Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dom w powojach 2 Wioli i Darka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej, miło zawitać tu jako jedna z pierwszych i tak:

- projekt piękny

- działka też (ile arów??)

- syn przesłodki

Szkoda że nie będziemy sąsiadami:(:(

Powodzonka życzę i jak by co to służę pomocą:):) tylko trzy kilometry nas dzielą:):)

Trzymam za Was kciuki:):)

Po zdjęciach z waszej galerii zorjentowałam się że mieszkacie na Górczynie, jeżeli tak to super:)

A zapomniałabym, Wasza stronka też bardzo fajna:)

Moniko tak mieszkamy obecnie na górczynie, dziennik dopiero zaczyna się pisać wiec jeszcze jest w nim mało znaczących dla budowy faktów. nasza działeczka ma 12 arów.

masz racje 3 km to bardzo bliziutko więc.....my rowniez zapraszamy do siebiechociaa jak widać po zdjęciu u nas narazie tylko pole, co prawda z piękną zielona trawka ale grilka ciężko bedzie zrobić.....co najwyżej dzieciaki sobie pobiegają :p

a ile latek ma wasz synek? bo nasz patryś w grudniu skończył dwa...

pozdrawiamy :p

Cześć :), nasz synek ma 4 skończone w październiku, ale uwielbia młodsze dzieci:):), u nas na działce oprócz ściągniętego humusu i kilku górek piachu też się nic nie dzieje, w poniedziałek będą wytyczać budynek a od wtorku 1 kwietnia mają zacząć budować (ciekawe jak ten dom będzie wyglądał jak zacznie się budować w pryma a prilis :lol: :lol: :lol: :lol: )

Pozdrawiam

Witam :D :D :D :D :D :D :D :D My też zaczynamy w połowie kwietnia i tak szczerze mówiąc to planuję zupełnie tak jak ty :D :D :D :D :D :D :D Już nawet wiem jakie firanki będę wieszać w oknach :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A mąż się śmieję że trochę przesadzam no ale przyznaję ci rację że baba to wszystko bardzo wcześnie planuje. Domek macie śliczny działkę też :) :) :) Miejmy nadzieję że wszystko się ułoży po naszej myśli i będzie ok POWODZENIA :wink: :wink: :wink:

hej!!!!

Miło mi że zagladnęłaś do naszego dziennika

Wasz projekcik tez jest super, troszkę nawet podobny do naszego Z reszta parterówki wogóle są super

poniżej podaje link do producenta kafelek, niestety ceny nie znam....jeszcze nie biegałam po hurtowniach

http://polcolorit.jelonka.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=195&Itemid=247

PRZESYŁAM POZDROWIONKA I OBIECUJE ŻE BĘDE ZAGLADAC DO WASZEGO DZIENNIKAhttp://www.malypatrysmurator.republika.pl/ROZA.gif

Mam jeszcze takie małe pytanko... Na ile wstępnie szacujecie sobie koszty budowy??? Bo my zastanawiamy się nad kredytem. To znaczy na wymurowanie ścian nam na pewno starczy no ale przed zimą pasowało by przykryć a właśnie boimy się że nam nie starczy na zapłacenie robotnikom i nie wiemy co robić :( :( :( :( W ogóle nie rozglądaliśmy się jeszcze nad żadnym kredytem i nawet nie wiemy jakie warunki trzeba spełniać. Może ty się orientujesz od czego zależy wysokość takiego kredytu i czy wogóle opłaca się go brać teraz czy dopiero na wykończenie. Jestem ciekawa jak tam u Was i będę wdzięczna za jakąś radę :p :p

U Was też niedługo będzię się dużo działo :D :D :D

My montujemy piec na eko groszek raczej bo na gazowe ogrzewanie nas nie stać niestety trochę ono kosztuje ale narazie nam jeszcze daleko do ogrzewania. Narazie myślimy żeby pokryć domek przed zimą bo niewiadomo czy nam na to starczy ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. TRZEBA MYŚLEĆ POZYTYWNIE :) :) :)

"dachóweczka", "domeczek", "działeczka", "ogródeczek" "grzebiemy w papierkach" "spacerujemy wieczorkami"

- jezu... ty na codzien tez tak mowisz?!

Niestety ilosc zdrobnien na centymetr kwadratowy tekstu przekracza moja wytrzymałosc - a zaluje bo projekt bardzo ciekawy i zgrabny.

ps. ładne dziecko