CityMatic 05.02.2022 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 Z obserwacji forum widzę, że coraz mniejsze zainteresowanie projektem, albo nowe osoby się nie dołączają do dyskusji Bo to jest tak , że bryła domu pojawiła się w różnych biurach projektowych pod różnymi nazwami, niewiele zmieniona miała powodzenie przez kolejne trzy może cztery lata wiele tych domów powstało jednak ludzie nie interesowali się lub nie mogli znaleźć swoich projektów, a nie porównywali ich do innych. Gdyby przeanalizować całe forum to większość projektów nie ma swoich wątków - ludzie pytają tylko o pewne rozwiązania i wtedy pojawiają się na forum by potem zniknąć na zawsze. Teraz pojawiły się tzw. "stodoły" w kolorze szarym, czarnym i białym -antracytowym, nie wyglądające jak domy tylko jak nowoczesne sypialnie - ale taki jest trend, moda, ekologia i szeroko pojęta termo-oszczędność. ps. Co do zamieszczonego zdjęcia - nie widać go w operze, widziałem w telefonie, ja już opanowałem "wkładanie do postu zdjęć" dawnym sposobem, ale jakbym miał to robić częściej to te utrudnienia wyeliminowałyby mnie z forum muratora już dawno:mad: i jeszcze te głupoty potwierdzające, że nie jestem robotem pomimo tego że jestem zalogowany! Cóż pozdrawiam wszystkich serdecznie bo wiem , że niektórzy od czasu do czasu zaglądają w swój dawny wątek, by sprawdzić czy ktoś coś napisał , albo czy po prostu jeszcze żyje:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.02.2022 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 A z tytułu , że w wątku dużo umieściłem ze swojego domu:cool: to napiszę , a może raczej zamieszczę zdjęcia czym ostatnio się zajmuje. Stworzyłem coś w układzie Smart Home albo IQ co zresztą mam w stopce każdej odpowiedzi. Nie jest to rzecz która zastępuje rozum właściciela, ale wspomaga, informuje i ułatwia obsługę domu. Działa to na panelu INT TSI 7" i obsługuje Integrę 128 plus , oraz kilkanaście innych równie skomplikowanych peryferii:p - całość jest podłączona do wszystkich instalacji w domu i telefonów komórkowych mieszkańców(oczywiście z różnymi uprawnieniami) działa jest bezobsługowe, nawet bezawaryjne:yes: przy czym serwis i modułowość pozwala na duże możliwości. A jak to się przedstawia - zapewne mieszkańcy M36a zobaczą znane miejsca i elementy. Pozdrawiam ps. projekt jest cały czas w modernizacji, więc zmienia się jeszcze, zapewne będzie trochę trwało nim graficznie poprawi swój wygląd ale grafikiem komputerowym nie jestem a czasu na tym schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 19.02.2022 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Świetna robota! Też od dłuższego czasu szukam, czegoś co będzie integrowało wszystkie systemy w domu i generalnie jest z tym problem. Widzę, że masz kafelek 'Monitoring' - czy tam możesz zobaczyć obraz z kamery? Jeżeli tak to jakie kamery są obsługiwane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.02.2022 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Świetna robota! Też od dłuższego czasu szukam, czegoś co będzie integrowało wszystkie systemy w domu i generalnie jest z tym problem. Widzę, że masz kafelek 'Monitoring' - czy tam możesz zobaczyć obraz z kamery? Jeżeli tak to jakie kamery są obsługiwane?Dokładnie, można tylko podejrzeć, obraz pomimo iż kamery są ruchome jest statyczny. Te funkcje obsługuje tylko rejestrator i apka w telefonie. Wpisuje się adres internetowy i IP nadany przez system monitoringu z rejestratora. U mnie jest 8 kamer 6 i 8 Mpix dahua. Wszystko po kablu(nie wifi)Jest jeszcze opcja wideodomofonu i "coś" na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 28.08.2022 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 Czy komuś przytrafiła się sytuacja z ugiętymi krokwiami od strony najdłużej ściany budynku?Czy to nie błąd, że krokwie nie mają podparcia bliżej środka na dodatkowej płatwi? Jestem teraz zmuszony wylawerować krokwie i podeprzeć je dodatkowymi słupkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.08.2022 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 Ostatnio nawet sprawdzałem i nic takiego nie miało miejsca. Może jakieś "nieszczęsne" odchudzanie więźby było? Ja mam dach pokryty ciężka dachówka ceramiczną i w tym względzie więźba wykonana zgodnie z projektem.Tak przyznać się to przez 10lat zamieszkiwania nic z domem niepokojącego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 28.08.2022 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 Po wyschnięciu kroki na dachu jej grubość średnio wynosi ok 21 cm. Odległości między krokwiami itd także się zgadzają. U mnie jest dachówka betonowa, ciężar przypuszczam, że jest zbliżony.Może słabszej jakości materiał przytrafił mi się hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.08.2022 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 Może, ale niekoniecznie. Niekiedy naturalnie drzewo tak wysycha że zmienia wymiar i kształt i akurat u Ciebie nastąpiło to bardziej lub wyraźniej jest widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.03.2023 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 (edytowane) Żyjecie? Edytowane 5 Marca 2023 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 10.03.2023 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Żywy Fajne znaleziska. Drugi projekt ma powiększony salon względem tarasu - i fajnie sobie to wykombinował, że zrobił dodatkowe zadaszenie. Przewijał się na forum ten temat. Chociaż salon i tak uważam w naszym projekcie jest duży to ten dopiero robi wrażenie Dom z projektu pierwszego był wystawiony za 997 tyś 4 lata temu. Drugi projekt jest wystawiony za 1 595 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.03.2023 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Fajne ceny, ale mój pewnie wystawiłbym podobnie co ten drugi tym bardziej , że działkę mam dużą , i zagospodarowaną w domu wiele nowinek i udogodnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 10.03.2023 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Ja oceniam, że nasz by był gdzieś pomiędzy tymi dwoma.. Jak się budowaliśmy 2017-2018 to wtedy wydawało mi się, że ceny budowy i nieruchomości są kosmiczne, szczególnie, że sąsiedzi którzy budowali się 5-6 lat wcześniej stawiali domy za 60-70% tego co my wydaliśmy, ale jak się teraz na to patrzy to była wtedy taniocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 05.01.2024 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia W końcu udało nam się skończyć dużą łazienkę. W środku dom jest już praktycznie ukończony w 99%....czas zabierać się za to co jest na zewnątrz.Wszystkiego dobrego w nowym roku wszystkim. [ATTACH=CONFIG]467635[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]467636[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]467637[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 15.07.2024 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca Chyba już nikt nie chce budować z naszego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.07.2024 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca Chyba już nikt nie chce budować z naszego projektu Nawet nikt tu nie zagląda, wszyscy mieszkają a jak mają pytania to na fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts