Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No chodzi o to, ze sie je wszystko tylko nie o kazdej porze. Rano tylko weglowodany (czyli zadnych kanapek z serem czy z szynka, najwyzej z pomidorem i dzemem), na obiad wszystko co sie chce, a na kolacje tylko bialko, czyli ser, jajko itd. ale bez chleba. Warzywa mozna jesc zawsze i trzeba zachowac 5 h miedzy posilkami i nie podzerac miedzy nimi. Alkohol mozna pic tylko do posilku (no tu to moze byc ciezko :roll: ) i slodkie napoje tylko light. No i to tyle. Ale nie wiem, czy na mnie zadziala. :roll: O tyle w to wierze, ze to jest taki sposob, w jaki jedza Francuzi, a oni sa szczupli.

Wiesz co brzmi to jak montignac

Stosowalam :)

To jest tak ze sie nie laczy tluszczy z weglami.

Sniadanie weglowe i tylko wtedy mozna jesc pieczywo, ale musi byc z pelnego przemialu. Nie wolno jesc cukru, gotowanej matrchewki i ziemniakow. Obiad tluszczowy a kolacja dowolnie tluszczowa albo weglowa ale raczej lekka. Wino do posilku fakt inne alkohole niezbyt polecane.

Po tluszczowym psilku 4 godziny do nastepnego a po weglowym 3 . Owoce tylko na sniadanie.

Ale to jest prostsze markotko i mozesz sobie laczyc co chcesz, ziemniaki jesc z miesiem itd., ale tylko na obiad. Generalnie nie trzeba sie bardzo wysilac, owoce mozna jesc na sniadanie i obiad i nawet mozna sobie pozwolic na deser. Marchewka gotowana i buraki nie sa polecane, bo maja duzo cukru, a tak poza tym to prosto wszystko wyglada, ale czy na mnie zacznie dzialac, to sie okaze. :roll:

Z newsow bylam na testach alergicznych i mam piekne zyto i trawe. :-? Poza tym troche innych, ale nie takie wspaniale. Jeszcze mam na jakies platkowe testy isc i zastanowic sie, czy chce na odczulanie sie zdecydowac. :roll: No i sie zastanawiam wlasnie.

a ja biedna..

no za cholerę nie mogę się powstrzymać, żeby po coś słodkiego nie sięgnąć :-?

cały czas łażę do szafki w kuchni i podjadam słodkości..

te dozwolone oczywiście, czyli biszkopty i petitki głównie :roll:

ja..

przedtem nie było mi słodkie do szczęścia potrzebne..

a teraz ślina do pępka jak tylko o ciachu pomyślę....

i wszysko zaczęło się po powrocie do domu ze szpitala...

jak to poskromić?? :o

:cry: :cry: :cry: