Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z jednej strony z kontrahentem mojej mamy, z drugiej... co wazniejsze z sasiadami mojego meza. Sk.... yny sobie ubzdurali, ze zakloca spokoj, mimo, ze go nie ma od 4 miesiecy. :o :o :o :evil:

Może warto się przejechać do tego mieszkania i sprawdzić, co się dzieje? :roll:

Z kontrahentem... to normalne :wink:

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z jednej strony z kontrahentem mojej mamy, z drugiej... co wazniejsze z sasiadami mojego meza. Sk.... yny sobie ubzdurali, ze zakloca spokoj, mimo, ze go nie ma od 4 miesiecy. :o :o :o :evil:

No wlasnie chce tam jutro pojechac, ale ja wiem o co chodzi - to jest jedyny niewykupiony lokal w budynku (pracownia), wspolnota ma na niego chrapke. Juz ja im pokaze... :evil: :evil: :evil:

No wlasnie chce tam jutro pojechac, ale ja wiem o co chodzi - to jest jedyny niewykupiony lokal w budynku (pracownia), wspolnota ma na niego chrapke. Juz ja im pokaze... :evil: :evil: :evil:

No tak... ale wspólnota g... może w takim wypadku :roll:

No tak... ale wspólnota g... może w takim wypadku :roll:

No to psy ogrodnika w takim razie... Juz sobie znalazlam paragraf na to i mi lepiej. Jak im wysmaze pismo, to sie nogami nakryja... :evil: :evil: :evil:

No kuzwa... Juz kiedys byly takie jazdy, ze im przeszkadzaly stare okna... Wygralismy tamta bitwe, to probuja inaczej. Mysle, ze chcieliby ten lokal od miasta wykupic... Juz ja im pokaze, gdzie raki zimuja.

Art. 66. § 1. Kto ze złośliwości lub swawoli, chcąc wywołać niepotrzebną czynność fałszywym alarmem, informacją lub innym sposobem, wprowadza w błąd instytucję użyteczności publicznej albo inny organ ochrony bezpieczeństwa, porządku publicznego lub zdrowia,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny do 1.500 złotych.

§ 2. Jeżeli wykroczenie spowodowało niepotrzebną czynność, można orzec nawiązkę do wysokości 1.000 złotych.

Skąd to wiesz? pisemko jakieś dostałaś ?

a może Ty myślisz, że mężuś w US a tu..... :lol: :wink:

a serio wietrzę tu chęć wynajęcia lokalu, przez Wspólnotę, na bardziej opłacalną działalność niż w "w dziedzinie kultury i sztuki" :roll:

Skąd to wiesz? pisemko jakieś dostałaś ?

a może Ty myślisz, że mężuś w US a tu..... :lol: :wink:

a serio wietrzę tu chęć wynajęcia lokalu, przez Wspólnotę, na bardziej opłacalną działalność niż w "w dziedzinie kultury i sztuki" :roll:

A poza tym - jak rozumiem - pomieszczenie stoi puste (nie licząc bibek zakłócających spokój), a można je może lepiej wynająć, albo przynajmniej krewnemu jakiemuś?

malka, ta lodówka jest zajebista. Szukamy takiej szerokiej jednodrzwiowej, bo jakoś ta ekscytacja sajdbajsajdami to nas ominęła. Na razie stanęło na boshsiemensie - mają siedemdziesiątki, ale jakby dało szerzej...

Nie można wynająć lokalu, a) którego nie jesteś właścicielem, b) które ma określone przeznaczenie (pracownia artystyczna)

Lodówka mnie powaliła, tylko do zakupu na e bayu, to ja podchodzę jak do jeża :oops:

ja muszę mieć dużą lodówkę teraz mam 70 i nic tam nie mogę zmieścić :roll:

nawet arbuz w całości się nie mieści :evil:

85 cm - to dla mnie strzał w 10 :D

Z tym Fischerem jest jeden ból - nigdzie nie ma LEWYCH (juz wiem ,że taką potrzebuję ) :wink:

Malka, poszukaj wsrod "blizszych" lodowek, bo ebayu to bym sie nie bala, ale balabym sie braku serwisu na przyklad.

Irma, lodowka dziekuje za komplement, mam nadzieje, ze niedlugo ja zobacze na zywca. :)

Sluchajcie, z tym lokalem to jest tak... Jest to ostatni niewykupiony lokal od miasta, bo sie go wykupic nie da. Wspolnota nas nagabywala przy ostatnim remoncie elewacji, zebysmy sie do niego dolozyli, oczywiscie zlalismy to, bo niby dlaczego mielibysmy to robic. Teoretycznie jesli my stracimy pracownie (ma ja malz na spolke z tesciem, emerytowanym profesorem, dziekanem, kombatantem itp.), to miasto ja wynajmie komus innemu, ale nie sadze, zeby ktoremus z artystow przyszlo do glowy podsrywac nas w ZBK. Teraz przychodzi tam asystent tescia, tez profesor, no bez jaj, ze robi tam imprezy... :-? Pojawia sie tam raz na pare tygodni. Moze odpala jakas wiertarke - nie wiem, w koncu to pracownia, na pewno tego nie robi po 22. Mysle, ze albo wspolnota widzi jakas mozliwosc polozenia lapy na tym, albo cos zostalo zniszczone w budynku i nie wiedzieli na kogo zwalic... :roll:

Pisemko przyslalo ZBK, w ktorym "uprzejmie prosi"... No jaja... :-?