Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Baterie podtynkowe

michcioizi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziękuję za odpowiedzi, napaliłam się na baterie hansgrohe - słyszałam, ze są najlepsze, a skoro mam to zatynkować i oglazurować, to chciałabym mieć pewność, że przez kilka lat nic w środku nie rymsnie :wink: no i właśnie hansgrohe ma takie fajne "wannowe" z przełącznikiem... co do deante to widziałam serię cubic, świetnie wygląda, ale słyszałam, że te baterie nie są najlepszej jakości - zresztą potwierdziła to lektura kilku wątków na tym forum.

• 7 months później...
  • 7 months później...
ja jeszcze nie korzystam, ale mam zamontowane różne. hydraulik najlepiej wyraził się o bateriach vado, o tresie już mniej pochlebnie... o la torre nic nie wie, ale fajnie zapakowane... jeszcze pochwalił baterię roca seria touch, za dopracowanie szczegółów montazowych(?) natomiast naciełam się na jakąś firmę podrabiającą chyba baterie i kupiłam przez allegro rhode, niestety nic dobrego nie mogę o niej powiedzieć poza tym że odebrali ode mnie towar... także baterie z gwarancją tak! baterie nieistniejących firm-nie!

• 1 month później...
natomiast naciełam się na jakąś firmę podrabiającą chyba baterie i kupiłam przez allegro rhode, niestety nic dobrego nie mogę o niej powiedzieć poza tym że odebrali ode mnie towar... także baterie z gwarancją tak! baterie nieistniejących firm-nie!

Jaki był problem z tą baterią ? Co dokładnie kupiłaś, samą baterię czy też zestaw nadtynkowy ?

• 4 weeks później...
  • 9 months później...

chcę mieć baterie podtynkowe, ale irytuje mnie sposób ich sprzedaży. Kiedy już znajdę baterię okazuje się, że trzeba do niej kupić element podtynkowy, który jest droższy od samej baterii.

Nie można od razu podawać ceny pełnego kompletu montażowego?

wiem że podtynkowe również robi Oras. To firma, która jest liderem rozwiazań proekologicznych, mają mnóstwo innowacyjnych rozwiązań nastawionych na oszczędzanie wody i energii: termostaty, Eko-przycisk, fotokomórki, ecoled (Oras Eterna) do tego super wzornictwo, są projektowane przez znanych projektantów np.: z domy projektowego Alessi

• 4 months później...
Może ktoś mi pomóc? Chciałabym zamontować baterie podtynkowe hansgrohe. Wiem że muszę kupić iboxa, ale potrzebowałabym baterii trzy pozycyjnej (czy jakoś tak) - abym mogła sterować - deszczownicą, prysznicem i napełnieniem wanny. Czy ktoś wie jaka seria z hansgrohe ma baterie trzy pozycyjne? Czy wystarczy jeden ibox, czy powinnam zamontować dwa i jak to połączyć?

My rowniez posiadamy baterie Hansgrohe-seria Metris S-jestesmy mega zadowoleni.

To dzięki Twojemu domkowi trafiłam na ich stronę ;-)

Teraz ogólnie wiem co mam kupić, tylko nie wiem czy na jednym ibox -ie da radę zrobić 3 wyjścia (wanna, prysznic, deszczownica) i czy hansgrohe posiadają baterie trzypozycyjne.

Czy jednak potrzebuję 2 ibox -ów:

1- do wanny i prysznica

2- do deszczownicy (wcale nie musi być z jakimiś bajerami)

Dlatego tak się wszędzie rozpytuję, bo JUŻ muszę zamawiać.

To dzięki Twojemu domkowi trafiłam na ich stronę ;-)

Teraz ogólnie wiem co mam kupić, tylko nie wiem czy na jednym ibox -ie da radę zrobić 3 wyjścia (wanna, prysznic, deszczownica) i czy hansgrohe posiadają baterie trzypozycyjne.

Czy jednak potrzebuję 2 ibox -ów:

1- do wanny i prysznica

2- do deszczownicy (wcale nie musi być z jakimiś bajerami)

Dlatego tak się wszędzie rozpytuję, bo JUŻ muszę zamawiać.

Chanel-dziekuje raz jeszcze!!!O ile pamietam to iboxy mialy cztery wyjscia i jesli nie chcialas ich wszystkich uzywac to czesc sie poprostu zakrecalo(zatykalo),ale nie chce namieszac.

Ja swoje kupilam w bardzo dobrej cenie na http://www.termicotychy.pl ,byli bardzo pomocni w wielu kwestiach.Radze poprostu do nich zadzwonic a oni rozwieja Twoje watpliwosci i wszystko wyjasnia-bardzo milo wspominam wspolprace-slowni i rzetelni.

Pozdrawiam

Dobre sklepy internetowe pomagają dopasować elementy w systemie podtynkowym. Wybrałam markę Kludi, zamówiłam poszczególne części, zapłaciłam i..... okazało się, że nie do końca wszystko by do siebie pasowało. Pani ze sklepu zadzwoniła do mnie, poinformowała, że nie wszystkie zamówione przeze mnie części do siebie pasują i zaproponowała inne. Nie wiem czy mogę tu zareklamować, ale kupowałam w sklepie łazienkaplus.