XX 27.03.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 a ja nie mam gazu i wychodzi na to ze wygrzewanie podlogowki bede miala za 3 miesiace dopiero....i wszytsko musi czekac co mnie zlosci bardzo i mam ochote zrobic kominek z plaszczem wodnym chocby dla tego wygrzania podlogówki przed kaflami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.03.2008 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 decyzja podjęta.... wczoraj zaczęły robić się na ścianach kafle za pomocą mojego kolegi który szczęśliwie dla mnie wrócił własnie z kontraktu zagranicznego ....robi ściany, trochę mu z tym zejdzie (2 łazienki) , a na końcu zrobi podłogi w łazienkach ... w pozostałych pomieszczeniach z podłogami bawić się będzie mój małż z tatem za jakiś czas ...może nawet po rozgrzaniu podłogówek ale łazienki będe miała zrobione przed rozgrzewaniem ... na elastycznym kleju nic nie powinno się stać ... mam taka nadzieję odnajdę ten watek za rok i napiszę czy wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 29.03.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Widac nie tylko ja mam ten problem..... U nas tez wylewki od tygodnia, a glazurnik umowiny na koniec kwietnia. O wygrzaniu wylewek nie ma mowy, bo nie ma jeszcze gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 27.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Piszecie, że trzeba zrobić fugi w miejscach dylatacji jastrychu, a jak rozwiązać problem, kiedy płytki układane są w cegiełkę lub w karo i nijak nie można utrafić w te dylatacje?U znajomej widziałam, że płytkarz zbroił prętami jastrych właśnie w miejscach gdzie przebiegają szczeliny dylatacyjne, czy tak jest poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.04.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 w takim przypadku powinno się stosowac maty rozdzielające lub dodatkowe zbrojenie z siałki z włókna szklanego - najlepiej ok 200 g klej wysoce elastyczny , siatka + klej wystarczająco nieweluje napreżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.04.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 u mnie też z tym była zadyma.....bo hydraulikowi przypomniało się, że podłogówkę trzeba będzie wygrzać - tyle, że gazu nie mamy jeszcze podłączonego.........i o tym wiedział no cóż kominek wcześniej wstawimy i będziemy palić....tzn. trzeba będzie drzewo kupić, jeździć i palić Dylatacje mam dookoła wszystkich ścian i przy schodach (listwy dylatacyjne); dodatkowo nacięcia jastrychu na wszystkich "progach" i skośne przy każdym wystającym narożniku zarówno w otworach drzwiowych jak i przy kominach. Klej - płytkarz powiedział, że na elastyczny Sopro kładzie - więc taki kupiłam. Czy coś popęka po grzaniu, które jeszcze się nie zaczęło - tego nie wie nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 01.05.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Gdzies na forum bylo, ze do wygrzewania mozna podlaczyc gaz z butli (do pieca bodajze, przefazowac go, czy cos w tym stylu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laparia 14.07.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Miałem wylewki robione na jesieni. Czy można już układać gres na podłodze nie wygrzewając podłogówki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 14.07.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Również chciałem zapytać czy robiąc wylewki teraz, mogę bez wygrzewania położyć gres jesienią czy też nie za bardzo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 14.07.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 ja mialam kładzione wylewki ponad pół roku temu i też się zastanawiam czy moge klasc kafle na niewygrzaną podłogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.07.2008 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 reasumując: gresy położone u nas na początku kwietnia na elastyczny klej firmy izolbet, wygrzane podłogówki były z początkiem lipca , już są wygaszone ... wszystko ok- kafle całe i zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.07.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 ja mialam kładzione wylewki ponad pół roku temu i też się zastanawiam czy moge klasc kafle na niewygrzaną podłogę... Wylewki- na początku grudnia. W czerwcu sprzedawca parkietu z ul. Jagiełło mierzył wilgotność posadzki - była mniej niż 1%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 15.07.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 w takim przypadku powinno się stosowac maty rozdzielające lub dodatkowe zbrojenie z siałki z włókna szklanego - najlepiej ok 200 g klej wysoce elastyczny , siatka + klej wystarczająco nieweluje napreżenia Mam duże pomieszczenie, w którym należałoby zrobić kilka skośnych dylatacji, ale to chyba niemożliwe. Płytki mają być ułożone w karo. Co to są za maty, dajemy je lub tę siatkę pod same płytki z klejem ? Salka ta nie będzie miała ogrzewania podłogowego. Czy możesz więcej napisać na ten temat, lub podać jakieś dobre źródło informacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 26.08.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Czy po pół roku od wylania wylewek mozna kłaśc płytki bez wygrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.08.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że ja niedługo będę musiała tak zrobić. Nie mam szans na podłączenie gazu, chyba że nasz pan od wykończeniówki będzie pracował baaardzooo pooowoooliii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 26.08.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Czy po pół roku od wylania wylewek mozna kłaśc płytki bez wygrzewania? podłączam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.08.2008 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 kładźcie .... na elastyczny klej i wszystko będzie git .... u mnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 28.09.2022 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 W temacie tych kafli - kończę układać gres na podłodze. klej żelowy. Niezafugowana.Po ilu dniach mogę delikatnie odpalić podłogówkę?Kolega glazurnik mówi że po 4-5 delikatnie można grzać.Wersja książkowa - 3 tygodnie - odpada. W chałupie zgnilizna okropna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.09.2022 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Wersja książkowa - 3 tygodnie - odpada. W chałupie zgnilizna okropna. Przed położeniem wygrzałeś podłogę zgodnie z jaką procedurą? Jaką wilgotność miała przed klejeniem i czym zmierzoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 28.09.2022 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 (edytowane) Wygrzałem porządnie. Posadzka była sucha jak pieprz. Teraz boje się że wszystko złapie wilgoć - w całym domu sufity podwieszane. W kuchni już stoją meble. Chociaż sekcjami ale muszę zacząć grzać. Edytowane 28 Września 2022 przez tomasziolkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts