CityMatic 13.10.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Witam serdecznie, rozmyślam nad wyborem Spokojnej Przystani. Rozmyślam jeszcze czy wybrać wersję z jednostanowiskowym garażem czy wybrać projekt A lub C z dwustanowiskowym. Szczerze na pierwszy rzut oka najbliżej i do wersji C. Czy ktoś z forumowiczów zgodził by się na odwiedziny mojej osoby i sprawdzenie jak w rzeczywistości prezentuje się dom.? Mój domek M36aL Jest w projektach muratora ...jako realizacja http://projekty.muratordom.pl/projekt_spokojna-przystan-wariant-i,540,0%2C0.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 13.10.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Ja mam wariant C (III) pod Warszawą. Jak chcesz to możesz wpaść. P.S Citi co oznacza L? W nazwie, którą się posługujesz? Twoją adaptację? Pytam bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.10.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Ja mam wariant C (III) pod Warszawą. Jak chcesz to możesz wpaść. P.S Citi co oznacza L? W nazwie, którą się posługujesz? Twoją adaptację? Pytam bo nie wiem "L" to lustrzane odbicie projektu głównego - garaż jest po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 13.10.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Aaa widzisz nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 13.10.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 (edytowane) My czekamy na fachowców od ocieplenia. Domek już w tym miesiącu ma być ogrzewany więc w zimie zaczynamy prace wewnątrz. Na tą chwilę domek jeszcze się nie prezentuje najlepiej, szary, ciemny, ale będzie co wspominać dla tego zdjęcie Edytowane 13 Października 2016 przez loookas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 13.10.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Lookas a co to za materiał na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 13.10.2016 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 To jest pustak z wypustami. http://www.tamir.com.pl/images/stories/produkcja/produkty/pliki/2015/DWU/T-30_PW.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 13.10.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Cholera niewiele mi to mówi Ja tam prosty chłop jestem. Wiem, że to nie ceramika, ani silka, beton komórkowy też nie. Keramzyt jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 13.10.2016 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 (edytowane) Dzięki wielkie za zaproszenie, jak wygospodaruje troszkę więcej czasu umówimy się na odwiedziny Macie może zdjęcia ze środka oraz z zewnątrz domku jak wygląda po wykończeniu, oraz projekt co zmieniliście w pierwotnym projekcie, żeby było bardziej funkcjonalne? Jak wyglądały u was koszta poszczególnych etapów? Edytowane 13 Października 2016 przez arti17cf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.10.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Cholera niewiele mi to mówi Ja tam prosty chłop jestem. Wiem, że to nie ceramika, ani silka, beton komórkowy też nie. Keramzyt jakiś? Tak naprawdę nie wnikaj - w niektórych rejonach z tego nie budują bo się boją, Jeśli posiada wszelkie certyfikaty jest ok to tzw żużlobeton bardzo popularny w tym rejonie Polski, trwały ciepły i eco. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 14.10.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Witam serdecznie, rozmyślam nad wyborem Spokojnej Przystani. Rozmyślam jeszcze czy wybrać wersję z jednostanowiskowym garażem czy wybrać projekt A lub C z dwustanowiskowym. Szczerze na pierwszy rzut oka najbliżej i do wersji C. Czy ktoś z forumowiczów zgodził by się na odwiedziny mojej osoby i sprawdzenie jak w rzeczywistości prezentuje się dom.? Jeśli masz ochotę zobaczyć domek z pojedynczym garażem, to zapraszamy serdecznie do Mysłowic Ale szczerze? Jeśli masz miejsce na działce i wahasz się miedzy wersją z pojedynczym a podwójnym garażem - buduj z podwójnym - po pierwsze podwójny garaż jest wygodniejszy, po drugie w tej wersji jest łazienka z oknem, po trzecie jest garderoba. Ale jeśli chciałbyś się upewnić co do słuszności decyzji - zapraszam do obejrzenia wersji z jednostanowiskowym garażem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 14.10.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 (edytowane) No to fakt lepiej nie wiedzieć pewnych rzeczy, np. płyta kartonowo-gipsowa W razie czego też zapraszamy do naszej spokojnej w okolicach Żor na Śląsku, wariant III L, Wprowadzamy się dopiero za 8 miesięcy, ale dzięki uprzejmości forumowiczów i nie tylko odwiedziliśmy kilka wersji kradnąc parę pomysłów do swojego projektu. Uważaj bo to dom z pustaków żużlowych, chodzą plotki że w takich domach całym rodzinom zęby wypadały, jeśli jakimś cudem ktoś przeżył Edytowane 17 Października 2016 przez loookas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 12.11.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Wprowadzamy się dopiero za 8 miesięcy, ale dzięki uprzejmości forumowiczów i nie tylko odwiedziliśmy kilka wersji kradnąc parę pomysłów do swojego projektu. A zdradzisz jakie zmiany zrobiliście? Mój projekt już leży w urzędzie miasta Ruda Śląska z wnioskiem na pozwolenie, ale i tak na razie utknęliśmy ze względu na drzewa na drodze gminnej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 15.11.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Cześć i czołem, Ja kolejny raz zostałem bohaterem w domu - zrobiłem córce domko-łóżeczko https://s18.postimg.org/qwo5khx21/20161113_175340.jpg https://s14.postimg.org/yb7x8r3ox/20161113_175327.jpg Dodatkowo widać moje dogadywanie z dość skomplikowanym systemem ogrzewania dało plon. W zeszłym roku moje średnie zużycie gazu w listopadzie wynosiło 6,5m3/dobę. W tym roku mimo zimniejszego miesiąca mam 4,5 m3/dobę. Piec włącza się raz na dobę. Nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 18.11.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 (edytowane) A zdradzisz jakie zmiany zrobiliście? Powiększyliśmy o 0,7 m jadalnię kosztem tarasu zadaszonego. Kominek jest wbity do spiżarni, nie wystaje na pokój. Zrezygnowaliśmy z ubikacji w garderobie, ale media są w razie czego doprowadzone. Drzwi na taras nie zadaszony z salonu duże przesuwne. Brak małych drzwi z salonu na zadaszony taras. Brak ścianki oddzielającej jadalnię od salonu. Dodatkowe wyjście z garażu na podwórko. Dodatkowe okna w garażu i w salonie. Dodatkowe pomieszczenie 4,8m2 kotłownia wejście z garażu. Dodatkowa malutka ubikacja w garażu. Garaż poziomem o jeden pustak niżej od domu. Zapraszamy w razie czego to przedstawimy powody którymi myśmy się kierowali przy tych zmianach. Pamiętam że zmian w planach było więcej, ale na żywo wygląda to zupełnie inaczej i z części zrezygnowaliśmy. Tak jak wcześniej już pisałem, są to zmiany wprowadzone dzięki gościnności innych użytkowników tego projektu. Edytowane 18 Listopada 2016 przez loookas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 18.11.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedź Cześć modyfikacji pokrywa się z naszymi. Jeżeli nie sprawimy problemu to chętnie byśmy odwiedzili waszą spokojną przystań Odezwę się na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 21.11.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Jak oceniacie koszt szacunkowy wykonania domu podany przez muratora z tym co was spotkało osobiście? Czy są to w miarę ceny zbliżone, czy rozbieżności były zbliżone? Zdaje sobie sprawę, że na cenę wpływa wiele czynników, ale czy za wariant III, gdzie cena stan surowy zamknięty podana jest 207.000 netto w jakimś stopniu odzwierciedla faktyczny koszt budowy? W jakiej kwocie w waszym przypadku zamknął się stan surowy zamknięty i w jakim wariancie był projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 21.11.2016 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Witaj, mój wariant I pomimo wydłużenia garażu o 2m i podniesienia parteru do 2,90 kosztował 187 tyś brutto ale z maksymalnym wkładem pracy z mojej strony. Jedyne ekipy jakie były na budowie to goście od stropu ( bo zmieniłem na betonowy) i dekarze. Cena muratora dość realna ale trzeba pochodzić za materiałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 21.11.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Dla mnie nierealna. U mnie same okna prawie 40 000 pln Słuchaj pytanie dla mnie z czapy zadałeś. Jest tyle zmiennych, że nie da się na to pytanie odpowiedzieć. chcesz dachówkę czy blachę. Strop lany czy lekki? Okna montowane a ciepło czy standard? Pytanie bez sensu. A dla mnie właśnie temat cen materiałów to jest dość przereklamowany. Nikt nic za darmo nie daje. Nie ma opcji żebyś znalazł coś 30 czy 40% taniej. Roznice są groszowe. Jakbyś nic nie robił tylko biegał i ceny sprawdzał to oszczędzisz 10, 15 tys(jak masz szczescie). Przy inwestycji rzędu 600 tys to kropla. Lepiej poświęć ten czas i wybierz odpowiednie technologie. tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 22.11.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Tak, zgadzam się w zupełności, ale pytam po prostu jak u was to wyglądało ze stanem surowym zamkniętym, w jakich kwotach się zmieściliście. Zdaje sobie z tego sprawę, że dużo zmiennych wpływa na cenę końcową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts