DarioAS 19.11.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Małgosiu, a kiedy Ty wracasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.11.2008 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Wracam 1 grudnia. I mam nadzieje troche w starej ojczyznie posiedziec, bo juz mi to podrozowanie bokiem powoli wychodzi. Ania, zahacze na pewno, przeciez obiecalam. Wszystko wskazuje na to, ze Nadusie juz jako mala chrzescijanke odwiedze. Lumpie, quinoa to nie wiem, ale o te czekolade nudza, bo gluptaki nie umieja szukac w Polsce. Jak ja to lubie - natargasz sie zlomu, za nadbagaz zaplacisz, a potem w Tesco czy innym sklepie to samo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ładnie to zabrzmiało... chrześcijanka w Tesco jest duży wybór alkoholi i to naprawdę dobrych jak kiedyś badałam co tam mają z alkohola to mi oko na wierzch wyłaziło i ślinka do podłogi była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.11.2008 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ania, Tobie tylko alkohol w glowie, widac, ze wyposzczona jestes. Tym razem chodzilo mi o czekolade z chili, ktora zreszta baaaaardzo lubie. Ale, ze maja duzy wybor alkoholi to inna sprawa, w Tesco na Kapelance jest najwiekszy wybor win. Niektore super tanie i swietne. Tak swietne i tanie, ze ostatnio przed swietami kupilismy chyba z 20 sztuk. Juz sie nie moge doczekac powtorki. To takie przyjemne wyciagac kolejna butelke, kiedy jeszcze w zapasie 16 nastepnych... Nadusie - jeszcze-poganke prosze ucalowac ode mnie koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ania, Tobie tylko alkohol w glowie, widac, ze wyposzczona jestes. Tym razem chodzilo mi o czekolade z chili, ktora zreszta baaaaardzo lubie. nie doczytałam a wyposzczona jestem ... od stycznia już jestem abstynentką aj.. jak pomyślę... już nie pamiętam jak alkohol smakuje jeszcze ze 4 miesiące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.11.2008 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Az tak dlugo bedziesz karmic? Bylebys tylko do parapetowy Kasi skonczyla, bo wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 do pół roczku bym chciała.. to nie tak długo moje koleżanki nawet do 2 latek ciągną.... na imprezkę do Kasi wyposażę małą w mleko zastępcze sprzęt już kupiony, bo czasem i teraz już musi dojadać z butelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.11.2008 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No niby im dluzej tym lepiej, ale bez przesady. Z innej beczki, ale o dzieciach - bylam tu u mojego ojca kobity syna (bardzo to skomplikowane) - ma coreczke 8 miesiecy. W 2 miesiacu ciazy wykryto wade serca i w 3 dobie zycia miala pierwsza operacje, potem druga - bypassy, sztuczne zastawki itd. Na szczescie w Anglii to wszystko na najwyzszym poziomie, za darmo i bez proszenia sie. Dziewczynka super pogodna, jakby w ogole nie miala zadnych przezyc. Ale opowiadali mi, ze lekarze chcieli, zeby rodzice byli przed operacja przy dziecku, zanim ja uspili, wiec mala, jak sie obudzila z narkozy to byla ciezko obrazona na rodzicow. Smiala sie tylko do lekarzy, a od rodzicow sie odwracala zupelnie. Przez 2 tygodnie nie chciala ich znac. Takie fajne dziecko, mam nadzieje, ze juz wszystko bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 oj, straszne przeżycie u nas w okolicy dziecko zmarło w drugiej dobie po urodzeniu. Lekarze powiedzieli, że mała ma wadę serca, której żaden polski szpital nie podejmie się leczyć Dla mnie to tragedia. Czuć maleństwo i nościć je pod sercem.. A potem po urodzeniu ktoś je odbiera... Tego się nie da wyrazić słowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.11.2008 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No widzisz, a tu sie leczy takie rzeczy z powodzeniem. Mala podobno ma blizny jak niteczki. Straszne to jest, ze wszystko zalezy, gdzie sie czlowiek znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 20.11.2008 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Straszne ....... co musza przezywac rodzice .... Zmieniajac temat znow na karmienie to podobno najlepiej jak najdluzej ze wzgledu na uczulenia jakie teraz dzieci lapia i zanieczyszczenia w mleku krowim. A z ta czekolada to powiedzieli, ze ta z Trader Joe jest lepsza - jeszcze przywoze taka dla dibetykow - to ta z Trader Joe daje sie zjesc nawet przeze mnie a ta z Tesco jest podobno kwasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.11.2008 01:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ja tam nie wiem Lumpie - dla diabetykow nigdzie nie widzialam, ale ta czekolada z chili z Tesco czy z innego sklepu jest marki Lindt takiej samej jak mozesz kupic w Wiedniu, Paryzu i Nowym Jorku. Jak kupisz w kiosku na rogu albo na lotnisku (o ile akurat beda mieli) to sie nikt nie pokapuje. No chyba, ze specjalnie dla diabetykow kupujesz - tu mam male doswiadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 20.11.2008 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ach, kupie im........teraz oszaleli na punkcie tego peruwianskiego sporyszu co sie quinoa nazywa - ma bardzo duzo skladnikow odzywczych, nie uczula - moga go jesc nawet ci z wieloma alergiami, gotuje sie 12 minut. Zrobie taki kosz - prezent pod choinke dla mamy - jak to robia w Stanach - jakies lepsze owoce, quinoa, ser, wino, te czekolady i co by tu jeszcze.....w Polsce pod choinke zywnosci sie nigdy nie dawalo, ale wprowadzam nowa tradycje bo ile razy mozna ofiarowac komus rekawiczki albo sweter. A co planujecie na prezenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.11.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Dzień dobry To wszystko prawda co mówicie. wszyściuśko Ja wczoraj męża ładnie pytałam czy pożyczy mi samochód do Sandomierza, jakoś niechętnie bo mówi, że to nasz jedyny Więc musze jechac pociągiem Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.11.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 w drodze do Kasi można i o mnie zachaczyć... dzień wcześniej... Jadąc do Chorzowa na koncert mijałam zjazd do Trzebini i widziałam te wieeeelkie kominy nie przyznawałam się bo wiesz ANiu, no wstyd nie miałam kiedy wpaść. Ale to dawno było, bo w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 20.11.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 różnie jest z tymi produktami w Polsce, czasem ta sama marka, ale smakuje inaczej, bo ... produkowane w koziej wólce i taki z tego oryginał jak z koziej d.. trąba.. więc może faktycznie akurat czekolada czekoladzie nie równa i smak nie ten ) a prezenty... książki, dobre wino, spersonalizowane podarki hobbystyczne w sensie co kto tam lubi to się mu coś dokupuje, jak rowerzyście to jakiś drobiazg do roweru, jak samochodziarzowi to coś do samochodu dużo własnoręcznej roboty, typu skrzyneczki na drobiazgi ręcznie zdobione, notatniki, notesy, albumy na zdjęcia... nie lubię rękawiczek i szalików dawać w prezencie... tak samo jak kosmetyków, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.11.2008 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Hello. Anoleiz - czy mi sie wydaje, czy jestes u mnie pierwszy raz? Jesli tak to witam i zapraszam do czestszego wpadania. Lumpie, z tym koszem to jesli masz zamiar przywozic do Polski jedzenie ze Stanow to uwazaj - jakis sliczny labradorek na lotnisku moze Ci to wyniuchac. Produkty pochodzenia zwierzecego sa zakazane tak samo zreszta jak przy wwozie do Stanow. Ja mam co roku inne pomysly - ksiazki sa niesmiertelne, bizuteria jesli sie kogos dobrze zna, malzowi ciagle ostatnio dawalam jakies podrozne akcesoria - walizki i torby, piora i dlugopisy ladne, czasami wynajduje jakies dziwne recznie robione drobiazgi tu i owdzie, a czasami wypytuje swietego Mikolaja, czy ktos jakiegos listu do niego nie napisal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 20.11.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 hmm... e tam pierwszy raz ja przeca koło Twojego domu - jeszczeniewyremontowanegodokońca przejeżdżam codziennie do pracy... i bywłlam kiedyś, ale katastrofalny brak czasu i w ogóle... no ale witam serdecznie znowu po długiej przerwie, zaglądam cały czas, ale z rzadka się odzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 20.11.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 no o to to, listy do mikołaja dobra rzecz trzeba uskuteczniać, upraszcza to sprawę wielce, nawet jeśli nie dokładnie to co w liście, ale jakiś produkt zastępczy można znaleźć prosto i łatwo i nie musieć wymyślać tygodniami dla każdego z osobna co by tu kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.11.2008 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 No cos tak teraz pamietam o tym przejezdzaniu. Rozumiem, ze ciezko sie wstrzelic czasami w komenty, kiedy posty leca jak perschingi. Tez tak mam z niektorymi watkami. Ja mam ostatnio zyczenie ogolne "cos do mieszkanka" i dzieki temu dostaje stosy talerzy i sztuccow. Zanim sie wprowadze, bede miala cala zastawe skompletowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts