CityMatic 30.01.2017 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Cześć "śpiochy" u mnie nadal zima A City się bawi.........na saneczkach. Ferie się kończą, a u mnie nadal Zima! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 01.02.2017 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Zimaaa trzymaaa to fakt.Ciekaw jestem jak w tak niskich temperaturach "styczeń" wyglądają rachunki za gaz w naszych spokojnych?Ja niestety nie zdążyłem z ociepleniem ścian, więc mam do zapłaty za 200m3 przy 7.5*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.02.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Zimaaa trzymaaa to fakt. Ciekaw jestem jak w tak niskich temperaturach "styczeń" wyglądają rachunki za gaz w naszych spokojnych? Ja niestety nie zdążyłem z ociepleniem ścian, więc mam do zapłaty za 200m3 przy 7.5*C Oj zobaczymy...w styczniu, a może po styczniu nie ma co gdybać ile?. Właśnie nowy rok rozliczeniowy się zaczął wiec czas na podsumowanie będzie za 11 miesięcy. Błędem byłoby liczenie okresów grzewczych no chyba, że ktoś zużywa gaz tylko na CO , ale to i tak nie jest miarodajne. Moje wydatki są podane wcześniej, za rok napiszę jakie były za tą zimę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 01.02.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) Czołem. Zimą trzyma mocno i chyba luty nie będzie rozpieszczal również. Mi wyszło za styczeń 201 m3. Okazyjnie weekendowo paliłem kominkiem. Po dogadaniu się z systemem grzewczym notuje znaczny spadek zużycia. W zeszłym roku miałem 300m3 a w tym roku styczeń zimniejszy. Moje prognozy przewidują że zejdę poniżej 13350 kWh rocznie i będę mniejsze opłaty stałe. 20 netto zamiast 50 netto. Edytowane 1 Lutego 2017 przez songoku_xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 02.02.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Mi wyszło za styczeń 201 m3. Okazyjnie weekendowo paliłem kominkiem. Moje prognozy przewidują że zejdę poniżej 13350 kWh rocznie i będę mniejsze opłaty stałe. 20 netto zamiast 50 netto. - No to wynik rewelacyjny!!! Z tego co pamiętam to masz ocieplenie 20cm, a ja 15cm i strop drewniany, ja lany. Takiego stycznia chyba dawno nie było dla tego pytam bo wielu "znajomych" próbuje mi wmówić że przy takich mrozach to za gaz się nie wypłacę.Dzięki waszym informacją okazuje się że wcale nie jest tak źle. Takie roczne zestawienia są najlepsze, Pożyjemy zobaczymy, chyba nie ma co gdybać. Edytowane 2 Lutego 2017 przez loookas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 02.02.2017 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Ja listopad i grudzień miałem rachunki po 300 PLN. Za styczeń będę miał 400(z czego ponad 60 PLN to opłaty stałe). Mam rozliczenie miesięczne to mogę precyzyjnie powiedzieć. DopisekDawno mnie nie było i dopiero teraz zauważyłem na poprzedniej stronie wpis Citi.Ja cały 2016 (do kwietnia słabe ustawienia systemu) opedzilem za 1342m3 gazu (15099 kWh)i 2903,95 PLN. i tak się zastanawiam Citi czy Ty masz taki tani gaz(a może tak mały współczynnik konwersji) czy może to kwota za samo paliwo bez opłat stałych? Edytowane 2 Lutego 2017 przez songoku_xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.03.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Witam wszystkich serdecznie Wróciłem sobie z wyprawy - gdyż postanowiłem w tym roku odwiedzić Poznań - i wystawę Gardenia 2017. Dla mnie to trochę daleko bo prawie 600 km, ale czego się nie robi dla wrażeń, ogrodu i poznania czegoś nowego:) Napiszę tak - jestem pod wrażeniem mnogości produktów, roślin, aranżacji,zarówno ogrodów jak i domów. Spotkałem wielu ciekawych ludzi z którymi mogłem porozmawiać i których mogłem zapytać o niektóre problemy zarówno w ogrodzie jak i domu. Fajne takie wystawy tylko szkoda, że tak daleko. Oczywiście w Poznaniu spędziłem kilka dni więc wrażeń było więcej, a i zdjęć troszkę Pozdrawiam wszystkich poniżej kilka fotek....z wystawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.03.2017 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 cd... Oczywiście zaopatrzyłem sie w kilka "niezbędnych roślin i przedmiotów dobrze że auto mam duże. No i oczywiście na koniec fotka rynek w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.03.2017 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) cd.... No i wiele ciekawych osób z którymi można było porozmawiać. Edytowane 6 Marca 2017 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 07.03.2017 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Ładne zdjęcia. Ja jednak nie jestem z tych ogrodników. Chyba jestem wkręcony raczej w bebechy domu niż kwiatki Po lutym (142m3 zużycia) zszedłem poniżej magicznej granicy 13350kWh zużytej energii rocznie (12 miesięcy wstecz). Nawet jak już rachunki utrzymają się na poziomie zeszłorocznym to w sierpniu będę miał już niższe opłaty stałe miesięcznie (20,06 zamiast 49,92 PLN netto). Przekłada się to na 36,73 na rachunku brutto mniej co daje z kolei 440 PLN rocznie oszczędności :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 13.03.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Witam wszystkich serdecznie Wróciłem sobie z wyprawy - gdyż postanowiłem w tym roku odwiedzić Poznań - i wystawę Gardenia 2017. Dla mnie to trochę daleko bo prawie 600 km, ale czego się nie robi dla wrażeń, ogrodu i poznania czegoś nowego:) Widzę City, że zeszły weekend spędzaliśmy w tym samym miejscu My też byliśmy na tych targach, mieliśmy troszkę blizej - 450 km Generalnie wrażenia mam podobne do Twoich, dla mnie minusem było, że większość stoisk nie prowadziła sprzedaży detalicznej. Ale ok, rozumiem, że nie taki był cel tych targów, nie mniej jednak szkoda. Ale ogólnie impreza bardzo udana, zainspirowałam się, czekam na cieplejsze dni, żeby móc zacząć szaleć w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 13.03.2017 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Ja cały 2016 (do kwietnia słabe ustawienia systemu) opedzilem za 1342m3 gazu (15099 kWh)i 2903,95 PLN. U nas dokładnie taka sama kwota za 2016 rok za gaz - niecałe 3 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.03.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 ....., czekam na cieplejsze dni, żeby móc zacząć szaleć w ogródku Mnie bardzo interesowało szczepienie roślin szczególnie jabłoni...udało mi się coś dowiedzieć dodatkowo kilka elementów mogłem podpatrzeć i kilka szczepionych drzewek sobie przywieźć. Pozyskałem też troszkę cennych cebulek i roślin( jak piwonię koperkową) którą jest bardzo trudno dostać i kilka odmian Lili. Kupiłem również sekator elektryczny do żywopłotu. Tak jak piszesz zakupów wiele nie można było poczynić na wystawie, ale jak się okazało adresy są aktywne i zakupy przez internet za pomocą pozyskanej "wizytówki"z targów bardzo cenne. Chciałem być więc skorzystałem z zaproszenia firmy Lilygarden i miesięcznika "Magnolia" i spędziłem tam dwa dni. Teraz już inne wystawy ale bliżej Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.03.2017 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Witam serdecznie Coraz bardziej robi się wiosennie. Dzisiaj zrobiło się ładnie ciepło, pierwszy szczegółowy przegląd ogrodu uwidocznił wiele potrzeb w tym wymusza większą dbałość o teren zielony. Postanowiłem zakupić sobie kolejne urządzenie które wspomoże ciężką i nierówną walkę z przyrodą w tym z coraz gorszym stanem trawy. Zarastającą mchem i chwastami. Jako że nie korzystałem jeszcze z takiego urządzenia oczekuję po nim wiele Zakupiłem sobie weltykulator Pubert cesar który czeka na...... bardziej osuszenie terenu....oj będzie się działo Na razie zalałem go świeżym olejem i zatankowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.03.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) Wiosna Krokusy wychodzą. Wstawać śpiochy! Edytowane 25 Marca 2017 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.03.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 A dzisiaj nad domkiem przeleciało z 20 kluczy żurawi leciały na mazury....ale fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 09.04.2017 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Drodzy "Przystankowicze" ile was kosztowała robocizna za stan surowy otwarty z dachem? Wstępnie dostałem wycenę 35.000 zł. Co myślicie o tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.04.2017 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Niska.....ja płaciłam więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 09.04.2017 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Niska.....ja płaciłam więcej. Konkretną wycenę już mam od majstra po przeanalizowaniu projektu. Robocizna za fundamenty, chudziak, ściany wewnętrzne i zewnętrzne, więźba dachowa: 40.000 zł, (ogólnie stan surowy otwarty, bez pokrycia dachu). p.s. kominów brak Co myślicie o tym? Ile płaciliście za usługę dekarza? Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez arti17cf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 10.04.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Ja właśnie zaczynam swoją budowę i za SSZ płacę 48 tyś, też bez kominów. Płyta ocieplona. Stop monolit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts