arti17cf 28.05.2020 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Heyka wszystkim, mieszkamy z żoną już od miesiąca w naszej Spokojnej Przystani. Powoli wszystko ogarniamy i wszystko nabiera kształtów. Domek jest super Dołączam parę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 28.05.2020 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 29.05.2020 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Super, gratuluje zamieszkania garderoba extra nam już 1,5 roku minęło, nawet nie wiadomi kiedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.05.2020 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Mnie już minęło 8 lat:jawdrop: nawet nie wiem kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 29.05.2020 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 arti17cf - co do garderoby, to masz tam przewidzianą deskę do prasowania? koncepcja nam się podoba, ale nie wiem własnie jak rozwiązać problem z prasowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 06.06.2020 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 arti17cf - co do garderoby, to masz tam przewidzianą deskę do prasowania? koncepcja nam się podoba, ale nie wiem własnie jak rozwiązać problem z prasowaniem Na razie deska stoi w jednym z nieużywanych pokoi. W późniejszym czasie coś się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.08.2020 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Ja starałem się to zrobić jeszcze na etapie adaptacji projektu, ale architekt nie dał rady tego zrobić bo wymagało to zmian konstrukcyjnych stropu. Zaznaczam że mam i będę robił strop z terivy jak w projekcie. zastanawiam się nad jednym , fakt ,że minął już 8 rok jak mieszkam , ale sprawdziłem i u Wszystkich jest to samo - brak jest podparcia nadproża w garażu? zapewne to nie jest błąd projektanta bo do dzisiaj stoi , ale w jednym z postów ktoś zadał mi to pytanie i sam się zastanowiłem, w projekcie jest z jednej strony. Pozdrawiam - wyszperałem Twoje stare zdjęcie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 10.08.2020 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Ale mi się wydaje, że ten słup tam w ogóle nie służy do podtrzymania nadproża, tylko do trzymania belki stropowej z garażu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.08.2020 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Ale mi się wydaje, że ten słup tam w ogóle nie służy do podtrzymania nadproża, tylko do trzymania belki stropowej z garażu: Masz rację, przecież to podpora tej dużej belki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 12.11.2020 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 (edytowane) Udało się jeszcze w tym roku zrobić podbitkę, tak się prezentuje (na szczęście chłopacy ogarnęli temat i udało się zrobić podbitkę po krokwiach) : Zakupiłem także zbiornik 10.000 litrów na deszczówkę z programu "Moja Woda". Edytowane 14 Listopada 2020 przez arti17cf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 19.01.2021 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 Wreszcie prawdziwa zima http://barway.pl/kade/zima.jpg PS. Na chrome czasami nie widać zdjęć. U was też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.01.2021 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 PS. Na chrome czasami nie widać zdjęć. U was też? To wina braku aktualizacji przeglądarki;) Pozdrawiam serdecznie - zima ... a u mnie pompa ciepła grzeje zamiast kominka:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 19.01.2021 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 To wina braku aktualizacji przeglądarki;) Pozdrawiam serdecznie - zima ... a u mnie pompa ciepła grzeje zamiast kominka:wiggle: Mam aktualizowaną na bieżąco.. nie wiem o co chodzi właśnie. Zmieniłeś z gazu na pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.01.2021 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 Mam aktualizowaną na bieżąco.. nie wiem o co chodzi właśnie. Zmieniłeś z gazu na pompę? Zmieniłem z drewna kominek na klimatyzację/PC Zamontowałem Splita i sobie grzeję powietrzem - gazem również. Po montażu instalacji FV mam dużą nadwyżkę ee, a ogrzewanie wody też nie pochłania produkcji więc założyłem sobie dodatkowo klimatyzację. Ta grzeje w okresach przejściowych i chłodzi latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 19.01.2021 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 I co udaje Ci się wykorzystać w ten sposób nadwyżkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.01.2021 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 I co udaje Ci się wykorzystać w ten sposób nadwyżkę? No nie do końca - ale dużą jej część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti17cf 18.03.2021 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 (edytowane) Jak u was wygląda zużycie prądu za 2020 rok? U Mnie przy PC i pierwszym roku zamieszkania z wygrzewaniem posadzek nabiłem 6372 kWh.Sama PC zużyła: 4420 kWh, czyli w taryfie G12W wychodzi ok. 2520 zł przez rok. Edytowane 22 Marca 2021 przez arti17cf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.04.2021 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Witam serdecznie Ze względu , że za oknem już wiosna, a ja zrobiłem niewielkie podsumowanie: Wykorzystałem cały magazyn energii wyprodukowanej przez instalację, trochę na klimatyzację trochę na cwu dlatego postanowiłem jeszcze zamontować sobie na dachu - było jeszcze miejsce panele solarne - lato się zbliża więc skorzystanie z bezpłatnego podgrzewania wody - jest nawet nęcące. Dom z całymi instalacjami nie wygląda zbyt ciekawie ale....jakoś to przeboleję Pozdrawiam w ostatni dzień Świąt Wielkanocnych 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.01.2022 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Witam wszystkich mieszkańców SP;) w Nowym 2022 ROKU- rany jak ten czas szybko leci!!! Nie będę robił jakiegoś podsumowania roku 2020 bo to nie temat - napiszcie jak się wam żyje? czy ten domek spełnił Wasze oczekiwania. Może jakieś problemy, może coś byście poprawili albo co wam się nie podoba? Prócz oczywiście braku wentylacji w małym WC:sick: - trzeba o tym pamiętać gdy ktoś buduje zgodnie z projektem bez rekuperacji czy WM.Ja w poprzedmim poscie jak wiecie założyłem i podłączyłem instalację solarną - koszt i praca własna więc nie było tak źle - https://forum.muratordom.pl/showthread.php?370736-Energia-cieplna-ze-Słońca-Instalacja-Solarna-2021 - tutaj trochę to opisałem;).W trakcie eksplantacji jak w stopce dołożyłem instalację FV na trzech kierunkach, dodatkowo zabezpieczyłem dom przed blackout -em energetycznym montując i podłączając agregat prądotwórczy ( to ze względu na wodę tylko ze studni, a tej bez ee nie ma).Sam projekt domu spełnił moje oczekiwania oczywiście ze względu na dość skomplikowany dach nie obyło się bez kilku błędów w ociepleniu, ale z tym też sobie poradziłem ocieplając - a raczej zwiększając ocieplenie stropu 15cm(styropianu)+30cm(wełny)Wprowadziłem wiele elementów automatyki do domu w sterowaniu ciepłem , wentylacją, samą automatyką ogrodu i co mi tam przyszło do głowy. Przez tyle lat wiele się zmieniło nawet pomieszczenie grilla stało się centrum wypoczynku i rekreacji a w czasie "pandemii" miejscem do spotkań i spędzania wolnego czasu.Życzę wszystkim Spokojnego i zdrowego 2022 roku i szczęśliwego mieszkania w tym uroczym domku "Spokojnej Przystani" Pozdrawiam City:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofDagmara 02.02.2022 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Cześć Leci za szybko.. Nam 4 rok leci w spokojnej.. W zasadzie nie ma nic co by nam przeszkadzało, układ pomieszczeń super, wielkości pomieszczeń też. Z zeszło rocznych zmian to udało nam się zamontować fotowoltaikę. Dodaje zdjęcie, ale nie wiem czy będzie widać (na IE widać na pewno): http://barway.pl/kade/Foto.jpg W najbliższych planach mam przeniesienie na strych zbiornika cwu, bo wykorzystujemy kotłownię jako pralnię i przydało by się tam trochę więcej miejsca. No i dalsze meblowanie, najpierw garderoba, później chce dzieciakom zbudować łóżka piętrowe. W dalszej przyszłości, garaż, dodanie jakiegoś miejsca do majsterkowania + montaż porządnego oświetlenia. No i oczywiście cały czas ogródek.. Bo to niekończąca się opowieść Z obserwacji forum widzę, że coraz mniejsze zainteresowanie projektem, albo nowe osoby się nie dołączają do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts