Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz jest 2421.

Z newsow - musze sobie kupic nowy telewizor, bo mi stary nie odbiera wszystkich kanalow, w tym History Channel i Hist. Channel HD, co mnie strasznie wkurzylo. Widzialam, ze w sklepach internetowych mozna kupic 32 cale juz za 1500 zl. :o

Małgos ściemnia aby sie sama usprawiedliwić hehe..Doberek..

Hej.

Jak mowi moja uczennica NIE JEST TA PRAWDA. :lol: :lol: :lol: Jest to wina telewizora, gdyz ma niewystarczajacy zasieg. Nie da sie wyszukac tych kanalow. A deal jest taki, ze moja mama latem kupila TV 38 cali, bo kosztowal tyle samo co 32. Jak przyszla do domu, to sie okazalo, ze ten tv jest dla niej za duzy. No wiec teraz kupimy do mnie 32, a jak sie bede wprowadzac do mieszkanka, to zabiore ten duzy, a mamie oddam ten troche mniejszy. Tak wymyslilysmy. :roll:

Hej.

Jak mowi moja uczennica NIE JEST TA PRAWDA. :lol: :lol: :lol: Jest to wina telewizora, gdyz ma niewystarczajacy zasieg. Nie da sie wyszukac tych kanalow. A deal jest taki, ze moja mama latem kupila TV 38 cali, bo kosztowal tyle samo co 32. Jak przyszla do domu, to sie okazalo, ze ten tv jest dla niej za duzy. No wiec teraz kupimy do mnie 32, a jak sie bede wprowadzac do mieszkanka, to zabiore ten duzy, a mamie oddam ten troche mniejszy. Tak wymyslilysmy. :roll:

pywnie ni mo s-kanałów..

Hej.

pywnie ni mo s-kanałów..

Mom kanaly... Ale sprawa sie wyjasnila - musze miec dodatkowy dekoder niestety. :( Czyli... Zaoszczedzilam dzisiaj 1,5 tysiaca! :lol: :lol: :lol: O ile ten dekoder (UPC) bedzie mi pasowal do starego TV. :roll:

A jak nie będzie pasował to ile straciłaś? No chyba że możesz tele oddać do sklepu :roll:

Ale ktory mam oddawac? Ten, co go jeszcze nie mam? Stary juz jest dosc stary - mozna juz powiedziec, ze klasyk. Musze dokonac eksperymentu, podlaczyc go do dekodera (nie chce mi sie go nosic, ale chyba musze sie poswiecic) i wtedy sie wyjasni na 100%, czy drugi dekoder zalatwi sprawe. Nie napalilam sie wcale na nowy TV tak jak mysleliscie, wolalabym kupic lodowke. :p

Zagmatwałaś w tym telewizorem. to kup lodówkę. Inwestycja na przyszłość i będziesz miała wiecej czasu dla siebie :lol:

Chodzi o to, ze jeden - duzy tv juz jest, podlaczony do dekodera. Ja mam u siebie maly, ktory z powodu braku drugiego dekodera (jak sie okazalo, a nie brakow samego telewizora) odbiera tylko analogowe programy, w ktorych nie ma moich ukochanych History Channel i HC HD. No i wyszlo na to, ze zamiast kupowac nowy TV, musze podlaczyc drugi dekoder i placic za niego dodatkowo. No ale zawsze to taniej, niz nowy TV. A za zaoszczedzone 1,5 tys. kupie lodowke, niech tylko ta podloge ktos w koncu zrobi... :-?

Ale kto Ci powiedzial, ze ja bede z Ardexu ta podloge robic? Byla taka koncepcja, ale ze wzgledu na to, ze taka podloga rzutow telewizorem i drapania kluczami moze nie przezyc, to chyba jednak nie bedzie to... Poczekaj, niech mi gosciu wysle kosztorys. Jesli cena bedzie z kosmosu to pogadamy. :wink:

To beton i takich ekstrawagancji jak rzut tele na odległość może nie wytrzymać? A co jak bedziesz chciała w szpilkach połazić? To co to za beton? dekoracyjny?

No wlasnie beton wytrzyma, ale Ardex (czyli wylewka samopoziomujaca, tylko znacznie lepsza niz zwyczajna) nie... Niby pisza o wielkiej wytrzymalosci, ale bylam na szkoleniu i widzialam probki - kobita w szpilkach by to zarysowala jak nic. Maja w Ardexie jeden rodzaj super wytrzymalej tej wylewki z jakims specjalnym kruszywem, ale raz, ze to juz jest kosmicznie drogie, dwa, ze wyglada jak mini-lastryko (z takimi drobniutkimi kamyczkami - dla mnie to troche jak w szpitalu) a trzy, ze do szlifowania tego sa potrzebne bardzo drogie maszyny i nie kazdy je ma. No wiec nie zdecydowalismy sie mimo, ze moglismy dosc latwo to zrobic. Czekamy teraz na betoniarza z Katowic. Ten z kolei robi te rzeczy na halach, ale chcialby wejsc na rynek wnetrzowy, wiec zalezy mu, ale nigdy czegos takiego w mieszkaniu jeszcze nie robil. A jak juz wszystkie metody zawioda, to jeszcze mam Wojtka od Edyty, a jak on nie da rady, to mam ghosta i juz sie tak nie boje. 8)