilny.

Musimy sie trzymac....trudno i smutno gdy rodzice zaczynaja chorowac. Dla mnie to tez byl szok bo to pokolenie, ktore nigdy nie chorowalo......albo nigdy sie do zadnych chorob nie przyznawalo. Prawdziwi twardziele.

Ale coz........Ten samochod mialam przerzucac do Polski zeby moc wozic seniorow po lekarzach i szpitalach......no i tak.

Witam wszystkie panie, stale i nowe bywalczynie.

BetaGreta - moze Ci sie nie udac przeczytac wszystkiego, ale konkluzja jest taka, ze w Krakowie i okolicach jest ciezko znalezc wykonawce, ale w Wawie z pewnoscia bedzie latwiej. Co do typow posadzek - dla mnie sa tylko dwa produkty do zaakceptowania - beton polerowany albo wylewka Ardex wypolerowana i zabezpieczona woskiem. Inne rodzaje - epoksydy, poliuretany to nie dla mnie - nie czulabym sie dobrze z taka chemia w domu. Poliuretan w domu mial jeden architekt wnetrz z tego Forum i mowil, ze sie rysuje. Posadzke mial biala, wiec kazda ryse bardzo widac. Epoksydy z czasem zolkna, tak slyszalam, a dzisiaj editta stwierdzila, ze sie brudza. Generalnie jesli masz mozliwosc to szukaj polerowanego betonu. :roll:

malgos dzięki za wszelkie porady.

Tą stronę co mi podałaś z Tarczyna bardzo mi się podoba. Szczególnie ten beton postarzany. Firma mieści się w miarę blisko przyszłej budowy więc chętnie jej się przyjrzę bliżej.

Szkoda że nie mam możliwości pójść do kogoś i zobaczyć na żywo jak to wygląda.

A jest osobny wątek na temat tych podłóg na forum? Coś nie umiem znaleźć przez tą naszą wyszukiwarkę :(

Oprocz tego watku, ktory sama znalazlas, sa jeszcze inne:

http://forum.muratordom.pl/podloga-z-betonu-laczonego-z-drewnem-ma-ktos-cos-takiego,t92307.htm

http://forum.muratordom.pl/betonowa-podloga-bez-wykonczenia-jakt-so-sie-robi,t64358.htm

Tu ja sie udzielam i widac cala ewolucje roznych pomyslow...

http://forum.muratordom.pl/posadzki-przemyslowe,t128246.htm

Zadzwon do gosci (tych, ktorych Ci dalam albo innych) i popros o probki lub podanie adresow miejsc, gdzie mozesz ich prace zobaczyc.

O, widze kolejna nowa twarz. :D W dodatku jakie ladne awatarki. :wink: Witam, dziekuje za zainteresowanie i zapraszam ponownie.

Mam nadzieje, ze niebawem dziennik sie ruszy i ze Was nie zawiode. Rozmowy z lastrykowcami daja pewne nadzieje na zrobienie podlogi. :roll: Jeszcze tylko troche kasy na to potrzeba. :-?