Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A .... muszę się go spytać, ale śpi :) Chyba w sierpniu ... po urlopie, czyli na początku - na tydzień chyba leci na zakupy :) znaczy sie służbowo na Rhode Island. Chyba przez NY (albo Boston..)

:( buuu , ja lecę 5 już... :cry:

A to raczej sie nie uda...ale zapytam.

Bilet juz masz fix ?

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Muzea:

Koniecznie MoMa - 59th i 5th, w piatki za darmo od 4 do 8. Normalny bilet 20 dol. wiec raczej idz w piatek po poludniu. Sa dlugie kolejki, ale to szybko idzie. Placi sie co laska, dajesz dolara i wchodzisz.

Whitney Museum of American Art - Madison Ave i 75th St. Tez za darmo w piatki miedzy 6 a 9.

Mozna isc do Metropolitan jak kto lubi sztuke klasyczna i do Natural History Museum, ale to sporo lazenia.

Fajne jest Coney Island, a tam jest NY Aquarium z fokami. :lol: :lol: :lol:

A .... muszę się go spytać, ale śpi :) Chyba w sierpniu ... po urlopie, czyli na początku - na tydzień chyba leci na zakupy :) znaczy sie służbowo na Rhode Island. Chyba przez NY (albo Boston..)

:( buuu , ja lecę 5 już... :cry:

A to raczej sie nie uda...ale zapytam.

Bilet juz masz fix ?

Taaaa... :oops: ... niestety... :roll:

Wycieczki:

KONIECZNIE - Staten Island ferry. Jedziesz 1-nka do ostatniej stacji. Zeby na niej wysiasc musisz byc w pierwszych 5 wagonach subwayu. Sprawdzasz to tak, ze na Chambers St. wysiadasz z pociagu i patrzysz, czy glowe konduktora masz z lewej, czy z prawej. Jesli z prawej, idziesz do przodu, jesli z lewej, jest OK. Zawsze sa jaja z turystami jak to zapowiadaja, nikt nic nie rozumie, wszystko harczy... Jak juz wysiadziesz na ostatniej stacji idziesz na Staten Island ferry i plyniesz w cenie subwayu na wyspe, po drodze mijasz statue itd. Tam z kolei jesli bedziesz miec czas mozesz podjechac autobusem do malenkiego muzeum - domu fotografki z konca XIX w. http://www.americantowns.com/ny/statenisland/venues/alice-austin-house-museum

Jesli bedziesz miec czas - prom na Sandy Hook z Pier 17. Placi sie cos 29 dolarow i plynie sie wodolotem na plaze. Plaza jak plaza, ale potem jak sie wraca, to prom przeplywa pod mostami, zajefajne zdjecia mozna zrobic...

Jesli nie bedziesz miec czasu - tez z Pier 17 prom do... IKEI za darmo. Fajne zdjecia, nie wchodzisz do ikei, plyniesz z powrotem... :lol: :lol: :lol:

CDN...

Knajpy... na Manhattanie w zasadzie tylko East Village - miedzy Houston a St. Mark's Place, 1 i 2 aleja...

Galerie... tylko na Chelsea - miedzy 20 a 30 ulica, na zachodzie miasta - 8 do 11 alei... Na pierwszy piatek miesiaca i wernisaze niestety sie nie zalapiesz... :(

Cos jeszcze? :roll: :roll: :roll:

Małgoś, przewodniki pisz, majątek zrobisz :wink:

"Niu Jork - gdzie kupisz dobra szmynka" - będzie wzięcie :wink:

Kochany, ja znam takie miejsce, ze by Ci buty spadly. Cosmos Butique - mozna probowac znalezc - to chinski sklep, wyglada, jak by sie wchodzilo do prywatnego domu. Kupowalam tam jakis tusz czy cos a pani mi dala za frajer full opakowanie samoopalacza Clarinsa. :lol: :lol: :lol:

Małgoś, przewodniki pisz, majątek zrobisz :wink:

"Niu Jork - gdzie kupisz dobra szmynka" - będzie wzięcie :wink:

Kochany, ja znam takie miejsce, ze by Ci buty spadly. Cosmos Butique - mozna probowac znalezc - to chinski sklep, wyglada, jak by sie wchodzilo do prywatnego domu. Kupowalam tam jakis tusz czy cos a pani mi dala za frajer full opakowanie samoopalacza Clarinsa. :lol: :lol: :lol:

Eeeee, i tak jestem boso :wink:

Nosz weź jej nie strasz :D W sumie najfajniej się czyta w czasie startu... To takie odprężające. Oczywiście kreminał o katasrofie... :wink:

Dziękuję. :-? :cry: :cry:

Whisky strzelisz i bedzie git. 8) Wez jakis maly kremik nawilzajacy, bo pod oczami strasznie wysycha czlowiek. 8)

Tu masz mapke subwayu...

http://www.mta.info/nyct/maps/submap.htm

A na priva namiary Ci posle, malza mojego odwiedzisz. :wink: