Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka, na szczescie to jeszcze nie moj problem. :wink:

Postrasz Neferko, postrasz, to na pewno sie zdecyduje. :lol: :lol: :lol:

:):)

Przy drugim porodzie przeżyłam śmierć kliniczną - więc nie jest źle - generalnie śmierci się nie boję :)

to ja na pocieszenie powiem, że rodziłam krótko. I bez specjalnych komplikacji.

Tak, ze i takie porody się zdarzają. Co prawda darłam się jak opętana, bo mam niski próg bólu, ale przynajmniej krótko.

na tyle mało wyczerpujące były moje porody, ze po drugim spokojnie dałabym radę wstać i pojść :) po pierwszym już tak fajnie nie było bo na sam koniec dostałam znieczulenie i 12 godzin nawet głowy nie wolno mi było podnosić.

a ja 7 godzin po cesarce musiałam zapier.... przy noworodku, bo moja polozna musiala isc.

Tak czy owak, wydaje mi się, ze lepiej w sobie oswajać strach i się z nim zmierzać, niż karmić sie wyobrażeniami o cudnym porodzie i macierzyństwie. To jest wszystko cud i szkoda byłoby go ominąć w życiu. To wszystko trudne i wyczerpujące, często stresujące, ale ciągle jest to wspaniale i warte przeżycia doświadczenie.

I choc na mnie czeka wiele pokus, tyle ciekawego się dzieje wokół to odkładam to bez żalu na bok na późniejszy czas, jak maluch bedzie samodzielny

Miłego dnia

Gość justyna_m

a ja chcę cesarkę i już :roll:

ja wiem, że opiekę będę miała super i o nic nie muszę się martwić ... no chyba, że komplikacje będą ale o tym nawet nie myślę, a nawet jeśli to będę w bardzo dobrym szpitalu. Mój strach przed porodem jest straszny i sama myśl mnie paraliżuje i przyprawia o dreszcze. Dlatego cieszę się, że mam w rodzinie lekarza pracującego w dobrym szpitalu z bardzo dobrym oddziałem położniczym.

A mnie sie snilo, ze jestem w ciazy. :o :o :o Wszystko przez Was. :lol: :lol: :lol: Strasznie mi bylo niewygodnie z brzuchem, siedzialam w Bunkrze i pilam... wino. :-?

:lol: myśle, ze w Twoim przypadku ta wizja z Bunkrem jest wielce prawdopodobna :wink:

Rozumiem, ze masz mnie za kretynke, ktora ma zamiar pic w ciazy? :-?