malka 09.03.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Daggulka,nie musisz mi mówić ile to kasy kosztuje. Moje młode juz na stracie dostało kopa i ciągnie się to za mni do dziś...i cholera końca nie widać. I teraz pytanie - co by było, gdybyśmy nie mieli forsy na leczenie ? Młode leżało by dziś jak roslinka ? Neurolog, gastrolog,hematolog (jedyny specjalista, z którego korzystamy przez NFZ), laryngolog, okulista, rehabilitant. Każda wizyta to 100-250 zł i badania oczywiście płatne - bo z prywatnych gabinetów i szpitali. Ktoś zapyta , to czemu prywatnie, juz mówię - we wrześniu biegłego roku młody dostał skierowanie do gastrologa - nie było juz zapisów na tamten rok, kazali dzwonić w styczniu - nie mieli jeszcze kontraktów, kazali dzwonić w lutym - dostaliśmy termin na 15 grudnia Załatwiłam wizyty prywatne, choć i to nie było łatwe - mało jest specjalistów dziecięcych. Ręce opadają, ale trzeba działać - nie ma zmiłuj....tylko co się dzieje z naszymi comiesięcznymi składkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.03.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 już Ci mówię.... idą na Twoją sąsiadkę i sąsiada... jeślil są emerytami lub rencistami... i na cały aparat nfz-u.... czyli urzędników, lekarzy, pielęgniarek...ot i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.03.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 już Ci mówię.... idą na Twoją sąsiadkę i sąsiada... jeślil są emerytami lub rencistami... i na cały aparat nfz-u.... czyli urzędników, lekarzy, pielęgniarek... ot i tyle. ale przecież ten sąsiad, sąsiadka tez kiedys płacili składki, no nie? I jeszcze jedno, nie wiem jak Wy, ale ja i moja rodzina znajomi, korzystamy z prywatnej słuzby zdrowia, więc te pieniądze (ze składek jakby nie było ) zostają w funduszu i ciąge mało no i zardali odliczenia za leczenie prywatne ( od podatku) - więc musiała to być ogromna skala odliczeń - czy źle myślę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.03.2009 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dobrze myslisz malka. Ja nawet nie pamietam, kiedy bylam ostatnio u lekarza na NFZ, jeszcze wtedy byly kasy chorych. Jak mnie przestanie ubezpieczac uczelnia to sobie zalatwie prywatne ubezpieczenie - sprawdzalam ostatnio, ze skladka by mnie kosztowala 240 zl miesiecznie, lacznie z leczeniem szpitalnym. Tak Nitu, mam 2 lazienki, to znaczy ta druga trudno nazwac lazienka - to sam kibelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.03.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dobrze myslisz malka. Ja nawet nie pamietam, kiedy bylam ostatnio u lekarza na NFZ, jeszcze wtedy byly kasy chorych. Jak mnie przestanie ubezpieczac uczelnia to sobie zalatwie prywatne ubezpieczenie - sprawdzalam ostatnio, ze skladka by mnie kosztowala 240 zl miesiecznie, lacznie z leczeniem szpitalnym. Tak Nitu, mam 2 lazienki, to znaczy ta druga trudno nazwac lazienka - to sam kibelek. Małgoś, z co to za ubezpieczenie ? Ja dostałam ofertę tzw rodzinną , ale to ponad 8 stów za miesiąc. Choć przy naszych turne po specjalistach , to i tak się kalkuluje, tyle,że to ubezpieczenie obejmuje leczenie wyłącznie w państwowch ośrodkach i szpitalach i nikt kolejek nam nie skróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 09.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dzień dobry! ja też już nie pamiętam kiedy korzystałam z państwowej służby zdrowia Na szczęście teraz nasza firma "sie postawiła" i wykupiła wszystkim pakiet opieki medycznej w PZU. Mają umowy z kilkuset lekarzami w Polsce, dostęp bez kolejek do lekarzy 19 specjalności i bezpłatna diagnostyka (ponad 200 badań -nawet nie wiedziałam, że tyle jest ). Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce, bo dopiero dzisiaj nam karty uczestnictwa rozdali .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.03.2009 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Kasia, mialam to ubezpieczenie PZU, nie jest tak rozowo jak mowisz. Wprawdzie lekarz bez kolejki, ale nie mozesz isc do kazdego w kraju, musisz isc do swojego rodzinnego i potem skierowania itd. Wcale nie wszystkie badania sa objete ubezpieczeniem. Ja zrezygnowalam, bo ich przychodnia (jedyna w Krakowie) jest bardzo daleko ode mnie i nie chcialo mi sie tam jezdzic, a jak chcialam jakies ekstra badania to ciagle sie okazywalo, ze tego akurat ubezpieczenie nie obejmuje. Malka, ja obliczalam skladke dla samej siebie, rodzinna na pewno bylaby wyzsza. Tutaj to bylo: http://www.interpolska.pl/main.php Dobre jest to, ze mozesz isc do ktorego lekarza chcesz i refunduja Ci to, co musialas zaplacic w czesci lub w calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.03.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dzień dobry! ja też już nie pamiętam kiedy korzystałam z państwowej służby zdrowia Na szczęście teraz nasza firma "sie postawiła" i wykupiła wszystkim pakiet opieki medycznej w PZU. Mają umowy z kilkuset lekarzami w Polsce, dostęp bez kolejek do lekarzy 19 specjalności i bezpłatna diagnostyka (ponad 200 badań -nawet nie wiedziałam, że tyle jest ). Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce, bo dopiero dzisiaj nam karty uczestnictwa rozdali .... A specjaliści od dzieciów też na tej liście są ? Bo jak ja miałam pracownicze - to tylko od dorosłych mieli może przeproszę się z PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 09.03.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Kasia, mialam to ubezpieczenie PZU, nie jest tak rozowo jak mowisz. Wprawdzie lekarz bez kolejki, ale nie mozesz isc do kazdego w kraju, musisz isc do swojego rodzinnego i potem skierowania itd No to juz nie wiem, kumpel, ktory korzystał z tego w innej firmie -był zachwycony... a korzystał często bo miał chorowite dziecko ... Ale co mi tam -dla mnie to koszt 8zl/m-c, resztę firma płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.03.2009 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Kasia, mialam to ubezpieczenie PZU, nie jest tak rozowo jak mowisz. Wprawdzie lekarz bez kolejki, ale nie mozesz isc do kazdego w kraju, musisz isc do swojego rodzinnego i potem skierowania itd No to juz nie wiem, kumpel, ktory korzystał z tego w innej firmie -był zachwycony... a korzystał często bo miał chorowite dziecko ... Ale co mi tam -dla mnie to koszt 8zl/m-c, resztę firma płaci Jasne, ze lepiej to miec niz nie miec, ale mowie Ci, ze to nie obejmuje WSZYSTKICH specjalistow, a rodzinnego mozesz miec tylko u nich w przychodni. Jesli Ci to jest po drodze, to OK, mnie nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.03.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 ja mam Enel Med i jestem nawet zadowolona... a raczej byłam do grudnia... bo potem zmienili zasady działania i już mi się część nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.03.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dzień dobry! ja też już nie pamiętam kiedy korzystałam z państwowej służby zdrowia Na szczęście teraz nasza firma "sie postawiła" i wykupiła wszystkim pakiet opieki medycznej w PZU. Mają umowy z kilkuset lekarzami w Polsce, dostęp bez kolejek do lekarzy 19 specjalności i bezpłatna diagnostyka (ponad 200 badań -nawet nie wiedziałam, że tyle jest ). Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce, bo dopiero dzisiaj nam karty uczestnictwa rozdali .... A specjaliści od dzieciów też na tej liście są ? Bo jak ja miałam pracownicze - to tylko od dorosłych mieli może przeproszę się z PZU Sprawdz ten interpolska i powiedz, co myslisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.03.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dzień dobry! ja też już nie pamiętam kiedy korzystałam z państwowej służby zdrowia Na szczęście teraz nasza firma "sie postawiła" i wykupiła wszystkim pakiet opieki medycznej w PZU. Mają umowy z kilkuset lekarzami w Polsce, dostęp bez kolejek do lekarzy 19 specjalności i bezpłatna diagnostyka (ponad 200 badań -nawet nie wiedziałam, że tyle jest ). Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce, bo dopiero dzisiaj nam karty uczestnictwa rozdali .... A specjaliści od dzieciów też na tej liście są ? Bo jak ja miałam pracownicze - to tylko od dorosłych mieli może przeproszę się z PZU Sprawdz ten interpolska i powiedz, co myslisz... malka - sprawdź jeszcze Medicover. Mają szereg swoich specjalistów a jak nie to umawiają w innych placówkach prywatnych lub państwowych. My korzystamy z nich już ok. 10 lat. Działają na terenie całej Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.03.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 o widze zo omawiamy temat nfz-moj ulubiony my z Dejwem mamy medicover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.03.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Sprawdz ten interpolska i powiedz, co myslisz... W Interpolska mam ubezpieczenie OC zawodowe i wydaje mi się przyzwoite, choc mam nadzieję nigdy z wypłat nie korzystać zapytam o zdrowotne Dzięki Małgoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 malka - sprawdź jeszcze Medicover. Mają szereg swoich specjalistów a jak nie to umawiają w innych placówkach prywatnych lub państwowych. My korzystamy z nich już ok. 10 lat. Działają na terenie całej Polski. Medicover jest ok, mam w okolicy, kiedyś byli naszymi klientami ale nie ma opcji z kilkoma specjalistami i to tymi z których usług korzystam najczęściej, no i składka rodzinna trochę powala kwotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.03.2009 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Sprawdz ten interpolska i powiedz, co myslisz... W Interpolska mam ubezpieczenie OC zawodowe i wydaje mi się przyzwoite, choc mam nadzieję nigdy z wypłat nie korzystać zapytam o zdrowotne Dzięki Małgoś Plus jest taki, ze wedlug tego, co pisza, mozesz isc do bylejakiego lekarza i oddadza Ci kase, jesli nie maja z nim umowy. Dla mnie to wazne, bo mam ulubionych lekarzy i nie chce ich zmieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.03.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Sprawdz ten interpolska i powiedz, co myslisz... W Interpolska mam ubezpieczenie OC zawodowe i wydaje mi się przyzwoite, choc mam nadzieję nigdy z wypłat nie korzystać zapytam o zdrowotne Dzięki Małgoś Plus jest taki, ze wedlug tego, co pisza, mozesz isc do bylejakiego lekarza i oddadza Ci kase, jesli nie maja z nim umowy. Dla mnie to wazne, bo mam ulubionych lekarzy i nie chce ich zmieniac. pogadam z agentem- zobaczymy co mi zaproponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.03.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Sprawdz ten interpolska i powiedz, co myslisz... W Interpolska mam ubezpieczenie OC zawodowe i wydaje mi się przyzwoite, choc mam nadzieję nigdy z wypłat nie korzystać zapytam o zdrowotne Dzięki Małgoś Plus jest taki, ze wedlug tego, co pisza, mozesz isc do bylejakiego lekarza i oddadza Ci kase, jesli nie maja z nim umowy. Dla mnie to wazne, bo mam ulubionych lekarzy i nie chce ich zmieniac. pogadam z agentem- zobaczymy co mi zaproponuje Pogadaj i mi powiedz, jakie masz wrazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.03.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Zainteresowałam się tymi ubezpieczeniami zdrowotnymi, jak się wgłębię to zawalę Was pytanami na temat, co Wy na to???? ... wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts