Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hej to super już nieumiem się doczekac waszych zdjęc :p :p to jak wrócisz to wklejaj odrazu

No a u nas narazie powoli idzie jutro jedziemy do Polski i zaczniemy działac :lol: :lol: juz sama nieumiem się doczekac tego a jeczsze tyle przed nami cóż jakos trzeba od czegos zacząc, niestety niema nas na miejscu i pójdzie przez to papierologa troche dłużej ale i tak mamy dopiero zacząc budowe na wiosne przyszłego roku więc teraz narazie załatwiamy papierki :lol: :lol: ale mam nadzieje że pójdzie sprawnie

pozdrawiam gorąco Kamila :p :p

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aha, nie chcę się wtrącać ale wydaję mi się że w kuchni wcale nie jest Wam potrzebne drugie okno. Jest ona mała a jak dasz jeszcze jedno okno to zrobi ci się problem jak ustawić meble żeby było w miarę dużo szafek i wygodnie. My właśnie mamy dwa okna i z jednego rezygnujemy ( tego bocznego) bo stwierdziliśmy że będziemy mieć łatwiej ustawić meble ale to jest już indywidualna decyzja i moje zdanie a Wy zrobicie po swojemu
raczej mała ta kuchnia nie jest bo ma 11,8 metrów a chcemy dodac okno bo bedzie widniej w kuchni,okno będzie nieduze,ale jeszcze zobaczymy co powie architekt bo może całkiem z tego bocznego oka w kuchni zlikwidujemy a damy na srodkowej scianie :lol: jeszcze do konca cały czas sie zastanawiam,więc zobaczymy ale napewno jak wróce to dam znac jak zdecydowalismy pozdrawiam :p

Fajnie że ci się spodobały te drzwi bo mąż mi cały czas próbuje wmówić że białe to sie będą brudzić i wogóle ale ja jak się uprę to i tak będzie po mojemu :D :D :D No bo tak wogóle to okna chcę białe i bramę garażową też no to drzwi też by pasowało bo przecież jakoś to musi wyglądać :) :) A tak to będzie wszystko do siebie pasować :p :p :p

Myślę, że mąż ma rację! Miałem w mieszkaniu białe drzwi i nigdy więcej. Brudzenie się to nic, po 10 latach będą śnieżno ... żółte.

Swoją szosą macie dobre tempo i niskie koszty budowy jak porównuję do naszych.

Jeżeli można, to ja chciałabym się wypowiedzieć w sprawie drzwi.

Nasze "wszystkie otwory są nietypowe", ajk to stwierdził stolarz 8) . No coż, kosztować to będzie więcej, ale... Ja bardzo, bardzo chciałam mieć takie wielkie drzwi, takie wrota na powitanie.

Czy możesz sprawdzić te drzwi w projekcie? Jeżeli w projekcie masz na tej samej wysokości, co okna, to ja mimo wszystko bym nie zmieniała.

pozdrawiam serdecznie

PS

ale ja należę do tych, co lubią duże okna i drzwi...

[quote=Ziemianie ;-)]

Fajnie że ci się spodobały te drzwi bo mąż mi cały czas próbuje wmówić że białe to sie będą brudzić i wogóle ale ja jak się uprę to i tak będzie po mojemu :D :D :D No bo tak wogóle to okna chcę białe i bramę garażową też no to drzwi też by pasowało bo przecież jakoś to musi wyglądać :) :) A tak to będzie wszystko do siebie pasować :p :p :p

Myślę, że mąż ma rację! Miałem w mieszkaniu białe drzwi i nigdy więcej. Brudzenie się to nic, po 10 latach będą śnieżno ... żółte.

Swoją szosą macie dobre tempo i niskie koszty budowy jak porównuję do naszych.

Dzięki za odwiedzinki :D :D :D

Wiem że białe sie brudzi i w sumie to mąż ma rację ale to chodzi o koszta. Mamy zamiar wprawiać białe okna bo są o wiele tańsze niż brązowe i tu jest właśnie ten problem bo jak białe okna no to i drzwi, bo musi to jakoś wyglądać.

No chyba że wygramy w totka to może sie zastanowie :D :D :D

Co do kosztów to może i niskie ale co się trzeba narobić własnymi rękami to tylko mój mąż z tatą wiedzą. Coś za coś niestety.

A Wy gdzie się budujecie??

Agata i Łukasz

a może wiecie, jaka to umywalka w łazience turkusowej na =zdjęciu? Bardzo mi się pododba i chcialabym taką do toalety.

Przykro mi ale nie mam pojęcia co to za umywalka.

Sorrry :roll: :roll: :roll:

WItajcie :lol: czytamy czytamy, tylko rzadziej się odzywamy :lol:

Co do drzwi, może luksfery na górze? nad grzwiami? albo inne doświetlenie i wtedy wyjdzie na wysokości okien, ale wymiar drzwi też będzie typowy i wyjdzie taniej?

Zawsze można tę ścianę jakoś całkowicie inną zrobić. Wtedy drzwi będą jej elementam, a całość - zupełnie inna niż reszta. Jakiś kolorek, płytka elewacyjna...np.
WItajcie :lol: czytamy czytamy, tylko rzadziej się odzywamy :lol:

Co do drzwi, może luksfery na górze? nad grzwiami? albo inne doświetlenie i wtedy wyjdzie na wysokości okien, ale wymiar drzwi też będzie typowy i wyjdzie taniej?

Myślałam właśnie żeby zrobić coś takiego np. jakieś oczko nad drzwiami albo coś ale po przemyśleniu stwierdziłam że wykombinujemy coś jak będziemy ocieplać i dawać kolor bo widziałam już parę takich drzwi i strasznie one wysokie wyglądają bo jak by nie patrzeć to otwór 2,45 to wysoki jest. Mam nadzieję że jakoś to w miarę wyjdzie a tak w zasadzie to grunt żeby się dobrze mieszkało i szybko wybudowało ten dom z resztą i tak napewno jeszcze czegoś będę żałować że zrobiłam tak a nie inaczej, tak to już jest.

Fajnie że ktoś czyta te moje bazgroły. Dzięki :D :D :D

Zawsze można tę ścianę jakoś całkowicie inną zrobić. Wtedy drzwi będą jej elementam, a całość - zupełnie inna niż reszta. Jakiś kolorek, płytka elewacyjna...np.

Fajny pomysł z tą płytką, pomyślimy może faktycznie to jakoś fajnie wyjdzie :D :D :D :D :D :D

Tylko że obok drzwi jest okno kuchenne w odległości 1metra ale jak się może jakąś otoczkę da wokół drzwi z tej płytki to się zniweluje tą różnicę... :-? :-? :-?

Dziennik czytamy na bieżąco. Za chwilę już koniec murowania.Zostanie Wam tylko dach i koniec SSO :lol:

Czekamy na kolejne zdjęcia :lol:

Pozdrawiamy

No nie tak szybko bo jeszcze wewnętrzne ściany a najgorsze że mężowi kończy się urlop w przyszłym tyg. i trochę to wolniej pójdzie ale trzeba być cierpliwym. Dach mamy zamówiony na październik tak że trochę czasu jeszcze jest...

Pozdrawiam...