Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ano widzisz... Chyba sobie muszę kupić ten ekspres żeby sprawdzić czy to ię udaje zwykłym śmiertelnikom...

Zaraz dzwonię poganiać pana od mebelków. Coś mi sie spóźnia, obiecywał że w dwa tygodnie będzie, choć to tak po produkcją to margines daję. Musze coś ruszyć w tej sprawie żeby chociaż przedpokój był zrobiony w całości...

no witaj. Pana od mebli lubię więc nie pogoniony...Znaczy wczoraj dzwonilam i przyszedł pomierzyć, ale mebli nie ma... Czekam cierpliwie, pan twierdzi że ludzie do roboty nie przychodzą więc mają opóźnienia w produkcji., A te nasze mebelki tak po prawdzie były wciśnięte poza kolejnością, czekam więc. I tak mam wszystko w pudłach, zanim garderoby nie będzie to niewiele ten przedpokój zmieni. No chyba że bardziej rozłożone w czasie prace :/

Obmierzony został pawlacz i wnęka, gdzie chcemy na razie dać półki a potem pewnie i to drzwiami zabudujemy.

Chcemy się dziś wybrać do meblowego zobaczyć jakieś meble do dużego pokoju. Może uda się wszystko pchnąć bo juz mi się nie podoba perspektywa ciągnięcia remontu przez najbliższy rok. Mąż załatwił sprzedaż starych mebelków, trzeba coś w zamian tam będzie postawić. To lecę, pewnie wrócę padnięta bo ta moja kondycja ostatnio kiepściutka, a jeszcze mieliśmy pojechać do moich rodziców na weekend, bo mama do szpitala trafiła :( Już wróciła, ale później nie będzie kiedy ich odwiedzić.

dzień dobry. Ja na szybko. Wczorajsze poszukiwanie mebli skończylo się zamętem w głowach. Najbardziej podobające sie nam meblke (a to tak jak plytki - pierwsze, ktore mi wpadly w oko, zanim jeszcze myśleliśmy o meblach i zanim remont zaczęliśmy na dobre...) :

http://www.vega-meble.pl/images/product_images/388.jpg

http://s.meble.pl/gfx/uzytkownicy/1621/wizytowki/1621/produkty/40863_1621_1.jpg

Niestety sa to meble drewniane i drogie jak na nasze możliwości :( Ale tak nam się marzą... Zobaczymy jeszcze, zliczymy wszystko co jest do kupienia. Te mebelki pasują do starej komody ido tego pokoju. Poza nimi znaleźliśmy trochę pośrednich, bardziej już nowoczesnych, zobaczymy jakby to wyszło. Generalnie w każdych meblach powtarza sie coś z innych - z takim stalowym paskiem jak te byly jeszcze ze dwie tanie kolakcje (ale nie miały tych fajnych zaokrągleń no i jakość już nie ta... Bylo tez kilka podobnych do reseta. Naoglądaliśmy się i w końcu zrezygnowaliśmy z podróży o zmroku. Zaraz się opakujemy w samochodzik i jedziemy, pogoda bynajmniej nie zacheca :(

Bardzo ładne te meble (ja bym trylko tapicerkę zmieniła bo ta jakaś "sraczkowata" :oops: sorry...). Uważam, że jeśli kupujecie na całe życie -to może warto się skusić i kupować stopniowo pojedyncze elementy. Jeśli natomiast (tak jak mi) często zmieniają wam się gusta i meble "się opatrzą" to może lepiej poszukać tańszej -podobnej alternatywy?

Ja w obecnym mieszkaniu mam wszystkie meble drewniane -częśc faktycznie przedwojenna, częśc robiona przez stolarza -w tym samym stylu, zeby stworzyć "komplet". No i mieszkamy już 5,5roku a mnie moje meble już denerwują :roll: teraz zamiast stylowych -chcę nowoczesne, widocznie muszę "odreagować zabytkowość" :)

eeeeeeee nie po prostu naukowcy dowiedli , że co 7 lat następuje całkowita wymiana komórek w ciele dorosłego człowieka.... i Tobie się właśnie wymieniła już znaczna większość i juz Ci się zabytki nie widzą...

zatem czas na zmiany ... ale tych mebli nie wyrzucaj, bo nie wiadomo co będzie za następne 7 lat :lol: :lol: :lol:

eeeeeeee nie po prostu naukowcy dowiedli , że co 7 lat następuje całkowita wymiana komórek w ciele dorosłego człowieka.... i Tobie się właśnie wymieniła już znaczna większość i juz Ci się zabytki nie widzą...

zatem czas na zmiany ... ale tych mebli nie wyrzucaj, bo nie wiadomo co będzie za następne 7 lat :lol: :lol: :lol:

:o czy ta zmienność gustu związana z wymianą komórek dotyczy tylko mebli, czy też np męża? :o

bardzo ładne te meble. niestety to co ładne a na dodatek jeszcze drewano, dobrze wykonane jest drogie :( Ja tak całkiem nie szalałam, bo właśnie mi sie dość szybko nudzą rzeczy. Mody się zmieniają i potem jest chęć, żeby zmienić. A jak się do tego wydało majątek to żal i nie wiadomo co robić.

:o czy ta zmienność gustu związana z wymianą komórek dotyczy tylko mebli, czy też np męża? :o

ale z mężem jesteś chyba dłużej?? :wink:

i co?

:lol: :lol:

ale z mężem jesteś chyba dłużej?? :wink:

i co?

:lol: :lol:

no od ślubu "dopiero" 5,5roku -więc nigdy nie wiadomo co bedzie za 1,5roku :) !

co do męża to pewna nie jestem - ale znasz powiedzenie, że raz się ma 7 tłustych lat, a potem 7 chudych? to może to o to chodzi, że raz się z nimi dogadujemy lepiej a raz gorzej... :roll:

o, w jakim kierunku się wątek rozwinął... Nie straszcie nie (i męża) my dopiero rok po ślubie...

Dywagacje nad meblami trwają, problem w tym że wszystkie nowoczesne są kanciaste, te są inne, Zawsze można je dać do innego pokoju jak nam się w reprezentacyjnym znudzą, nieprawdaż? Widzę do nich jakiś taki secesyjny klimacik, nawet mój ulubiony Klimt by pasował, tylko ze do żyrandola już nie bardzo (choć same meble i żyrandol jak najbardziej.. Jeszcze chwile pomyślimy ale pewnie trzeba będzie na dniach zdecydować. Problem z tymi nowoczesnymi ( i tańszymi) polega na tym,że żadne już mi się tak nie podobają po rozważaniu zakupu tych. Nawet tamte pierwsze drewniane co widziałam.

A tak nawiasem mówiąc kupowalibyśmy pewnie trzy z tych mebli, więc kosztowałoby nas to mniej niż Kasi płytki do łazienki :/ NO ale mimo wszystko dla nas to sporo, no i ta plazma.... ;) Jutro sprobuj ę sobie w pokoju to jakoś wyobrazić, ustawić i zdecydujemy. I tak na meble też troche pocekać trzeba, wiec od razu nie będzie...