Kaizen 28.09.2022 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 (edytowane) Wygrzałem porządnie. Posadzka była sucha jak pieprz. Jaka procedura i jaka wilgotność w % i czym zmierzona? Jak nie ma obaw o wilgotną wylewkę, to po uzyskaniu przez klej pełnej wytrzymałości (patrz dokumentacja/opakowanie Twojego kleju). Edytowane 28 Września 2022 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 28.09.2022 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 W temacie tych kafli - kończę układać gres na podłodze. klej żelowy. Niezafugowana. Po ilu dniach mogę delikatnie odpalić podłogówkę? Kolega glazurnik mówi że po 4-5 delikatnie można grzać. Wersja książkowa - 3 tygodnie - odpada. W chałupie zgnilizna okropna. _ Możesz włączyć ogrzewanie. Najlepiej, aby temperatura zasilania wynosiła nie więcej niż 26*. Pewnie obawiasz się czy płytki nie odspoją się? Nie popękają? I czy szkliwo na nich nie pokryje się pajęczynką. To wszystko nie jest takie proste. Jaka wylewka? Jakie płytki-format i rodzaj? Jaki klej został użyty?Co zrobiono z dylatacjami? Płytki można kleić na działającej podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GawronCalus 29.09.2022 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 świetny temat, dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.09.2022 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Ja może jako ciekawostkę napiszę, że mam u siebie gres 80x80cm. Na parterze jest płyta fundamentowa z zatopionym w betonie ogrzewaniem podłogowym. Na parterze mam ułożone około 65m2 gresu bez żadnych dylatacji i nic się nie dzieje a mieszkam w tym budynku już prawie 3 lata. Płyta fundamentowa to zupełnie inna historia. Grubość, zbrojenie, obciążenie i masa akumulacyjna powodują, że nie ma właściwie szans się wykrzywić. używałem kleju "wysoce elastycznego" w moim wypadku Atlas Plus. "Wysoce elastyczny" to ściema marketingowa i o niczym nie świadczy. Elastyczne mają klasę C2 Znaczenie ma też odkształcalność (S1/S2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CalusGawron 29.09.2022 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 siemka witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts