Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt ocieplenia

robert4

Recommended Posts

Gość coolibeer
U mnie powiedzieli 35 zł za m2 ocieplenia z tynkiem bez materiału. A z materiałem wychodzi około 80/90 zł za m2. Cena w miarę dobra? bo z tego co widzę to w różnych częściach PL jest inaczej.

• Odpowiedzi 155
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie powiedzieli 35 zł za m2 ocieplenia z tynkiem bez materiału. A z materiałem wychodzi około 80/90 zł za m2. Cena w miarę dobra? bo z tego co widzę to w różnych częściach PL jest inaczej.

Pod Poznaniem najpierw chcieli 40pln, potem, jak się dowiedzieli, że dwie warstwy (2x10cm), cena poszła do 55zł/m2. Za samą robociznę...

:(

Szukam tańszej ekipy, jakby co

Doom_

Gość saracen_wlkp

A jakies szczegoly ? Czym, jaki tynk, jakie metry itp... Ja za jakis tydzien podesle total koszt ocieplenia, jednak ciezko bedzie wyliczyc dokladna cene za m2 bo dodatkowo bylo kilka prac , nie przewidywanych przy targowaniu sie: styropian na kondygnacje piwnicy, poszerzanie jednych drzwi plus domurowanie kawalka tarasu.

A jakies szczegoly ? Czym, jaki tynk, jakie metry itp... Ja za jakis tydzien podesle total koszt ocieplenia, jednak ciezko bedzie wyliczyc dokladna cene za m2 bo dodatkowo bylo kilka prac , nie przewidywanych przy targowaniu sie: styropian na kondygnacje piwnicy, poszerzanie jednych drzwi plus domurowanie kawalka tarasu.

TEN Saracen? Po logu zgaduję, że tak ;)

48pln/m2 z tynkiem i malowaniem. Zobaczymy, jak wyjdzie, na razie robią oks

Doom_

A ktoś może wie ile teraz sie dopłaca do "udziwnień" typu bonie? Czy lepiej jest zlecić wykonanie ich na budowie i pokryć siatką etc. czy kupić gotowe przygotowane do tynkowania?

A może ktoś malował paski poziome? (jako alternatywa boni).

Sam lub z ekipą ale może podpowiedziec jak to zrobić?

A ktoś może wie ile teraz sie dopłaca do "udziwnień" typu bonie? Czy lepiej jest zlecić wykonanie ich na budowie i pokryć siatką etc. czy kupić gotowe przygotowane do tynkowania?

A może ktoś malował paski poziome? (jako alternatywa boni).

Sam lub z ekipą ale może podpowiedziec jak to zrobić?

Na poprzedniej stronie tego wątku trochę o tym pisałem.

http://forum.muratordom.pl/post2613630.htm#2613630

• 1 month później...
  • 1 year później...

Mam pytanie widze ze sa podane dokladne dane jak liczyc powierzchnie w przypadku okien i innych otworw.

Jak liczyc powierzchnie do obliczenia kosztw polzenia ocieplenia - chodzi o robocizne - przed poozeniem styropianu czy po? ( chodzi o to ze po polozeniu 15 cm styropianu wychodzi o 30cm wiecej na dlugosci sciany - przy grubszym styropianie jeszcze wiecej )

Jak to sie prawidlowo oblicza?

• 3 months później...
Zgadza się ze dochodzi 15 lub 30 cm to wszystko zależ od układu ścian.

Zobacz jak to wyjdzie u Ciebie i tyle dodaj i nie zapomnij o 1 cm kleju.

U mnie właśnie skończyli robić ocieplenie i za samą robociznę płaciłem 38 zł za m^2

dawałem styropian 15cm

Ile zapłaciłeś za ocieplenie całego domu za całość tzn. robota i materiał i ile miałeś powierzchni do ocieplenia z góry dziękuję za odpowiedź