Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mycie gresu polerowanego.

Edybre

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Nie mam pojęcia od czego zależy to, że jedni użytkowanie gresu polerowanego zachwalają, a dla drugich jest on udręka. Ja na szczęście należę do tej pierwszej grupy :D

Poler mam w holu, kuchni i salonie. Myję go ciepłą wodą z płynem do mycia okien pt "Clin" i nie mam żadnych maziajów. Podłogę sprząta się szybko, bez polerowania i wygląda naprawdę świetnie. Myję wprawdzie co drugi, góra co trzeci dzień, ale nie jest to żaden problem, a przynajmniej stale mam czyściutko. W wiatrołapie mam gres szkliwiony "drewnopodobny" bo bałam się poleru w takim miejscu i tam podloga wygląda jakby była wciąż brudna :-?

A może rozważcie tamat płytek Lappato - wygląda jak poprzecierany poler z takżą "poświatą" dla mnie to świetny wynalazek wśród gresów. W utrzymaniu czystości jest świetny... Ja akurat "siedzę"w płytkach- bo nimi handluję i właśnie planuję zakup w naszym sklepie bo sama się buduję. Wybaczcie użytkownicy Polerów dla mnie osobiście są najgorszą porażką w utrzymaniu czystości.

• 1 month później...
A może rozważcie tamat płytek Lappato - wygląda jak poprzecierany poler z takżą "poświatą" dla mnie to świetny wynalazek wśród gresów. W utrzymaniu czystości jest świetny... Ja akurat "siedzę"w płytkach- bo nimi handluję i właśnie planuję zakup w naszym sklepie bo sama się buduję. Wybaczcie użytkownicy Polerów dla mnie osobiście są najgorszą porażką w utrzymaniu czystości.

Może ktoś jeszcze wypowie się na temat gresu lappato?

Wybaczcie użytkownicy Polerów dla mnie osobiście są najgorszą porażką w utrzymaniu czystości.

Mam ponad 60 m2 granitogresu polerowanego w chalupie i jest to najlepsza powierzchnia podlogowa jaka mogla mi sie przydarzyc 8) :wink:

Dodam ze jest oprocz duzego pokoju, tez we wszystkich newralgicznych miejscach czyli kuchnia, przedpokoj, wiatrolap.... fakt nie jest jasny, moze dlatego brud jest mniej widoczny - szczegolnie jak zwierz blotny wroci do domu :wink:

Lece tak jak Annja, woda z malym dodatkiem plynu do szyb i jest git ... a okna mam tez duze :lol:

ps acha, gresu nie impregnuje niczym ... byl zaimpregnowany na poczatku, bo byl pierwsza z rzeczy ktora zostala polozona a wiedzialam, ze nikt nie bedzie na niego z innych ekip uwazal - to moze sie "zasyfic" na cacy.

Po skonczeniu brudnych prac remontowych, impregnat zostal sciagniety maszynka do mycia powierzchni plaskich z odpowiednim plynem hihi i teraz mam zakaz paprania "cudownymi srodkami".

• 2 months później...

ja mam lapatto w domu,w korytarzach i lazienkach,salonie i kuchni...ale jeszcze nie mialam przyjemnosci wlasnorecznie myc ;) poprostu dopiero skonczyl sie klasc:)

ale powiem szczerze ze boje sie jak ognia i pierwszy raz przeczytalam ze bedzie dobrze...bo "Kahelkarz" mowil ze mam sie nastawic na cięzka robotę...

• 4 weeks później...
Witam, po paru tygodniach poszukiwań, znalazłam gres szkliwiony z faktura kamienia naturalnego, rzecz jasna bez polysku , spodobal mi sie, tym bardziej, ze przypomina posadzki toskańskie. Troszke drogi on jest, ale postanowilam, ze wyłożę nim cały parter czyli prawie 60 m2. Na ogrzewanie podłogowe...........

• 4 months później...
  • 5 years później...
Jeśli było to odeślijcie dobrzy ludzie pod wątek - ja nie mogę znależć.

Wypróbowałam Czysty gres HG, płyn do naczyń, płyn do okien i sama wodę - nic z tego. Zawsze pod słońce widac smugi. I raczej nie ma tu nic do rzeczy rodzaj gresu, bo moja koleżanka ma mistrala i jest tak samo. Druga, która ma Nowa galę też narzeka na smugi. Czym to piękne czortostwo myć???

Ja u siebie stosuje DR HD Acid, polecił mi go znajomy, który niczym nie mógł domyć plam na Gresie, trzeba dobrać odpowiednie stężenie i fugi jak i płytki wracają do pierwotnego wyglądu. Zdjęcia efektów można zobaczyć na stronie zlotesrodki.pl przy tym produkcie. Naprawdę rewelacja.