Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj, mam nadzieje, ze juz do nas nie wroci, chociaz w TV strasza, ze tak (ale oni zawsze klamia).

Maja, gratulacje. To kiedy sie wprowadzasz? :roll: :lol:

Zapowiadalam sie, ze w tym roku wakacje to u SIEBIE spedze :lol: :lol:

Kuzyn sie pyta czy namiot kupilam :roll:

Obawiam sie, ze moze Ci byc potrzebna przyczepa... :roll: Fajnie, bedziemy Cie odwiedzac. :lol: :lol: :lol:

Taka przyczepa do ktorej doczepia sie namiot:

Mozna tez taka wieksza, wypasiona, z kibelkiem w srodku i prysznicem. :roll: Taka, w jakiej mieszkaja ludzie w Arizonie. :lol:

Nie da sie :roll: :roll: spadnie z mojej skarpy :roll: :roll:

Wow. To Ty tam masz Cliffs of Moher normalnie. :o :lol:

A co! druga Irlandie mam :lol: Tuskowi sie nie udalo, ale mnie to i owszem :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Taka przyczepa do ktorej doczepia sie namiot:

Mozna tez taka wieksza, wypasiona, z kibelkiem w srodku i prysznicem. :roll: Taka, w jakiej mieszkaja ludzie w Arizonie. :lol:

Nie da sie :roll: :roll: spadnie z mojej skarpy :roll: :roll:

Wow. To Ty tam masz Cliffs of Moher normalnie. :o :lol:

A co! druga Irlandie mam :lol: Tuskowi sie nie udalo, ale mnie to i owszem :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ale skad Ty tam wezmiesz swiezego Guinessa? :roll: Zostanie Ci tylko whiskey. :wink:

Malgos...jako ze narzekasz na swoje limity na kartach roznych :wink: moze tak pod temat kartowo-wyplacajacy... :wink:

Orientujesz sie ile mozna jednorazowo wyciagnac z bankomatu w jednym dniu?

Pytam na powaznie...musze dac 3tys PLN na raczke w gotowce i bede miala tylko 3 dni w PL......do kantorow nie lubie chodzic, bo jak sama nazwa wskazuje kantuja

mayadaski - wprawdzie nie mnie pytasz ... i na pewno nieładnie odpowiadać .... ale zaryzykuję :D

...wszystko zależy jaki rodzaj karty masz, w jakim banku, jaki jest limit dzienny, czy to karta płatnicza czy kredytowa, jaki masz status klienta w swoim banku .... wreszcie jaki to bank .... :o

...jak widzisz ... trudno o konkretną odpowiedź....

...chyba, że korzystasz z nie swoich kart ... wtedy bierz ile bankomat wyda :D

Malgos...jako ze narzekasz na swoje limity na kartach roznych :wink: moze tak pod temat kartowo-wyplacajacy... :wink:

Orientujesz sie ile mozna jednorazowo wyciagnac z bankomatu w jednym dniu?

Pytam na powaznie...musze dac 3tys PLN na raczke w gotowce i bede miala tylko 3 dni w PL......do kantorow nie lubie chodzic, bo jak sama nazwa wskazuje kantuja

Gwozdzik dobrze mowi. Zalezy tez od bankomatu i limitow dziennych. W niektorych mozna wyciagnac np. tylko 1,5 tys., ale mozna dwa razy pod rzad tyle wyciagnac. Generalnie 3 tys. to nie powinien byc problem. :-?

Gwozdziku dziekuje bardzo, ze ryzykujesz :wink:

Taka odpowiedz ma:

Mam swoje karty dwie: jedna bankomatowa (Laser, czyli polaczenie bankomatowej z debetowa) oraz druga kredytowa.

Obie z banku AIB, ktorego jestem cennym klientem od 11 lat i dzienny limit jest 700 Euro....tyle o mnie :wink:

Jest jeszcze karta kredytowa doczepiona do Pana Meza...Pan Maz wyrozumialy i z ta karta da sie podlaczyc do bankomatu. Jego limit dzienny tez jest 700 Euro......

...bo tak wszystkie bankomaty tutaj maja....

Odpowiedz warta ryzyka?

:lol: :lol:

Gwozdzik dobrze mowi. Zalezy tez od bankomatu i limitow dziennych. W niektorych mozna wyciagnac np. tylko 1,5 tys., ale mozna dwa razy pod rzad tyle wyciagnac. Generalnie 3 tys. to nie powinien byc problem. :-?

Dzieki wielkie!!

Powinnam wtedy dac rade :wink:

Tylko nie wiem, czy biorac pod uwage prowizje za wyciagniecie z bankomatu (szczegolnie z karty kredytowej) i przeliczenia po kursie bankowym, nie oplaca Ci sie bardziej wymienic kasy w kantorze.

Kachna, bardzo smieszne. Ja o tym slyszalam juz z tydzien temu. :roll: