Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nic nie rozumiem co mowisz :-?

tynk zwykly taki lekko strukturalny (paca jakas robiony) ale pomalowany takim czyms co sie blyszczy

no i pani mowila ze to wprawy wymaga.

Wszystkie sa paca robione, no... moze prawie. I... jesli jest pomalowany (o ile nie jest to wosk) to powtarzam milionowy raz, ze to jest bez sensu. Farba, werniks czy cokolwiek w tym rodzaju zawsze bedzie bardziej miekkie niz tynk i bedzie sie drapac, rysowac itp. Wprawy owszem, wymaga wszystko, ale mysle, ze to duzo. A ile masz tego do zrobienia? Bo moze chodzi o mala powierzchnie i dlatego tak sie droza?

A skoro juz jestes, mozesz mi powiedziec, ile mniej wiecej kosztuja dechy tarasowe i czy je istotnie mozna polozyc na balkonie tak jak mysle? :roll:

malgos -powtarzasz się :wink: a w DLH byłaś?

Kasia, po co mam jezdzic do DLH, jak mi moze Duch powiedziec? Ogladalam, piekne sa, ale cen nie ma na stronie.

najtansze bangikarai...9 cm szer 19 mm grube..cos okolo 12 zł metr biezacy...na metr kwadrat trzeba policzyc 9szt...to jest najtansza deska tarasowa tak z poamieci lata poprzedniego..potem masz szersze ryflowane dwustronnie grubsze..drewna massaranduba, ipe, modrzew syberyjski...thermo jesion, akacja..nio ceny tego sa przerózne..jest dawno po sezonie na tarasy i cen nie mam w glowie..teraz.. ale to jutro pare tel i dam ci znac jesli chcesz..

Ogladalam, piekne sa, ale cen nie ma na stronie.

a bo Ty na łatwiznę idziesz -trzeba jechac i pomacac :) !

Mnie macanie zupelnie do szczescia nie jest potrzebne Ty zboczona kobieto!

co to za zakupy bez macania? :)

Kasia, ja po prostu Duchowi wierze bardziej niz wlasnemu mezowi. :lol: :lol: :lol:

najtansze bangikarai...9 cm szer 19 mm grube..cos okolo 12 zł metr biezacy...na metr kwadrat trzeba policzyc 9szt...to jest najtansza deska tarasowa tak z poamieci lata poprzedniego..potem masz szersze ryflowane dwustronnie grubsze..drewna massaranduba, ipe, modrzew syberyjski...thermo jesion, akacja..nio ceny tego sa przerózne..jest dawno po sezonie na tarasy i cen nie mam w glowie..teraz.. ale to jutro pare tel i dam ci znac jesli chcesz..

Kcem, kcem. Nie ma dla mnie specjalnie znaczenia, co to bedzie, byle sie nadalo. Dzieki. A robota to ile tak mniej wiecej? :roll:

wisz cio jak obejrze tyn balkon obejrze tez i ci sklakuluje..jak sie ma to co chcesz do funkcjonalnosci..i kosztów...czasem naprawde ..pobejcowana..sosna wystarczy...robocizna bez udziwnien..jakies 40-50zł metr kwadrat ale sa jeszcze lageary to jest cholerstwo drogie..kołki nierdzewki itp..wiertła w twardych drewnach trzeba roboić odwierty..mozna zrobic tez tadras na klka sposobów..temat jest dosyc rozległy malgos..jak bede 14 stego obacze werande betonowej krakowianki...to cos ci poopowiadam..ok?