onna 24.05.2009 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 a tak sobie odświeżam Oglądam wlasnie program naszej Nocy Kultury. Ty pewnie pracujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2009 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 O tej porze to wylacznie naukowo, ze sie tak brzydko wyraze. Ale nic mi sie nie sklada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2009 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 oj, biedaku. A dużo tego masz do napisania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 25.05.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Idę chyba spać... jutro 8.00 pobudka.. znaczy dzisiaj Nefciu, Ty to masz normalnie dzień po dniu ostatnio jakieś okrągłe święta! Gratulki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.05.2009 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Idę chyba spać... jutro 8.00 pobudka.. znaczy dzisiaj Nefciu, Ty to masz normalnie dzień po dniu ostatnio jakieś okrągłe święta! Gratulki! Bo to taki rok : syn kończy 18, ja 40 Jest szansa, że obi eimprezy może odbęda sie w nowym domku :) Zakręcony rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.05.2009 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 oj, biedaku. A dużo tego masz do napisania?? No tak jeszcze z poltora rozdzialu, ale utykam na takich drobnych upierdliwych rzeczach. Teraz np. Grzegorz z Nazjanzu mi sie schowal i nie moge znalezc tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2009 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 a o czym Ty piszesz że Grzegorza wykorzystujesz??? wlaśnie zaglądalam do Twojego mieszkanka, stanełam na podlogach, a Ty już gadżety kupujesz??? Jakie są plany na najbliższy czas? Będziesz zagospodarowywać??? Nefer, to gratuluję takiego pięknego roku. Ja już niestety nawet pomarzyc nie moge że w 40 urodziny dziecko mi 18tkę skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 25.05.2009 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Idę chyba spać... jutro 8.00 pobudka.. znaczy dzisiaj Nefciu, Ty to masz normalnie dzień po dniu ostatnio jakieś okrągłe święta! Gratulki! Bo to taki rok : syn kończy 18, ja 40 Jest szansa, że obi eimprezy może odbęda sie w nowym domku :) Zakręcony rok Może i zakręcony, ale nigdy go nie zapomnisz... taki mały przełom w formie wodospadu... potem wszystko się uspokaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.05.2009 00:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 a o czym Ty piszesz że Grzegorza wykorzystujesz??? wlaśnie zaglądalam do Twojego mieszkanka, stanełam na podlogach, a Ty już gadżety kupujesz??? Jakie są plany na najbliższy czas? Będziesz zagospodarowywać??? Nefer, to gratuluję takiego pięknego roku. Ja już niestety nawet pomarzyc nie moge że w 40 urodziny dziecko mi 18tkę skończy Pisze o kobietach we wczesnym sredniowieczu, to i ojcowie kosciola mi sie przydaja od czasu do czasu. Onna, ja tez na to szans nie mam, to Nefcia jest blyskawica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2009 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 ostatnio zwiedzając jeden kościoł uslyszalam od przewodnika,że Tomasz z Akwinu spojrzenie na kobiet ę mial laskawe i rozne "przesądy" obalal (znaczy nie żeby sam broil tylko zmienial myśłenie współczesnych) to prawda ekspertko???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.05.2009 00:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 ostatnio zwiedzając jeden kościoł uslyszalam od przewodnika,że Tomasz z Akwinu spojrzenie na kobiet ę mial laskawe i rozne "przesądy" obalal (znaczy nie żeby sam broil tylko zmienial myśłenie współczesnych) to prawda ekspertko???? No wlasnie bylo odwrotnie... „Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów.” „Wartość kobiety polega na jej zdolnościach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych” „Kobiety są błędem natury... z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą ciała świadczącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu... są rodzajem kalekiego, chybionego, nieudanego mężczyzny... Pełnym urzeczywistnieniem rodzaju ludzkiego jest mężczyzna.” Nie brzmi to zbyt zachecajaco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2009 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 uch, kurcze. to ja nie wiem o czym ten facet mowil. a to nie sa cytaty z arystotelesa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.05.2009 00:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Sa jak najbardziej. Cytowane w dzielach Tomasza. Moj lekko swirniety wujek - filozof napisal kiedys do papieza razem ze swoimi studentkami petycje, zeby Tomaszowi odebrac swietosc ze wzgledu na jego poglady na temat kobiet. Ja sie w ten temat nigdy nie wglebialam, zajmuje sie wczesnym sredniowieczem. Na pewno kontekst jest wazny, a tego nie zbadalam. Poza tym moj prof. twierdzi, ze im bardziej sie faceci zapierali, tym bardziej sie kobiet bali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2009 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 no, teza dobra. A co do TOmasza to ten facet coś takiego mowil, że on przeciwnie do Arystotelesa chyba o kobietach, że go tlumaczyl to fakt i "uwspółcześnial , już sama nie wiem, trzeba by bylo sprawdzić... Tak mnie to zaintrygowalo więc spytalam idę zrobić inspekcję na wschodzie już świtać zaczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.05.2009 01:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Az tak dobrze nie znam Tomasza, ale ten moj wujek musial wiedziec co robi, bo jakkolwiek jest lekko swirniety, to jednak chrzescijanskich filozofow musi znac dokladnie. Wiec cos przewodnik musial namieszac chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2009 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 no niewykluczone. On też trochę świrnięty był szukam zdjęcia Ile jeszcze masz zamiar siedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.05.2009 01:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Mysle, ze jeszcze z godzine co najmniej. A co Ci tam po glowie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2009 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 hihi, ide to naprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.05.2009 01:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Niezle pojechalas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2009 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 próbowalam wstawić zdjęcie, ktore gdzieś już jest, bo nie moge teraz na serwer przeslać. Takie bylo na NK :DDDDD Nie wiedzialąm że takie wielgachne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts