paulia 18.01.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Dzień dobry:) Jestem w trakcie zakupu domu budowanego wg projektu Spokojna Przystań Przeczytałam chyba wszystko co jest dostępne na temat tego projektu, łącznie z całym wątkiem tu na Forum. Mam nadzieję, że w razie miliona pytań, które zapewne się pojawią podczas remontu podzielicie się swoimi uwagami. Mam nadzieję, że najpóźniej za miesiąc- dwa ruszymy z remontem. Pozdrawiam, paulia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.01.2019 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 .Moje gratulacje bo wątek do krótkich nie należy. Oczywiście jeśli chodzi o pomoc to jestem otwarty na wszelkie pytania i jeśli będę znał odpowiedź - doradzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 18.01.2019 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Przyznam, ze trochę to trwało:) podczytywałam w wolnej chwili w pracy i każdego wieczoru gdy dziecię poszło spać Obecni właściciele mieszkają za granicą i są ogólnie niedostępni ale mamy dostać namiary na Pana, który budował więc mam nadzieję, że też pomoże w razie pytań odnośnie tego co pochowane w ścianach i posadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.01.2019 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A, tak jeszcze spytam, bardzo pozmieniany projekt? od oryginału? Wnętrze, okna? Czy zgodny z projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 18.01.2019 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Wersja M36 W kuchni jedno okno zamiast 2 wymiar 1800x1500W dużym pokoju okno na wprost wejścia zamiast jednoskrzydłowego balkonu jest okno 1800x1500 (zastanawiamy się czy przy remoncie nie zrobić z niego witryny do posadzki.W pokojach po jednym oknie 1800x1500. Ścianki w narożniku miedzy pokojem a jadalnią nie ma:)Spiżarni w kuchni nie ma.Strop przygotowany do zagospodarowania piętra.Pomieszczenie z prawej strony wiatrołapu jest przerobione na pralnię. W kotłowni stoi piec na ekogroszek. Chyba więcej zmian nie ma. Drzwi wejściowe 1-skrzydłowe, będziemy zmieniać od razu na drewniane z naświetlami bocznymi - wymienimy nadproże.Drzwi z wiatrołapu też przerobimy na dwuskrzydłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 18.01.2019 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Znalazłem nawet to zdjęcie. Robione z garażu. Za ścianą duża łazienka. Ściana jest już ocieplona, nie ocieplony jest strop w garażu. [ATTACH=CONFIG]424557[/ATTACH] Czyli ten mostek już pozostanie nawet po ociepleniu wełną na stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 19.01.2019 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Tak, zniknie jak się ociepli sufit w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 19.01.2019 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Dzień dobry:) Jestem w trakcie zakupu domu budowanego wg projektu Spokojna Przystań Przeczytałam chyba wszystko co jest dostępne na temat tego projektu, łącznie z całym wątkiem tu na Forum. Mam nadzieję, że w razie miliona pytań, które zapewne się pojawią podczas remontu podzielicie się swoimi uwagami. Mam nadzieję, że najpóźniej za miesiąc- dwa ruszymy z remontem. Pozdrawiam, paulia Gratuluje wyboru Bardzo fajny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.01.2019 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Z biegiem czasu będę relacjonował poczynania i wygląd przeprowadzanych prac. Korzystając ze słonecznych dni, tzn faktu, że trochę śniegu stopniało i firma mogła wejść na dach poczynić montaż paneli wykonano końcowy etap przyłączenia instalacji. Tak jak widać jest tego 12 sztuk i zmieściło się w dolnym rzędzie 7 sztuk - maksymalna to 8,(jednak ze względu na proporcjonalność przyjąłem, aby w dolnym było 7). Instalacja sobie działa produkując jak na razie tylko na własne potrzeby. Gdy renegocjuję umowę i wymienią licznik będę już typowym prosumentem. To tyle, teraz niech słonko świeci, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 28.01.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 będziesz korzystał z ulgi termo? Możesz coś więcej napisać jeśli tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.01.2019 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Tylko ulgi w podatku dochodowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 04.02.2019 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 W piątek podpisaliśmy akt notarialny- spokojna przystań jest nasza:) Oczywiście jeszcze wiele formalności przed nami ale mamy już klucze i możemy działać. Dzisiaj mąż poszedł organizować prąd - ciekawe ile może potrwać założenie nowego licznika. Jak tylko podłączą prąd możemy zacząć remont. Jak na razie nieziemsko przerażają mnie zwłoki pająków gigantów, które ususzone zwisają i leżą właściwie wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 08.02.2019 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 W poniedziałek podpisaliśmy umowę na dostawę prądu a w środę już założyli licznik. Mamy też wodę - pompa działa. ( W domu jest przyłącze tylko kanalizacyjne) Wczoraj pozakładaliśmy wszędzie oprawki z żarówkami więc jest światło. Działają toalety:) i ruszyło ogrzewanie. Było mnóstwo odpowietrzania i pewnie jeszcze klika razy trzeba będzie odpowietrzać bo na powrocie tylko niektóre rurki są ciepłe, inne letnie i kilka zimnych ale drabinka w łazience też już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.02.2019 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Gratulacje....przyjemnie jest cieszyć się razem z Wami Domek jest naprawdę ciekawy więc mieszkanie w nim to prawdziwa przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 19.02.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Piec uruchomiony i od 2 tygodni działa bez zarzutu - no może ja mam zarzut jeden, dużo opału na początku pobierał- lodowata woda na powrocie była bo dom wyziębiony więc ciągnął niesamowicie:) Teraz się ustatkował i zdecydowanie mniej pobiera z podajnika. Po domu można chodzić na krótki rękaw, a już w ogóle jak się cały czas pracuje. Okazało się, że do garażu też jest pociągnięta podłogówka Zmartwiło mnie, że nad drzwiami wejściowymi nadproże wystaje tylko na ok. 20 cm z każdej strony. Oznacza to, że czeka nas sporo kucia i osadzanie nowych nadproży. Właściwie to drzwi wejściowe są głównym problemem bo będą dopiero pod koniec marca a gotowi do wprowadzenia będziemy szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.02.2019 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Zmartwiło mnie, że nad drzwiami wejściowymi nadproże wystaje tylko na ok. 20 cm z każdej strony. Oznacza to, że czeka nas sporo kucia i osadzanie nowych nadproży. Mam rozumieć , że zwiększacie wielkość drzwi wejściowych do rozmiaru z projektu :)z tych co zastaliście jedno skrzydłowych na te z naświetleniem bocznym. Ja mam odwrotnie - mam wielkie nadproże, a drzwi w świetle 1m. Widzę, że prace cały czas, pogoda Wam sprzyja bo to jakby wczesna wiosna się zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 19.02.2019 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Tak, w tej chwili drzwi są jednoskrzydłowe bez naświetli, robimy z naświetlami z obu stron ale bez naświetla górnego. Pogoda rzeczywiście wspaniała, ale na chwilę obecną na zewnątrz nic nie robimy -w ogrodzie takie chaszcze, że trzeba na nie mieć plan:) z elewacją i kostką czekamy na jeszcze lepszą pogodę. Dzisiaj dostosowujemy hydraulikę do naszych potrzeb, robimy też zabudowy do geberitów, udało się zedrzeć wszystkie kafle - bez Columbusa pewnie dalej walczylibyśmy z klejem:) Za tydzień- dwa będą kłaść płytki w łazience, WC i kuchni. Podłogę położymy chyba sami:) malować też będziemy sami, tylko mąż musi gdzieniegdzie poprawić gładzie, szczególnie na suficie w dużym pokoju widać pęknięcia. Pieniądze z konta lecą jak oszalałe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 19.02.2019 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Trzymam kciuki i czekam na pierwsze zdjęcia z waszej wersji Spokojnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulia 20.02.2019 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Dziękuję. O tylu rzeczach naraz trzeba decydować. Dzisiaj wybieramy kostkę na podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.03.2019 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Tak, jak wcześniej wspomniałem po podpisaniu nowej umowy, stałem się prosumentem . I produkuje sobie energię elektryczną to co zużyję mam dla siebie resztę oddaje do sieci.Jak będzie niedobór odbiorę sobie 80% tego co im oddałem. Pozdrawiam poniżej bilans lutego - podobno dobry, mnie też się tak wydaje skoro w ubiegłym roku w tym okresie zużyłem 230,72 kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts