Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rozumiem, ze on odkurza :roll:

:lol: napewno -jak 99% mężów :wink:

malgos -mój brat kupil sobie bezworkowy z filtrami hepa itp wynalazkami "dla alergików", teraz klnie, ze "to dziadostwo wcale nie ciągnie' -no i kupił takiego samego zelmera jak nasz :)

Justyno -mój mąz sam wymyślił odkurzacz centr., zestaw montazowy beam za 330zl kupiliśmy na inecie, i sam go zamontował :) pozostaje "tylko" kupic jednostkę centralną, a te zdrozały średnio o 10-15% bo euro szaleje :x

Gość justyna_m
Rozumiem, ze on odkurza :roll:

:lol: napewno -jak 99% mężów :wink:

malgos -mój brat kupil sobie bezworkowy z filtrami hepa itp wynalazkami "dla alergików", teraz klnie, ze "to dziadostwo wcale nie ciągnie' -no i kupił takiego samego zelmera jak nasz :)

Justyno -mój mąz sam wymyślił odkurzacz centr., zestaw montazowy beam za 330zl kupiliśmy na inecie, i sam go zamontował :) pozostaje "tylko" kupic jednostkę centralną, a te zdrozały średnio o 10-15% bo euro szaleje :x

a ile kosztuje taki odkurzacz ... tzn. wszystko co potrzebne??? ja nawet nie wiem :roll:

a ile kosztuje taki odkurzacz ... tzn. wszystko co potrzebne??? ja nawet nie wiem :roll:

Justyno -najpierw potrzebny jest zestaw montazowy - na dom jak nasz -130m.kw. wystarczy zestaw na 3 gniazda -1 w holu na parterze, 2 w holu na poddaszu, 3 to 'automatyczna szufelka" w kuchni. Wąż odkurzacza ma zasięg 9m -więc od gniazda do najdalszego punktu pokoju nie powinno byc dalej. Zestaw montazowy to obecnie koszt 351zl:

http://www.beam.pl/index.php?strona=sklep&isbn=1167664663&idkat=27

Jednostka centralna -czyli odkurzacz, rury, szczotki itp -to koszt od 2 tys wzwyż (zaleznie od ilości gniazd i mocy), ja zbieram na ten:

http://www.beam.pl/index.php?strona=sklep&isbn=1228057941&idkat=14

Automatyczna szufelka kosztuje ok 170zl:

http://www.beam.pl/index.php?strona=sklep&idkat=34#kiniu

Tak więc nie jest to zbyt tanie -ale wstepny koszt to tylko to 350zl, a poniewaz ja mam dom z poddaszem -to chcę uniknąc taskania odkurzacza po schodach -stad pomysł OC :)

PS: z tym, ze robi sie go przed tynkami i o statnią wylewka -czyli chyba u Ciebie już "pozamiatane"?,

Jeeestem :p Właśnie wróciłam ze sklepu. Kupiłam torcika...owocowy. Później Wam podrzucę :p

Tak cichy?

:lol: :lol: :lol:

Nie wiem jak Wy, ale ja mam prolemy ze słuchem i w ogóle nie słyszę tego odkurzacza, a jedynie tylko tego kociaka :roll:

Jeeestem :p Właśnie wróciłam ze sklepu. Kupiłam torcika...owocowy. Później Wam podrzucę :p

Tak cichy?

:lol: :lol: :lol:

Nie wiem jak Wy, ale ja mam prolemy ze słuchem i w ogóle nie słyszę tego odkurzacza, a jedynie tylko tego kociaka :roll:

No i to kaman. Nie? :lol: :lol: :lol:

Co ja sie naczytalam recenzji - ze samsung ma dmuchawe z przodu i ze to jest kanal, ze electroluxowi placze sie kabel, glowe mam taaaaaaaaaka.

No i wcale się nie dziwię :wink: Ja, jak kupowałam odkurzacz to brałam tylko pod uwagę, żeby dobrzez ciągnął :D O hałasie w ogóle nie myślałam.

A teraz lecę wyciągnąć tego mojego zelmera 2000 coś tam, coś tam i idę poodkurzać :lol:

...ja kiedyś nabrałem się na "nowoczesny" Wodnik Duo ...Zelmera chyba ...

... ze złości nie sprawdzam firmy ..... bo patrzeć mi się na niego nie chce ...

... pomimo teoretycznej mocy znamionowej ... gooowno ciągnie ... tak naprawdę nawet goooowna by nie wciągnął ...

...pojemnika z wodą w ogóle nie używam ... bo moc spadała do "pół-gówna" ..

:D