svrko 19.06.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ja polecam umawiac sie za calosc wykonania a nie za m2, bo jak powiem klientowi, ze zaplaci za elewacje 16 500, to nie moge potem pytac 20000. Klient moze tyle nie miec, lub przeznaczyl na cos innego. Ja sie zawsze umawiam na cene max., a wierzcie mi, jeszcze mi sie nezdarzylo, ze bym mial jakiesz problemy z zaplata.Jak sie chce byc uczciwy, to tylko tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia i Patryk 29.06.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 tez jestem zainteresowana kosztami ocieplenia styropianem i zaciagniecia siatką narazie bez tynków, w Bielsku-Białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 29.06.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 35 zł m2 netto styropian, klej x2, siatka, grunt, obróbka okien, bez parapetów, z "termodyblami" czy jak to się tam nazywa Pomorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemmekk81 30.06.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 w lubelskim srednio jak widze 35 do 38 zł/m2 a i czasem zdarza sie dobrych znalesc i po 30. Choc jak sie nie zna duzo poczatkujacyh po 30 proboje wejsc na rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.07.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam;drobna uwaga: cena tynku mineralnego, przy założeniu wydajności 3,3 / 3,7 kg [m2] - w zależności od grubości ziarna [0k 2mm] i sposobu nakrapiania [pistolet/narzutnica] wynosi od ok 4,43 / 4,96 netto do 7,35 / 8,24. Ceny te dotyczą tynków barwionych w masie.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 04.07.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 wielkopolska w granicach 50 zł bez tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemmekk81 05.07.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 wielkopolska w granicach 50 zł bez tynku sporo was rzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 05.07.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 W Bielsku-Białej na budynkach jednorodzinnych kasujemy około 35zł za m2 bez tynku i około 45-50zł na gotowo z tynkiem ( sama robocizna oczywiście).Na blokach czteropiętrowych (wspólnoty) około 15 zł więcej do m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 05.07.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 sporo was rzną to znaczy ja tyle biore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 05.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam;powiem tak: jak w każdej cenie ważne jest to co się za to ma. Każdy wykonawca ma swoje zwykle sprawdzone materiały, składy które nie cyganią, tynki które mają to co trzeba mieć, czasem łącznie z tym, że woli dopłacić 1 - 2 złote za materiał na m2, tylko po to że ma pewność że nie ma z danym tynkiem kłopotów. Lepszej klasy klej, lepszy grunt [np. nie Unigrunt a Cerplast] i tak dalej. Całą masa drobnych spraw składa się na to, że tynk jest ładny, elewacja wykończona a dom jest reklamą i wykonawcy i producenta [zwykle tynku]pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemmekk81 06.07.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 to znaczy ja tyle biore a z tynkiem m2 ocieplenia ? bez parapetow. Ja płaceobecnie 30zł/m2 i to jest dobra ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 06.07.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 za tynk akrylowy,lub inny barwiony w masie 20zł za metr,kolega wyżej dokładnie określił to co chciałem napisać,pracuję na elewacjach od 99roku i nie mieliśmy jeszcze nigdy żadnej reklamacji a na brak klientów też nie mogę narzekać,napisałem 50zł za metr ale jest to cena do lekkiej negocjacji za to z tynku nie opuszamy ani centa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fafi 26.09.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Czy spotkaliście się kiedyś z wykonawcą liczącym metry kwadratowe kupionego materiału, a nie budynku?Przed pracami ustalił cenę którą zaakceptowałem, uzgodniliśmy że okna nie będą wliczane w metraż a jak przychodzi czas rozliczenia to ten chce wypłaty od ilości kupionego styropianu, a nie od powierzchni ściany. Twierdzi, że tak wszyscy biorą - choć mi to się wydaje baaardzo dziwne (no i wiem, że na pewno nie wszyscy, ale czy w ogóle ktokolwiek?). Dodam, że styropian mam z frezem - czyli na prostej ścianie mam 5% różnicy między powierzchnią materiału, a ściany; no i oczywiście odpadów na całym budynku (ok. 200 mkw) też się trochę by nazbierało.Teraz przedstawia alternatywę: albo metry liczy według zakupionego materiału albo liczy powierzchnię wraz z oknami (choć to mieliśmy ustalone, że okna się nie liczą).Ustalenia były tylko ustne - bez pisemnej umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.09.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Mąż ociepla sam .Za sam tynk pan chce 10 zł okien nie odlicza z tego co wiem ,to wszyscy tak liczą no chyba ,że otwór ma więcej niż 3 m szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 30.09.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Czy spotkaliście się kiedyś z wykonawcą liczącym metry kwadratowe kupionego materiału, a nie budynku? Teraz przedstawia alternatywę: albo metry liczy według zakupionego materiału albo liczy powierzchnię wraz z oknami (choć to mieliśmy ustalone, że okna się nie liczą). Ustalenia były tylko ustne - bez pisemnej umowy. Wszystko zależy od ceny za m2 ociepelnia. Co do zasady powierzchnie okien i drzwi wlicza się do powierzchni ocieplenia. Wjątkiem są duże drzwi garażowe lub przekszlenia. Ludzie przecież obrobienie okien wymaga pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 13.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 ja dzis umówiłem 4 sprytnych gosci do położenia styropianu, siatki i zaciągnięcia klejem. Chłopaki dają nogę z firmy w której robią, bo szef niewypłacalny i idą na swoje. Obecnie kończą ocieplać blok moich rodziców. Kwote jaką umówiliśmy to 20zł/m2. Chyba taniej nie znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xawery39 07.11.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 też bym był zainteresowany ile za ocieplenie domku 10 cm i puc na to ?? interesuje mnie za robocizne samą kwota od metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 13.11.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 moja ekipa bierze 26zł/m2 ocieplenie/klej/siatka/tynk a wypłaty mają ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 13.11.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 26 zł za m2 to się brało w 1998r.W dzisiejszych czasach to podwykonawca bierze conajmniej 30zł i jeszcze trza mu rusztowanie postawić i narzędzia dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.11.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 znaczy - mam szczęście rusztowania nie stawiałam, robią bez poganiania, dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts