Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Daggulka,nie musisz mi mówić ile to kasy kosztuje.

Moje młode juz na stracie dostało kopa i ciągnie się to za mni do dziś...i cholera końca nie widać.

I teraz pytanie - co by było, gdybyśmy nie mieli forsy na leczenie ?

Młode leżało by dziś jak roslinka ?

Neurolog, gastrolog,hematolog (jedyny specjalista, z którego korzystamy przez NFZ), laryngolog, okulista, rehabilitant.

Każda wizyta to 100-250 zł i badania oczywiście płatne - bo z prywatnych gabinetów i szpitali.

Ktoś zapyta , to czemu prywatnie, juz mówię - we wrześniu biegłego roku młody dostał skierowanie do gastrologa - nie było juz zapisów na tamten rok, kazali dzwonić w styczniu - nie mieli jeszcze kontraktów, kazali dzwonić w lutym - dostaliśmy termin na 15 grudnia :o

Załatwiłam wizyty prywatne, choć i to nie było łatwe - mało jest specjalistów dziecięcych.

Ręce opadają, ale trzeba działać - nie ma zmiłuj....tylko co się dzieje z naszymi comiesięcznymi składkami :evil:

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

już Ci mówię.... idą na Twoją sąsiadkę i sąsiada... jeślil są emerytami lub rencistami... i na cały aparat nfz-u.... czyli urzędników, lekarzy, pielęgniarek...

ot i tyle.

ale przecież ten sąsiad, sąsiadka tez kiedys płacili składki, no nie?

I jeszcze jedno, nie wiem jak Wy, ale ja i moja rodzina znajomi, korzystamy z prywatnej słuzby zdrowia, więc te pieniądze (ze składek jakby nie było ) zostają w funduszu i ciąge mało :o

no i zardali odliczenia za leczenie prywatne ( od podatku) - więc musiała to być ogromna skala odliczeń - czy źle myślę ? :roll:

Dobrze myslisz malka. Ja nawet nie pamietam, kiedy bylam ostatnio u lekarza na NFZ, jeszcze wtedy byly kasy chorych. :-? Jak mnie przestanie ubezpieczac uczelnia to sobie zalatwie prywatne ubezpieczenie - sprawdzalam ostatnio, ze skladka by mnie kosztowala 240 zl miesiecznie, lacznie z leczeniem szpitalnym. :-?

Tak Nitu, mam 2 lazienki, to znaczy ta druga trudno nazwac lazienka - to sam kibelek. :roll:

Dobrze myslisz malka. Ja nawet nie pamietam, kiedy bylam ostatnio u lekarza na NFZ, jeszcze wtedy byly kasy chorych. :-? Jak mnie przestanie ubezpieczac uczelnia to sobie zalatwie prywatne ubezpieczenie - sprawdzalam ostatnio, ze skladka by mnie kosztowala 240 zl miesiecznie, lacznie z leczeniem szpitalnym. :-?

Tak Nitu, mam 2 lazienki, to znaczy ta druga trudno nazwac lazienka - to sam kibelek. :roll:

Małgoś, z co to za ubezpieczenie ?

Ja dostałam ofertę tzw rodzinną , ale to ponad 8 stów za miesiąc.

Choć przy naszych turne po specjalistach , to i tak się kalkuluje, tyle,że to ubezpieczenie obejmuje leczenie wyłącznie w państwowch ośrodkach i szpitalach i nikt kolejek nam nie skróci :evil:

Dzień dobry! ja też już nie pamiętam kiedy korzystałam z państwowej służby zdrowia :evil: Na szczęście teraz nasza firma "sie postawiła" i wykupiła wszystkim pakiet opieki medycznej w PZU. Mają umowy z kilkuset lekarzami w Polsce, dostęp bez kolejek do lekarzy 19 specjalności i bezpłatna diagnostyka (ponad 200 badań -nawet nie wiedziałam, że tyle jest :o ). Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce, bo dopiero dzisiaj nam karty uczestnictwa rozdali :roll: ....

Kasia, mialam to ubezpieczenie PZU, nie jest tak rozowo jak mowisz. Wprawdzie lekarz bez kolejki, ale nie mozesz isc do kazdego w kraju, musisz isc do swojego rodzinnego i potem skierowania itd. Wcale nie wszystkie badania sa objete ubezpieczeniem. Ja zrezygnowalam, bo ich przychodnia (jedyna w Krakowie) jest bardzo daleko ode mnie i nie chcialo mi sie tam jezdzic, a jak chcialam jakies ekstra badania to ciagle sie okazywalo, ze tego akurat ubezpieczenie nie obejmuje.

Malka, ja obliczalam skladke dla samej siebie, rodzinna na pewno bylaby wyzsza. Tutaj to bylo: http://www.interpolska.pl/main.php

Dobre jest to, ze mozesz isc do ktorego lekarza chcesz i refunduja Ci to, co musialas zaplacic w czesci lub w calosci. :roll:

Dzień dobry! ja też już nie pamiętam kiedy korzystałam z państwowej służby zdrowia :evil: Na szczęście teraz nasza firma "sie postawiła" i wykupiła wszystkim pakiet opieki medycznej w PZU. Mają umowy z kilkuset lekarzami w Polsce, dostęp bez kolejek do lekarzy 19 specjalności i bezpłatna diagnostyka (ponad 200 badań -nawet nie wiedziałam, że tyle jest :o ). Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce, bo dopiero dzisiaj nam karty uczestnictwa rozdali :roll: ....

A specjaliści od dzieciów też na tej liście są ?

Bo jak ja miałam pracownicze - to tylko od dorosłych mieli

może przeproszę się z PZU :oops:

Kasia, mialam to ubezpieczenie PZU, nie jest tak rozowo jak mowisz. Wprawdzie lekarz bez kolejki, ale nie mozesz isc do kazdego w kraju, musisz isc do swojego rodzinnego i potem skierowania itd

No to juz nie wiem, kumpel, ktory korzystał z tego w innej firmie -był zachwycony... a korzystał często bo miał chorowite dziecko :roll: ... Ale co mi tam -dla mnie to koszt 8zl/m-c, resztę firma płaci :)

Kasia, mialam to ubezpieczenie PZU, nie jest tak rozowo jak mowisz. Wprawdzie lekarz bez kolejki, ale nie mozesz isc do kazdego w kraju, musisz isc do swojego rodzinnego i potem skierowania itd

No to juz nie wiem, kumpel, ktory korzystał z tego w innej firmie -był zachwycony... a korzystał często bo miał chorowite dziecko :roll: ... Ale co mi tam -dla mnie to koszt 8zl/m-c, resztę firma płaci :)

Jasne, ze lepiej to miec niz nie miec, ale mowie Ci, ze to nie obejmuje WSZYSTKICH specjalistow, a rodzinnego mozesz miec tylko u nich w przychodni. Jesli Ci to jest po drodze, to OK, mnie nie bylo. :roll:

Sprawdz ten interpolska i powiedz, co myslisz... :roll:

malka - sprawdź jeszcze Medicover. Mają szereg swoich specjalistów a jak nie to umawiają w innych placówkach prywatnych lub państwowych. My korzystamy z nich już ok. 10 lat. Działają na terenie całej Polski.

W Interpolska mam ubezpieczenie OC zawodowe i wydaje mi się przyzwoite, choc mam nadzieję nigdy z wypłat nie korzystać :-?

zapytam o zdrowotne :D

Dzięki Małgoś

malka - sprawdź jeszcze Medicover. Mają szereg swoich specjalistów a jak nie to umawiają w innych placówkach prywatnych lub państwowych. My korzystamy z nich już ok. 10 lat. Działają na terenie całej Polski.

Medicover jest ok, mam w okolicy, kiedyś byli naszymi klientami :lol:

ale nie ma opcji z kilkoma specjalistami i to tymi z których usług korzystam najczęściej, no i składka rodzinna trochę powala kwotowo.

W Interpolska mam ubezpieczenie OC zawodowe i wydaje mi się przyzwoite, choc mam nadzieję nigdy z wypłat nie korzystać :-?

Dzięki Małgoś

Plus jest taki, ze wedlug tego, co pisza, mozesz isc do bylejakiego lekarza i oddadza Ci kase, jesli nie maja z nim umowy. Dla mnie to wazne, bo mam ulubionych lekarzy i nie chce ich zmieniac. 8)

Dzięki Małgoś

Plus jest taki, ze wedlug tego, co pisza, mozesz isc do bylejakiego lekarza i oddadza Ci kase, jesli nie maja z nim umowy. Dla mnie to wazne, bo mam ulubionych lekarzy i nie chce ich zmieniac. 8)

pogadam z agentem- zobaczymy co mi zaproponuje

Dzięki Małgoś

pogadam z agentem- zobaczymy co mi zaproponuje

Pogadaj i mi powiedz, jakie masz wrazenia. :wink: