Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo dziekuje za wszystkie zyczenia. :oops: Jestescie swietne i niezastapione!

Grzebki jak zwykle, zaraz zdam relacje. Jeszcze sie ich nie pozbylam w kazdym razie... :evil: :evil: :evil: Troche mi cisnienie podniesli, ale to moje jest na wierzchu, bo to ja im wisze kase. A juz myslalam, ze postawie szampana z tej okazji. :roll:

a już myślałam, że dziś po grzebkach ślad zniknie...

Dzieki jeszcze raz za kwiatki. No nieeeeeeee, grzebki zniknac nie moga tak latwo. Dzisiaj poprawili wanne, cos tam domalowali, ale maz walczyl z nimi dzielnie jak zaczeli wymyslac, za co to sie im jeszcze nie nalezy. Jutro jak mnie wk... to zamiast im zaniesc kase pojde zmienic zamek i niech mnie pocaluja. W dodatku zauwazylam, ze mnie na 15 m2 chca oszwabic za szpachlowanie i gruntowanie lazienek + policzyli podwojnie powierzchnie podlogi w malej lazience. To sie sa duze kwoty, ale stowka sie uzbiera. Biedny grzebek, nawet nie wie, co go czeka. :roll: :evil: :evil:

trochę nieładnie postępują z Tobą, nie ma sie co pieścić, bo jak poczują luz, to będzie jeszcze gorzej.

Nie daj się, w końcu Ty za to płacisz i powinnaś wiedzieć (wiesz) ile :wink:

To widac, ze sa amatorami, pojecia nie maja jak zrobic kosztorys, jak rozmawiac z klientem. Na co oni licza biedaki? Kazalam mezowi powiedziec, ze jak chca, zebym im zaplacila za transport, to niech mi wystawia na to szczegolowa fakture... A ja z ta faktura prosto do urzedu skarbowego, ze facet od wykonczeniowki za pieniadze cos przewozi. Moze jeszcze mam mu zwrocic za benzyne, ktora spalili na dojazdy i kanapki?

dzieńdoberek

u nas też tak jest, że na te trudniejsze rozmowy wysyłam mężusia. Jakoś cały czas spotykam na swej budowlanej drodze takich, którzy nie bardzo chcą rozmawiać z babom, no bo co tam ona wie.........

.... ostatnio musiałam chłopom udowadniać, że na gruzie to nie bardzo roślinki chcą rosnąć :roll: :roll: a oni z uporem maniaka mówią, że 20cm ziemi wszystko załatwi....

...... i jak mówię: nie panowie, nie załatw -i to oni w oczach mają :evil: :evil: :evil: i już wiem, że moja rola się kończy... i następnego dnia gada z nimi mężuś...

.... to samo było z rozkładem pętli podłogówki, odpływem ze zmywarki, siatką zbrojeniową do wylewek, no o alarmie już nie wspomną.... no bo po co mi tyle kabelków :roll: :x

dzieńdoberek

u nas też tak jest, że na te trudniejsze rozmowy wysyłam mężusia. Jakoś cały czas spotykam na swej budowlanej drodze takich, którzy nie bardzo chcą rozmawiać z babom, no bo co tam ona wie.........

.... ostatnio musiałam chłopom udowadniać, że na gruzie to nie bardzo roślinki chcą rosnąć :roll: :roll: a oni z uporem maniaka mówią, że 20cm ziemi wszystko załatwi....

...... i jak mówię: nie panowie, nie załatw -i to oni w oczach mają :evil: :evil: :evil: i już wiem, że moja rola się kończy... i następnego dnia gada z nimi mężuś...

.... to samo było z rozkładem pętli podłogówki, odpływem ze zmywarki, siatką zbrojeniową do wylewek, no o alarmie już nie wspomną.... no bo po co mi tyle kabelków :roll: :x

No kurde tylko najsmieszniejsze jest to, ze to ja za wszystko place... :evil: :evil: :evil: Chamstwo i jeszcze raz chamstwo. Wczoraj jak mnie nie bylo grzebek tlumaczyl sie, ze zolte regipsy przebijaly "bo pani Malgosia nie chciala sie zgodzic, zeby kupic drozsza farbe za 100". :evil: :evil: :evil: :evil: No jak pizdne w ten glupi ryj, to sie nogami nakryje. Ja, czlowiek przed doktoratem i on po zawodowce bedzie mi udowadnial, ze jestem taka kretynka, ze wolalam im 3000 zl doplacic za malowanie, niz kupic lepsza farbe. Dobre, co? Problem w tym, ze naciagneli mnie i na material i na dodatkowa robote a rachunek wystawili mi po fakcie. Moja wina, ze ich wtedy nie wypierdzielilam z hukiem. Czlowiek mieknie a potem jeszcze taka gnida pieprzona mu na glowe zaczyna wchodzic. :evil: :evil: :evil: :evil:

oooooooo znam to...

my mamy technikę naprzemienną, tzn. raz ja jestem ta, co to cytuję słowa tynkarzy: przyszła i znowu będzie się dopieprzać... a innym razem mężuś.... zgłasza uwagi !!! :o

tylko mnie najbardziej do szewskiej pasji doprowadza podejście moich fachurów: kobita to się dopieprza, a facet czegoś chce i zgłasza uwagi... no szlag mnie jasny mało nie trafia w takich momentach

:evil:

wiecie ile ja się musiałam natłumaczyć, nagadać mojemu elektrykowi, że ja chcę 3 anteny do odbiornika TV w salonie? po 45 min jego mantry, że po co? i że kupa roboty? i on od 15 lat to robi i ja jestem pierwsza która tak chce?.....no obłęd....

w końcu sie poddałam i kazałam mężowi sprawę załatwić.... i co ? jeden telefon i było oczywiście panie Rafale, będzie z tym trochę zachodu, ale oczywiście, ze się da!!!! noż ku..wa

:lol: :lol: :lol:

Jak się mnie ludki pytały "po co"? To odpowiedź była jedna "bo tak chcę 8) ".

I niech marudzą, że baba - co mnie to... :wink:

Im bardziej im się coś tłumaczy, tym bardziej Cię traktują jak "babę" - to lepiej ich od razu z "baby" zajechać i nie dyskutować :lol:

Im bardziej im się coś tłumaczy, tym bardziej Cię traktują jak "babę" - to lepiej ich od razu z "baby" zajechać i nie dyskutować :lol:

No to czasem nie jest takie proste. W dodatku Ty jestes bruneta i wzrost Twoj respekt wzbudza... :lol: A ja co? Blondynka przyszla i pierdzieli 3 po 3. A na koniec... policzyli mi 104,75 za transport, bo wprawdzie to nie zostalo obgadane wczesniej, ALE... Ale pani Malgosia jako ta blondynka powie, ze nie ma ochoty placic. I co mi zrobicie? :roll: 8)

No to czasem nie jest takie proste. W dodatku Ty jestes bruneta i wzrost Twoj respekt wzbudza... :lol: A ja co? Blondynka przyszla i pierdzieli 3 po 3. A na koniec... policzyli mi 104,75 za transport, bo wprawdzie to nie zostalo obgadane wczesniej, ALE... Ale pani Malgosia jako ta blondynka powie, ze nie ma ochoty placic. I co mi zrobicie? :roll: 8)

No właśnie chodzi o takie podejście od początku :wink:

I tak traktują jak babę, i tak :lol: Należy być blondynką i mieć kaprys - nie tłumaczyć, bo i tak "wiedzą lepiej" :lol: Tak chcę i już :lol: Jestem kobitą i mam prawo mieć kaprysy, a oni są od tego, żeby je wykonywać 8)