Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

Bosko :o

straszniście mi sie podoba, właśnie sobie coś ukradnę od Ciebie jak pozwolisz.

Odnośnie tapet, to na drzwiach szafy nie dawałabym już nic, ale nad łóżkiem coś by sie przydało, ale nie wiem czy tapeta to nie byłoby za dużo. Może nowoczeny obraz?

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A może we wnęce nad łóżkiem też ją wkleić, szukam czegoś do niej...

Onna -ślicznie! :) pomysł z tym, żeby dac za łóżkiem, a nie na reszcie drzwi -baaardzo mi się podoba! ja bym tak zrobiła :wink:

Onna -ile Cię kosztowała ta szafa? bo ja w zasadzie wcale o takiej nie myślałam, ale teraz kombinuję, zeby zrobic w sieni... tam jest potwornie ciasno (130x240cm :-? ), ja jakbym dała na wprost wejścia taka szafe z lustrami w drzwiach -to nie dośc, ze ukryłabym cały ubraniowy bajzel -to jeszcze optycznie bym pomieszczenie powiekszyła.. co sądzisz? Facio powiedział mi za tą szafe ok 1200zł :)

wiolasz, co zamierzasz ukraść? żebym sie zorientowala jak mi bedzie brakowało ;)

kachna, nie pamiętam ile daliśmy za tą szafe w końcu. Za tą część nad łóżkiem i obok 1600, a reszta nie pamiętam, musze odgrzebać rachunki a to chwilę potrwa... Myślalam,że wiem gdzie są ale chyba zanosi się na dłuższe szukanie....

Pomysł na szafe z lustrem w przedpokoju jest dobry, musialabyś tylko dobrze rozplanować, bo byłyby pewnie wa skrzydla, a wtedy dostęp masz tylko do jednej częsci naraz. acha, i odradzAM LUSTRA DO SAMEJ GORY - POTWORNIE SIĘ JE MYJE ;)

A na "za łóżkiem" mam też jeden taki pomysł, ale nie moge napisać, bo mąż mi przez ramię zagląda ;)

Onna, gdzie Ty zalatwilas takie fajne srebrne zaslonki, he?

malgos, te zasłonki nie sa jeszcze uszyte, co widac ;) to najzwyklejszy, chyba naktanszy materiał jasłonkowy, szantung, wisi na ta bardziej błyszczaca strone, druga strona jest taka jakby pozaciągana i bardziej matowa, ale srebrzy sie fajnie. mi pasowala ta gładsza :)

nitu, a dzieki :)

ktoś pytał o producenta tapety - to BN International, kolekcja Brocante :) Ja kupowalam przez allegro...

a jeszcze mialam napisac, że sypialnia oczywiście nie jest skończona... O zaslonkach juz bylo, jeszcze chcę dokupić aażurki takie same i ozdobić je delikatnie krysztalkami tak jak żyrandol. Niestety mnie moge trafić na odpowiednie w rozmiarze i z uchwytem mocowanym na żarówke :( Ostatnio już mialam kupić i okazało sie że sa takie same jak te co mam - niały i czerwony ... No i fotel, który stoi w sypialni - to fotel do komputera, który jest zainstalowany w szafie obok łóżka. Nie wiem czy tam zostanie. Nie wiem tez czy zostawić stolik - specjalnie byl przemalowany jak inne meble i bardzo mi się podoba, ale trochę zajmuje miejsca a jeszcze przydalby sie mu jakiś fajny taboret - wykorzystałabym go jako toaletkę :)

pozostala mi tez sprawa lepszej organizacji miejsca w szafie - na razie mam niedużo rzeczy, więc sobie luźno rozmiescilam, ale można to lepiej ustawić :) Mamy tam zainstalowaną mikrowieżę, bo brakowało mi muzyki w sypialni ;) w ten sposob ostatnio śpiewala nam amJopek z szafy ;)

Pomysł na szafe z lustrem w przedpokoju jest dobry, musialabyś tylko dobrze rozplanować, bo byłyby pewnie wa skrzydla, a wtedy dostęp masz tylko do jednej częsci naraz. acha, i odradzAM LUSTRA DO SAMEJ GORY - POTWORNIE SIĘ JE MYJE ;)

A ja właśnie chciałam lustra do samej góry :roll: ... mam dylemat -bo ta "szafa" (a w zasadzie jej atrapa) mialaby tylko ok 35cm "głębokości" -musi wejśc w szparę przy drzwiach do holu... i wieszaki bylyby nie normalnie -na drążku, tylko takie jakieś haczyki na "wprost" (chyba nikt tego nie zrozumiał :roll: ). Ale to chyba i tak lepsze rozwiazanie niz wieszak "odkryty" i buciory na wierzchu? Poza tym tam jest wysoko (280cm) i na górze zawsze bym upchala jakieś pierdółki...

A na "za łóżkiem" mam też jeden taki pomysł, ale nie moge napisać, bo mąż mi przez ramię zagląda ;)

jakieś zboczeństwa się tu szykują? 8)

kachna, a może w takim razie zamiast szafy taka tylko ścianka z lustrem? Bo drzwi od szafy zajmują tez w sumie jakieś 10 cm no i taki system sporo kosztuje. Ja bym Ci proponowała coś jak takie rozwiązanie

http://www.allegro.pl/item525748373_zestaw_przedpokojowy_stark_ikea.html

albo takieŁ

http://www.allegro.pl/item523545706_zestaw_przedpokojowy_gpx_80.html

z dostępem z obu stron ale szersze, zeby bardziej zakryc ubrania. jeśli masz możliwość zrobić dostęp po obu stronach. Można tez zrobić takie cos obrotowe - jak już powiesisz co masz do powieszenia to odwracasz do ściany i już. Jak Ci si taki pomysl podoba?

a cvo do drugiej czesci Twojego posta, Ania byla blizej prawdy ...