Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Milosnicy bialych scian - laczcie sie!

malgos2

Na jakie kolory pomalujesz sciany?  

367 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakie kolory pomalujesz sciany?

• Pastelowe - jasne
    • Nasycone - czyste
    • Raczej ciemne
    • Kazde pomieszczenie pomaluje zupelnie inaczej (pastele, kolory ciemne, nasycone, biel)
    • Tylko biel!
    • Inne (metaliczne, pasy, wzory itp.)

Recommended Posts

Piękne te niektóre wnętrza...takie spokojne i eleganckie..

U mnie nie ma czystej bieli ale jest dosć jasny kolor hmm..kości słoniowej albo coś koło tego.Cały parter wymalowany w tym samym odcieniu.

Nie zapomnę jak już po malowaniu ktos ze znajomych, czy rodzinki po wejsciu do domu spytał - "Jaki kolor będziecie dawac na ten grunt?" :o :lol:

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękne te niektóre wnętrza...takie spokojne i eleganckie..

U mnie nie ma czystej bieli ale jest dosć jasny kolor hmm..kości słoniowej albo coś koło tego.Cały parter wymalowany w tym samym odcieniu.

Nie zapomnę jak już po malowaniu ktos ze znajomych, czy rodzinki po wejsciu do domu spytał - "Jaki kolor będziecie dawac na ten grunt?" :o :lol:

Twoja kosc sloniowa, to jeden z odcieni off-white, wiec sie nie przejmuj. Irma pisala o tym. Reakcja na biale sciany piekna i typowa... To moze jakies fotki tych (prawie) bialych wnetrz.

Dołączam do szacownego koła wielbicieli białych ścian.

Miałam je kiedyś i wszystko było OK, teraz mam kolorki i serdecznie je dość.

Znudziły mi sie w zeszłym roku moje brzoskwiniowe ściany, zdecydowałam się na ciepły słoneczny złoty kolor, kupiłam próbki, maziałam gdzie się da (oprócz miejsca w pobliżu beżowych kafelek w kuchni połączonej z salonem) Niestety żółty kolor wydobył z tych kafelek wściekły róż. Dlatego postanowiłam w swoim domu dać spokój - ściany będą bialutkie...

natalia

• 2 weeks później...

Dodam cos, skoro watek upadl :(

http://i621.photobucket.com/albums/tt294/malgos2/Biale%20wnetrza/d92c6cf4da886640med.jpg

http://i621.photobucket.com/albums/tt294/malgos2/Biale%20wnetrza/ae5f079565b2bc31med.jpg

http://i621.photobucket.com/albums/tt294/malgos2/Biale%20wnetrza/7d79d43d32be4c29.jpg

http://i621.photobucket.com/albums/tt294/malgos2/Biale%20wnetrza/a4c8b10d3e3a2765.jpg

my teraz (jeszcze)mamy tez biale sciany - faktycznie sterylnie - ale dla mnie to zaleta - bo nie jest napaprane i powymyslane - biel sprawia wrazenie czystosci

W domku dopuszczam lamanie bieli a nawet grafit na kawalkach - za bialymi dekoracyjnymi grzejnikami - jesli kupie takie jakie chce

i jeszcze co do sterylnosci - gdy sprzedawalismy mieszkania - wiadomo - wycieczki ogladajacych...przyszlo starsze malzenstwo - i mowia: ooo - jak tu juz pusto nawet - wyprowadzaja sie :lol:

w pokoju tylko wypoczynek i zabudowa szafy z boku..

Ja mowie ze my tak mieszkamy :D Nie mogli uwierzyc ze zadnej mebloscianki nie mamy :o

pieeeekna podloga

Jak oglądam takie zdjęcia (i nie chodzi mi tu o kolor) to mam wrazenie, ze to piekne zdjęcia muzeum lub jakis wystaw meblowych. Chociazby nie wiem jak sprzątała u siebie w domu, nie jestem w stanie uzyskac tak klinicznej czystosci i pustki. Dom zyje. Na stole lezy pilot, gazeta, w kuchni odstawiona szklanka, w pokoju zabawki dziecka. A na prezentowanych zdjęciach brakuje mi indywiduzalizmu, piętna odciskanego przez zyjacych w domu ludzi. Są sztuczne jak zdjęcia dziewczyn w reklamach. Podrasowane, dopieszczone, ale nieprawdziwe.

Kompletnie nie wyobrazam sobie przy moim lenistwie kuchni w bieli, nawet białych scian w przedpokoju (chyba, że zakładam coroczne malowanie, albo nie korzystam z kuchni i jadam w restauracji).

Tak się zastanawiam czy to na pewno mieszkanie :roll: :roll: :roll: Naprawdę komus to sie może podobac?

Tak szczerze, to przeszkadzaja mi te obdrapane stolki i szafa w glebi. Reszta spoko.

A dla mnie one wlasnie "robia" klimat! :D Genialne wnetrze! (-> Verunia, daleko szukac nie musialas :lol: )

U mnie tez off-white na scianach! (taki "ledwo co" przelamany). Sama maluje sciany i codziennie dostaje swoja dawke off-whitu dodatkowa wzmocniona przez to, ze nia ma zadnych mebli, dodatkow, pierdolek :lol:

Tylko troche zaluje, ze mam drewniane okna w kolorze debu, a nie biale, bo one tez fajnie podbijaja i rozswietlaja :D

Tak się zastanawiam czy to na pewno mieszkanie :roll: :roll: :roll: Naprawdę komus to sie może podobac?

Tak szczerze, to przeszkadzaja mi te obdrapane stolki i szafa w glebi. Reszta spoko.

Dokladnie to samo chcialam napisac. Plan pierwszy - obdarte stolki i rzeznicki/szpitalny stol z tymi miskami- ble. Reszta mi sie bardzo podoba :) Lubie biel i dla mnie jest bardzo indywidualna! W okolicznych domach wszedzie wyglada tak samo - to dla mnie brak indywidualizmu.

Jak oglądam takie zdjęcia (i nie chodzi mi tu o kolor) to mam wrazenie, ze to piekne zdjęcia muzeum lub jakis wystaw meblowych. Chociazby nie wiem jak sprzątała u siebie w domu, nie jestem w stanie uzyskac tak klinicznej czystosci i pustki. Dom zyje. Na stole lezy pilot, gazeta, w kuchni odstawiona szklanka, w pokoju zabawki dziecka. A na prezentowanych zdjęciach brakuje mi indywiduzalizmu, piętna odciskanego przez zyjacych w domu ludzi. Są sztuczne jak zdjęcia dziewczyn w reklamach. Podrasowane, dopieszczone, ale nieprawdziwe.

A czy wnetrza "kolorowe" z gazet tez nie wydaja sie martwe? Zauwaz, ze na wiekszosci ilosc ksiazek jest ograniczona do 20, bo nikt nie ma pomyslu na fajna biblioteke. Kazde jest posprzatane i jakby nieuzywane, bo tak sie robi zdjecia do gazet z wnetrzami. W realu w takim bialym wnetrzu tez beda ksiazki, reczniki i piloty. Co nie zmienia faktu, ze biale sciany nadaja wnetrzu czystosci.

Dokladnie to samo chcialam napisac. Plan pierwszy - obdarte stolki i rzeznicki/szpitalny stol z tymi miskami- ble. Reszta mi sie bardzo podoba Lubie biel i dla mnie jest bardzo indywidualna! W okolicznych domach wszedzie wyglada tak samo - to dla mnie brak indywidualizmu.

No wlasnie obecnie wiekszosc wnetrz to bez, oranz, ciemne meble. Trudno jest znalezc biale meble dobrej jakosci (inne niz IKEA). Wlasnie szukam bialej toaletki i jest prawie nie do znalezienia. Najwyzej jakies stylowe, ale nowoczesnej ni kuku.