Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Policja nie znalazla znamion przestepstwa... :-? Zazalac sie? :roll: :roll: :roll:

myślałam, że u mnie też się tak skończy, w czwartek było kolejne przesłuchanie i tak jakby sie ostro wzięli za sprawę.

Wyobraź sobie, że panowie policjanci ustalili miejsce pobytu pana Tadka (to ten co nam murował), a o panu Tadku wiedzieliśmy tyle, ze tak właśnie mniał na imię :o

Wiecie gdzie wybył - do Holandii i tyle go widieli :-?

Pan P. nie wstawił się na przesłuchanie - będzie doprowadzony.

Wezwany został też mój kierbud - prawie sikał po nogach, nie wiem czy juz dotarł na komendę , czy jeszcze układa sobie te dwa zdania w głowie - i nie ukrywam, zjeżył mnie gościu, zachowuje się tak jakbyśmy ten cały cyrk robili jemu na złość i ma z tego tytułu ogromną krzywdę :evil:

no cóż Małgoś ja bym się odwołała -

Art. 124. (125) § 1. Kto cudzą rzecz umyślnie niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, jeżeli szkoda nie przekracza 250 złotych,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§ 2. Usiłowanie, podżeganie i pomocnictwo są karalne.

§ 3. Ściganie następuje na żądanie pokrzywdzonego.

§ 4. W razie popełnienia wykroczenia można orzec obowiązek zapłaty równowartości wyrządzonej szkody lub obowiązek przywrócenia do stanu poprzedniego.