Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co wam ukradli z ogrodu

Recommended Posts

Lampy do poświetlania ogrodu, rozdzielnia, sterowniki/timery, wszystkie solary, alarm stykowy z furtki, lilak szczepiony, tawułka, byliny z przedogródka i permanentnie są łamane/ odrywane gałązki roślin kwitnących przy sztachetach.

Górale to :evil: , więc ogromnie Ci współczuję Reniu.

Lampy do poświetlania ogrodu, rozdzielnia, sterowniki/timery, wszystkie solary, alarm stykowy z furtki, lilak szczepiony, tawułka, byliny z przedogródka i permanentnie są łamane/ odrywane gałązki roślin kwitnących przy sztachetach.

Górale to :evil: , więc ogromnie Ci współczuję Reniu.

O jejku :( Ty to dopiero skrzywdzona jesteś Haniu :cry:

Ja byłam bardzo zdziwiona, bo gdy nie mielismy jeszcze garażu często zostawialismy taczki, łopaty, grabie, sekatory i nic nigdy. Poza tym boję sie, że jak ktoś raz się odwazył, to będzie zaglądał teraz :-? Ostrokrzew się wyróżniał na tle sniegu - pieknie przezimował...

Mówcie co chcecie, ja jestem za muzułmańskim obcinaniem dłoni złodziejom!

Nie po to ściubię gotówkę, kupuję kosztem innychwyrzeczeń, by potem złodziej zamieniał to na wódę lub inny trunek.

Najciekawsze było to, że cała instalacja była pod napięciem 22OV, a kable zostały wycięte tuż przy ziemi !

Mówcie co chcecie, ja jestem za muzułmańskim obcinaniem dłoni złodziejom!

Nie po to ściubię gotówkę, kupuję kosztem innychwyrzeczeń, by potem złodziej zamieniał to na wódę lub inny trunek.

Najciekawsze było to, że cała instalacja była pod napięciem 22OV, a kable zostały wycięte tuż przy ziemi !

To u ciebie już "profesjonalni" zlodzieje :-? Strasznie to jest przykre. Człowiek się stara, dba, a ktoś przyjdzie i zniszczy.

Słup żelbetowy toż to szok :o

Znajomy ukradli niedawno drewno na pół płazówki. W paskudna pogodę zapukał do niego człowiek, czy nie pomógłby mu ładować drewana, bo właśnie obok jego domu łańcuch mu pękł i sie wysypało. Znajomy, że niestety ale chory jest i nie ma siły. Tłukli się mu do wieczora, a kiedy rano wstał nie było ani rozsypanego drewna, ani jego własnego. Ot, tupet :evil:

Kilka thuj Conika

Kilka świerków, kołpaki od wylewu szamba, nei mówiąc o sporej ilosci łopat, grabi itd.

Właściwie 90% iglaków wychodzi 3-4 dni po posadzeniu, najwidocznie ziemia im nie pasuje i idą sobie w sina dal.

Liściaste jakoś ostają sie wszystkie.

Teraz gdy dom się pojawił, gości póki co węszą, o czym świadczą pozrywane folie w oknach i brak taczki

Koledze ukradli już 2 drewniane komplety wypoczynkowe z ogrodu ( psy są w kojcu :x ).

Gdy zobaczył moje - zachichotał, ze daje im maxymalnie tydzień.

Nie czekałam - kupiłam krowi łańcuch i poprzeplatałam go między stołem i fotelami, a na połączeniu dałam kłódkę.

I stoją od strony ulicy już drugi sezon, bo widać nieporęcznie taszczyć złodziejowi kilka rzecz na raz :lol: