arti17cf 10.04.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Ja właśnie zaczynam swoją budowę i za SSZ płacę 48 tyś, też bez kominów. Płyta ocieplona. Stop monolit. Czyli w tej sumie 48 tyś, masz już cały dach, tak? Obliczałeś miej więcej ile wyjdzie Ciebie cały materiał na SSO? Czym będziesz dach nakrywał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.04.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Czyli w tej sumie 48 tyś, masz już cały dach, tak? Obliczałeś miej więcej ile wyjdzie Ciebie cały materiał na SSO? Czym będziesz dach nakrywał? Ja za pokrycie dachówką z więźbą 340m2 - 55 tys zł, ale to było 7 lat temu pomniejszyłem koszty gdyż zwrócono mi vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 10.04.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Czyli w tej sumie 48 tyś, masz już cały dach, tak? Obliczałeś miej więcej ile wyjdzie Ciebie cały materiał na SSO? Czym będziesz dach nakrywał? Miałem na myśli cenę za SSO oczywiście, pomyłkowo napisałem SSZ Tak - 48 z pokryciem dachówką. Dach dachówka cementowa Brass-a. Albo Teviva albo Romańska, różnica 6k, zobaczę na ile rozjedzie mi się budżet to będę decydował Materiał SSO liczę 120 - 135k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 10.04.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Porównywaliście może z blachodachówką? W ogóle przy takim dachu opłaca się w nią wchodzić, jest jakaś wymierna oszczędność? p.s. KrzysztofDagmara z jakiego materiału budujecie? Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez arti17cf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 10.04.2017 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Chyba dużo nie przyoszczędzisz. Ja jestem do blacho-dachówki uprzedzony, bo rodzice montowali u siebie 10-12 lat temu, 2 lata temu wyskoczyła im rdza. Obejmowała ich gwarancja, więc producent przyjechał i pomalował to miejsce. Ale nie wygląda to już tak jak powinno. Może i była to jakaś wada produkcyjna, ale boje się, że i tak nie wytrzyma więcej niż 10-15 lat jeszcze. Ytong 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 10.04.2017 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Chyba dużo nie przyoszczędzisz. Ja jestem do blacho-dachówki uprzedzony, bo rodzice montowali u siebie 10-12 lat temu, 2 lata temu wyskoczyła im rdza. Obejmowała ich gwarancja, więc producent przyjechał i pomalował to miejsce. Ale nie wygląda to już tak jak powinno. Może i była to jakaś wada produkcyjna, ale boje się, że i tak nie wytrzyma więcej niż 10-15 lat jeszcze. Ytong 24 Właśnie muszę jakoś wycenić oba nakrycia, pewnie materiał wyjdzie podobnie, ale robocizna na dachówce może być droższa. Ytong będziesz na klej czy na piankę stawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 10.04.2017 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Jak chcesz to napisz mi na priv swojego maila, to Ci wyśle oferty na dach jakie dostałem. Klej, chociaż wykonawca mnie do pianki przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 11.04.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Ja właśnie zaczynam swoją budowę i za SSZ płacę 48 tyś, też bez kominów. Płyta ocieplona. Stop monolit. Rozumiem, że także będziesz inwestował w Pompę Ciepła, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 12.04.2017 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Rozumiem, że także będziesz inwestował w Pompę Ciepła, dobrze rozumiem? Tak - najprawdopodobniej w Panasonica albo Atalntic-a. Na razie u aslot-a mam zlecone wykonanie OZC. Jak mi określi potrzebną moc to będę wiedział w którym kierunku iść Ty masz jakąś pompę wybraną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 12.04.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Tak - najprawdopodobniej w Panasonica albo Atalntic-a. Na razie u aslot-a mam zlecone wykonanie OZC. Jak mi określi potrzebną moc to będę wiedział w którym kierunku iść Ty masz jakąś pompę wybraną? W mojej miejscowości jest BUDERUS, więc uderzam najpierw do nich. Mają mi wycenę przygotować z podłogówką oraz hydrauliką o podstaw. Dam znać jak będę wiedział coś więcej. Planujesz gruntówkę u siebie? Ja raczej zdecydowany jestem na kolektor poziomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 12.04.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Nie znam rozwiązań buderus-a powiem szczerze. Nie planuje gruntówki. Ja się wzoruję na koledze K@mil-u z forum, tutaj ma koszty ogrzewania w domu podobnym do spokojnej przystań https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-M9muUBTPVPyRGviDAP8Igv_WucixKrJdkyhCkExx4w/pubhtml Dom Kaprys (Domowe Klimaty) https://www.domoweklimaty.pl/pl/projekty/3007/projekt-domu-kaprys - 121m2 całość OP + drabinka w łazience + wyłączony grzejnik w garażu na niskim parametrze. Ściany Porotherm 25P+W + 15cm biały styro, podłoga na gruncie 10cm EPS100, fundamenty 10cm EPS, lekki strop 20+10cm wełny. Okna Veka U=0.95 całe. WG. OZC 7kW by Asolt. PC PW Panasonic 3f 9kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 13.04.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam A ja chciałbym się podzielić efektem mojej elewacji:no: Całość trwała rok czasu ze względu na pewne komplikacje z wykonawcami:bash: (i z żoną) Na początku klinkier miał być tylko w kilku miejscach dla przełamania ścian, potem małżonka doszła do wniosku, że obkładamy ściany od strony kuchni i wejścia, aż w końcu obłożyliśmy również całą ścinę garażową i suma sumarum z 15m2 wyszło mi 75m2 klinkieru:jawdrop: W związku z tym mogę uroczyście oświadczyć, że "Polkowicka" Spokojna Przystań została w 100% ukończona:welcome: Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez patrykf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.04.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Dużo tego klinkieru ale nie więcej niż u mnie Ładnie pasuje do tego koloru dachu- ogólnie BARDZO Ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 13.04.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Witam A ja chciałbym się podzielić efektem mojej elewacji:no: Całość trwała rok czasu ze względu na pewne komplikacje z wykonawcami:bash: (i z żoną) Na początku klinkier miał być tylko w kilku miejscach dla przełamania ścian, potem małżonka doszła do wniosku, że obkładamy ściany od strony kuchni i wejścia, aż w końcu obłożyliśmy również całą ścinę garażową i suma sumarum z 15m2 wyszło mi 75m2 klinkieru:jawdrop: W związku z tym mogę uroczyście oświadczyć, że "Polkowicka" Spokojna Przystań została w 100% ukończona:welcome: [ATTACH=CONFIG]386563[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]386564[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]386565[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]386566[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]386567[/ATTACH] Zazdroszczę U mnie na razie dziura w ziemi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.04.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Witam A jak u Ciebie z podbitką.....masz nadbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 14.04.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 [/ATTACH] Powiedz mi, co to masz za drzwi wejściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 14.04.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 A jak u Ciebie z podbitką.....masz nadbitkę? Tak, mam nadbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 14.04.2017 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Powiedz mi, co to masz za drzwi wejściowe? Drzwi wejściowe są stalowe z firmy Wikęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 15.04.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Drzwi wejściowe są stalowe z firmy Wikęd A możesz zdradzić ile sobie policzyli za takie drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 18.04.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 A możesz zdradzić ile sobie policzyli za takie drzwi? Całość, jeśli dobrze pamiętam ok 6500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts