Gość coolibeer 15.05.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 U mnie powiedzieli 35 zł za m2 ocieplenia z tynkiem bez materiału. A z materiałem wychodzi około 80/90 zł za m2. Cena w miarę dobra? bo z tego co widzę to w różnych częściach PL jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doom 15.05.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 U mnie powiedzieli 35 zł za m2 ocieplenia z tynkiem bez materiału. A z materiałem wychodzi około 80/90 zł za m2. Cena w miarę dobra? bo z tego co widzę to w różnych częściach PL jest inaczej. Pod Poznaniem najpierw chcieli 40pln, potem, jak się dowiedzieli, że dwie warstwy (2x10cm), cena poszła do 55zł/m2. Za samą robociznę... Szukam tańszej ekipy, jakby co Doom_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość saracen_wlkp 21.05.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 U mnie powiedzieli 35 zł za m2 ocieplenia z tynkiem bez materiału. A z materiałem wychodzi około 80/90 zł za m2. Cena w miarę dobra? bo z tego co widzę to w różnych częściach PL jest inaczej. A jakies szczegoly ? Czym, jaki tynk, jakie metry itp... Ja za jakis tydzien podesle total koszt ocieplenia, jednak ciezko bedzie wyliczyc dokladna cene za m2 bo dodatkowo bylo kilka prac , nie przewidywanych przy targowaniu sie: styropian na kondygnacje piwnicy, poszerzanie jednych drzwi plus domurowanie kawalka tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doom 23.05.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 U mnie powiedzieli 35 zł za m2 ocieplenia z tynkiem bez materiału. A z materiałem wychodzi około 80/90 zł za m2. Cena w miarę dobra? bo z tego co widzę to w różnych częściach PL jest inaczej. A jakies szczegoly ? Czym, jaki tynk, jakie metry itp... Ja za jakis tydzien podesle total koszt ocieplenia, jednak ciezko bedzie wyliczyc dokladna cene za m2 bo dodatkowo bylo kilka prac , nie przewidywanych przy targowaniu sie: styropian na kondygnacje piwnicy, poszerzanie jednych drzwi plus domurowanie kawalka tarasu. TEN Saracen? Po logu zgaduję, że tak 48pln/m2 z tynkiem i malowaniem. Zobaczymy, jak wyjdzie, na razie robią oks Doom_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 31.05.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 A ktoś może wie ile teraz sie dopłaca do "udziwnień" typu bonie? Czy lepiej jest zlecić wykonanie ich na budowie i pokryć siatką etc. czy kupić gotowe przygotowane do tynkowania?A może ktoś malował paski poziome? (jako alternatywa boni).Sam lub z ekipą ale może podpowiedziec jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 31.05.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 A ktoś może wie ile teraz sie dopłaca do "udziwnień" typu bonie? Czy lepiej jest zlecić wykonanie ich na budowie i pokryć siatką etc. czy kupić gotowe przygotowane do tynkowania? A może ktoś malował paski poziome? (jako alternatywa boni). Sam lub z ekipą ale może podpowiedziec jak to zrobić? Na poprzedniej stronie tego wątku trochę o tym pisałem. http://forum.muratordom.pl/post2613630.htm#2613630 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 03.06.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam.Mam juz ocieplony dom styropianem i chciałabym sie dowiedzieć ile teraz kosztuje robocizna pokrycia kolorem -woj. małopolskie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 05.06.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 u nas wołają 50zł /1m2 za przyklejenie styropianu + siatka + klej + tynk , sama robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paqlka 12.07.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Czy cena za m2 (przykładowo) 40zł podajecie na gotowo również ramkami otworów, parapetami itp. czy za to liczą sobie majstrzy dodatkowo np. parapet z klinkieru 50zl/mb, opaski okienne 25zł/mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 12.07.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Wszystkie dodatkowe elementy takie jak ramki wokół okien czy parapety liczone są oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 19.07.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Czy cena za m2 (przykładowo) 40zł podajecie na gotowo również ramkami otworów, parapetami itp. czy za to liczą sobie majstrzy dodatkowo np. parapet z klinkieru 50zl/mb, opaski okienne 25zł/mb? ja swoich fachowców naciągnełem na parapety i ramki w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paqlka 21.07.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 To znaczy za ile m^2, bo też jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 22.07.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 To znaczy za ile m^2, bo też jest ważne. myślę że 50zł/1m2 na gotowo powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pogodka20 20.09.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam Moja ekipa robi ocieplenia w granicach 40-50zł mówie tu o cenie samej robocizny no i oczywiscie cena do uzgodnienia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arty1 22.09.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Mam pytanie widze ze sa podane dokladne dane jak liczyc powierzchnie w przypadku okien i innych otworw.Jak liczyc powierzchnie do obliczenia kosztw polzenia ocieplenia - chodzi o robocizne - przed poozeniem styropianu czy po? ( chodzi o to ze po polozeniu 15 cm styropianu wychodzi o 30cm wiecej na dlugosci sciany - przy grubszym styropianie jeszcze wiecej ) Jak to sie prawidlowo oblicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 27.09.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Zgadza się ze dochodzi 15 lub 30 cm to wszystko zależ od układu ścian.Zobacz jak to wyjdzie u Ciebie i tyle dodaj i nie zapomnij o 1 cm kleju.U mnie właśnie skończyli robić ocieplenie i za samą robociznę płaciłem 38 zł za m^2dawałem styropian 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 15.01.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Zgadza się ze dochodzi 15 lub 30 cm to wszystko zależ od układu ścian. Zobacz jak to wyjdzie u Ciebie i tyle dodaj i nie zapomnij o 1 cm kleju. U mnie właśnie skończyli robić ocieplenie i za samą robociznę płaciłem 38 zł za m^2 dawałem styropian 15cm Ile zapłaciłeś za ocieplenie całego domu za całość tzn. robota i materiał i ile miałeś powierzchni do ocieplenia z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 15.01.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 W Bielsku-Białej koszt ocieplenia elewacji to około 80-90zł za m2 z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 17.01.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 W Bielsku-Białej koszt ocieplenia elewacji to około 80-90zł za m2 z materiałem. Dziękuję za odpowiedź i jeszcze jedno pytanie ile metrów tynków zewnętrznych Wam wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 17.01.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Czy w cenie za metr kwadratowy standardowo wliczone jest już rusztowanie? Edytowane 17 Stycznia 2011 przez pedronx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts