coffee82 07.10.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Onna przede wszystkim gratuluje brzuszka a dodatkowo chcialam napisac ze mile to twoje mieszkanko. Trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.10.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Onna gratulacje najszczersze i życzenia, niech wszystko przebiega zgodnie z planem. Żadnych niespodzianek, powoli, do przodu, aż do finału A potem to już dom pełen miłości i wszystkiego co najpiękniejsze. Bardzo się cieszę i trzymam mocno za pomyślność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.10.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Onna, kopiuję od siebie SAŁATKA KARBOWA Składniki: •makaron ryżowy (drobne nitki) •paczka paluszków krabowych mrożonych •kukurydza •1 większy ogórek zielony •pęczek kopeku i natka pietruszki •2-3 ząbki czosnku (w/g upodobania) •sól i pieprz do smaku •majonez przed podaniem Sposób przygotowania: Makaron przełożyć do miseczki, trochę posolić, zalać wrzątkiem tak żeby był cały przykryty i odstawić na 15 min. W tym czasie wcześniej rozmrożone paluszki krabowe pokroić w plasterki (ok. 0,5cm) i wrzucić do drugiej miski. Ogórek pokroić w drobną kostkę, dorzucić do krabów. Koperek i natkę drobno posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę i dołożyć do reszty składników. Makaron odcedzić i pokroić na krótsze kawałki. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem a na sam koniec dołożyć majonez, tylko nie za wiele bo sałatka straci smak. SAŁATKA Z KURCZAKIEM PANIEROWANYM -2 filety z kurczaka -3 ogórki konserwowe -papryka konserwowa -0,5 kg pieczarek -cebula filety pokroić w kostkę (na kęsa), posypać solą i pieprzem, odłożyć na 2 godz. do lodówki. Przygotować panierkę: -2 łyżki mąki zwykłej -łyżka mąki ziemniaczanej -2 łyżki majonezu -1 łyżka musztardy -2 jajka wymieszać, obtoczyć filety, upiec. Ja wole kroić po upieczeniu, bo wszystko się lepi do siebie przygotować pieczarki: obrać, pokroić, poddusić z cebulką, na koniec dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. zalewa so sałatki -3 szkl. wody 1/2 szkl. octu -łyżka soli -4 łyżki cukru zagotować, przestudzić no i... układać warstwowo -filet -pokrojona papryka -ogórek -pieczarki -przelać zalewą -następna warstwa -zalewa można ją zrobić trochę wcześniej, wówczas filecik elegancko najdzie zalewą (spuchnie ) jeszcze ta SAŁATKA Z BURACZKÓW -3 słoiczki buraczków wiórek dobrze odcisnać -10 jajek -3 spażone, duże cebule -3 łyżki smietany 18tki plus 3 łyżki majonezu kieleckiego i już j ja podaję zawsze na sałacie, wtedy ładnie sie prezentuje. Ale jak widzisz, prawie wszędzie jest majonez albo śmietana a jak się czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.10.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 BLIŹNIAKI!!!???? To ja poproszę o przepis na bliźniaki!!!! bo ja też chcę! !!! Aniu -jak to trzecie ? a kto jeszcze ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.10.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 bliźniaki ma Rom i nasza Agnieszka&Robert z galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 09.10.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 malgos, coffee, tola, baardzo dziękuję a kciuki i inne formy wspierania mile widziane. Bo już mnie straszą komplikacjami - nie dam sie! kachna, obawiam się, że mój osobisty przepis na bliźniaki nie byłby zbyt atrakcyjny (biorąc pod uwagę całą drogę do nich, oczywiście), ani też pewny, więc lepiej poprzestać na tym, że CZASEM TAK SIĘ ZDARZA Ania, dzięki za przepisy spróbuję je tak zmodyfikować, żeby nie dawać śmietany. Najbardziej mnie zdziwiły te panierowane kurczaki w zalewie jakoś chyba bym z zalewy zrezygnowala... Chociaż zawożę się że zaraz mi tu z 10 oso b potwierdzi że sałatka była pyszna Dziś akurat mam w planie taką z pieczarek marynowanych, tylko musi mi się zachcieć pokroić wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.10.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Onna, ta zalewa powoduje, że panierka na kurczaku pęcznieje (jak na rybce w zalewie ) i mięsko robi się bardzo soczyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 25.10.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 onna z całego serduszka gratulujemy podwójnego szczęścia i trzymamy kciuki żeby wszystko było oki;) Pati, Marcin i Michellka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.10.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Weszłam tu zupełnie przypadkiem i przeczytałam, że spodziewasz się bliźniaków. Moje najszczersze gratulacje, tym bardziej, że sama od roku jestem mamą bliźniaków (i jeszcze starszej dwójeczki). Tak więc bliźniaków mamy na forum trochę więcej i widzę, że ciągle przybywa. Muszę Ci zdradzić, że czeka Cię mnóóóóóóóóóóstwo radości- naprawdę podwójnego szczęścia (wiem z doświadczenia, że to naprawdę podwójna radość i nie da się tego porównać do pojedynczych dzieci), ale też ooooooogrom pracy i caaaaaaaaałkowity brak czasu.Dlatego też między innymi zaniedbałam forum.Z całego serca życzę Ci spokojnej, radosnej ciąży. Dbaj o siebie koniecznie i baaardzo na siebie uważaj. Nosisz dwójkę dzieci, a to dla organizmu naprawdę ogromny wysiłek.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.10.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 BLIŹNIAKI!!!???? To ja poproszę o przepis na bliźniaki!!!! bo ja też chcę! !!! Aniu -jak to trzecie ? a kto jeszcze ma? Przepisu chyba nie ma U nas to była wpadka, w dodatku po parapetówie u znajomych, na której mąż z kumplem żartowali, że można by się postarać o jeszcze jedno dziecko (byle tylko nie było bliźniaków, bo trzeba by było zmieniać samochód na sześcioosobowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.10.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 BLIŹNIAKI!!!???? To ja poproszę o przepis na bliźniaki!!!! bo ja też chcę! !!! Aniu -jak to trzecie ? a kto jeszcze ma? Przepisu chyba nie ma U nas to była wpadka, w dodatku po parapetówie u znajomych, na której mąż z kumplem żartowali, że można by się postarać o jeszcze jedno dziecko (byle tylko nie było bliźniaków, bo trzeba by było zmieniać samochód na sześcioosobowy ) u nas się żadna parapetówka nie szykuje ... trzeba sie chyba na los więc zdać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 09.11.2009 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 pati, dzięuję widzę że i u Was zmiany, ale już dość dawno... Ale ja się zacofalam tabaluga, miło Cie gościć u siebie, i pomyśleć, że trzeba było takiej akcji żebyś się tu pokazałą Chętnie bym Cię podpytała o różne rzeczy, ale domyślam się że pewnie rzadko tu bywasz... a dla zainteresowanych - czuję się względnie, brzuszek rośnie, ale jeszcze nie czuję maluszkow co oczywiście jest powodem stresu, bo skąd mam wiedzieć co tam u nich. Ale podobno jeszcze będę miała dosć rozpychania się, więc czekam w miarę cierpliwie... Uważam na siebie no i żyję od wizyty do wizyty Jak zacznę coś myśleć o umieszczeniu dzieci w domku to może tu znowu wpadnę ze zdjęćiami albo cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.11.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 onna, gratuluję jeśli jeszcze nie pisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.11.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 brzuszek rośnie, I to najważniejsze! dbaj o siebie i o maluszki! My -Forumki trzymamy kciukasy żeby wszystko było OK! A to, jakbyś smaka na słodkosci miała : http://s1.imgupload.cz/img/32753/qV9av/ciastka1.jpg a to na pikantne http://1.bp.blogspot.com/_pFEF2wSzFes/SOJ5O4ZZ8iI/AAAAAAAAAoM/typwe2sso44/quinoa+z+pieczonymi+warzywami_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 11.11.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 onna Staram się zaglądać, ale moje brzdące są strasznie absorbujące. Jak nie wiszą na moich nogach, to "kłócą się" o zabawki. Wszędzie wchodzą (włącznie z szufladami w kuchni), a jak mówię jednemu, że czegoś nie wolno, to drugi leci czym prędzej, by wspomóc brata Czasami chce mi się płakać, ale za moment rozwalają mnie miną, zachowaniem lub gestem. Ogólnie jest wesoło. Jeśli masz lub będziesz miała jakieś pytania- wal śmiało. Tu albo na priv. Pozdrawiam Cię serdecznie. Trzymaj się i dbaj o siebie i dzieciaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 13.11.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 onna Staram się zaglądać, ale moje brzdące są strasznie absorbujące. Jak nie wiszą na moich nogach, to "kłócą się" o zabawki. Wszędzie wchodzą (włącznie z szufladami w kuchni), a jak mówię jednemu, że czegoś nie wolno, to drugi leci czym prędzej, by wspomóc brata Czasami chce mi się płakać, ale za moment rozwalają mnie miną, zachowaniem lub gestem. Ogólnie jest wesoło. Jeśli masz lub będziesz miała jakieś pytania- wal śmiało. Tu albo na priv. Pozdrawiam Cię serdecznie. Trzymaj się i dbaj o siebie i dzieciaczki. Potwierdzam w 100% - jestem też mamą bliźniaków tylko parki:) Kiedyś usłyszeliśmy z mężem takie zdanie - ludzie którzy maja bliźniaki nie idą do czyśca - od razu idą do nieba. Pozdrawiam gorąco wszystkie mamy - niezależnie ile pociech maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 onna Staram się zaglądać, ale moje brzdące są strasznie absorbujące. Jak nie wiszą na moich nogach, to "kłócą się" o zabawki. Wszędzie wchodzą (włącznie z szufladami w kuchni), a jak mówię jednemu, że czegoś nie wolno, to drugi leci czym prędzej, by wspomóc brata Czasami chce mi się płakać, ale za moment rozwalają mnie miną, zachowaniem lub gestem. Ogólnie jest wesoło. Jeśli masz lub będziesz miała jakieś pytania- wal śmiało. Tu albo na priv. Pozdrawiam Cię serdecznie. Trzymaj się i dbaj o siebie i dzieciaczki. Potwierdzam w 100% - jestem też mamą bliźniaków tylko parki:) Kiedyś usłyszeliśmy z mężem takie zdanie - ludzie którzy maja bliźniaki nie idą do czyśca - od razu idą do nieba. Pozdrawiam gorąco wszystkie mamy - niezależnie ile pociech maja Bardzo mi się to podoba. Ja mam jeszcze dodatkowo dwójkę starszych dzieci Mój teść kiedyś też powiedział (kiedy maluchy były jeszcze małe, poważnie chore i wymiotowały na jego oczach), że pójdę prosto do nieba Żeby to tylko od tego zależało pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 13.11.2009 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 kachna, dzięki za prowiant... Ja jakoś nie mam zachcianek, no chyba że na nabiał ktorego na razie nie mam pozwolenia jeść (( Ale zrobiłam badania i już niedlugo będe wiedziała czy dalej mam się męczyć... tabaluga, dzięki za gotowość, nie wiedziałam że masz jeszcze dwójkę, i same chlopaki???? KAte, dobrze że do nieba a nie do piekla U mnie będzie jazda bez trzymanki bo nie mam doświadczenia z dziećmi , to pierwsze, ale teraz mi łatwiej za to, nie potrafię sobie wyobrazić jakbym miala w tej sytuacji małe dzecko czy dwoje... A co do tematu galerii zdjęć, to chciałam zapytać jakie macie wozki bliźniakowe dziewczyny Mnie kusi Taco Jumper duo, ale bardzo szeroki on jest, pewnie stelaż i tak stałby w garażu, a do domku tylko nosidełka. może jakieś porady doświadczonych mam. No i łóżeczka - podoba mi się taki komplet i ma pasować do naszej sypialni http://www.90n.pl/external/xinha/plugins/ExtendedFileManager/demo_images/Drewex/Laura/.resized_540x450_lozko_mocca.jpg http://www.90n.pl/upload/productvariant-7359-l-1.jpg tylko łóżeczko ma opuszczany bok zamiast wyjmowanych szczebelkow, chyba wolałabym szczebelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 14.11.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 podoba mi się taki komplet i ma pasować do naszej sypialni http://www.90n.pl/external/xinha/plugins/ExtendedFileManager/demo_images/Drewex/Laura/.resized_540x450_lozko_mocca.jpg http://www.90n.pl/upload/productvariant-7359-l-1.jpg Śliczne! naprawdę SUPER! kurczę, to Ty musisz kupić te łóżeczka aż 2! zmieszczą się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 14.11.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Mebelki bardzo ładne. Szkoda tylko, że łóżeczko nie ma wyjmowanych szczebelków. Wydaje mi się, że to rozwiązanie wygodniejsze i bezpieczniejsze- oczywiście w przypadku starszych dzieci. Moim starszym chłopcom, kiedy mieli ok. dwóch latek, wyjęłam szczebelki i mogli swobodnie wyjść, kiedy już się wyspali. Teraz tez mam takie z wyjmowanymi szczebelkami. Co do wózka... Trudno powiedzieć. Dobrze, że wybrałaś szeroki- z dwoma niezależnymi gondolkami i dużymi pompowanymi kołami. Musisz wziąć pod uwagę, że dzieci rosną, będą potrzebowały coraz więcej miejsca. Trzeba przewidzieć, że jesienią i zimą dzieci trzeba grubiej ubrać i ubranie też zabiera dużo przestrzeni. Poza tym w dwóch gondolkach nie będą się nawzajem budzić, przeszkadzać sobie i zabierać zabawek. Ja tez miałam (mam nadal) podobny, tyle tylko, że gondola jest w nim jedna- mój ma dwa niezależna siedziska. Wszystko było ok. do około pół roku życia dzieci. Potem zrobiło im się ciasno, kiedy machali rękami - budzili się nawzajem i spacer nie był już taką przyjemnością. Kupiłam więc na wiosna parasolkę Tako- z dwoma niezależnymi "fotelami". Dzieci nie przeszkadzały sobie i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie kółka- 12 obrotowych małych kółek. Przyzwyczaiłam się i nie narzekałam, ale już inni bardzo. Natomiast teraz jest w nim trochę za zimno- nie da się przestawić rączki. Wróciłam do starego. Dzieciom jest jednak trochę ciasno No i moje wózki tez nie mieszczą się w drzwi do domu. Wchodzimy więc drzwiami tarasowymi , a w salonie mam wózkownię Oczywiście podobnie jest ze sklepami- nie wszędzie wejdę Gdybym miała wybierać teraz, chyba zdecydowałabym się na wersję jeden za drugim. Ale to tylko takie moje skromne przemyślenia. pozdrawiam. P.S. Tak, mam czterech cudownych synów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts